Безсъние

• 52 779
  • 640
  •   1
Отговори
# 480
  • Швейцария
Татяна, отговорих ти в темата за ПР.

# 481
Татяна, отговорих ти в темата за ПР.
Всичко прочетох и дори ти написах в личното. Blue HeartBlue HeartBlue Heart

# 482
Здравейте!
Имам леко ( в сравнение с мненията ви) безсъние, изразяващо се в събуждане в 3 -4 и невъзможност за заспиване. Взимам мелатонин от 1 мг,но не помага за повторно заспиване.
Ще пробвам с габа и мелатонин, мога ли да взимам и магнезий?.
Обмислям и по 1 Атаракс- не съм го пила от 4 г., но бях доволна. Единственият проблем е недобрата концентрация, от него съм мудна, отпусната и страшен апетит.
Моля за съвет!

# 483
  • Швейцария
Можеш, да. Можеш и Атаракс да добавиш. Просто опитай с половинка и го взимай по-раничко, за да си свежа сутринта.

# 484
Моето лично мнение е , че Габа въобще не действа , а е поредната измислена добавка. В английски сайт бях прочела, че мулекулата на Габа е твърде голяма и не може да мине кръвно мозъчната бариера. Каквато и да е причината, за мен Габа не действа!

# 485
Здравейте, дами.
Имам нужда от съвет. Мой много близък има проблем със съня. Заспива трудно и после се буди по няколко пъти на нощ и заспива трудно след това. Събират се по 3-4 часа ефективен сън на нощ. Това е от няколко години. Не желае да отиде на лекар по никакъв начин. Пробва Мелатонин Спрей за сън х20 мл Dr. Theiss, но не действа.
Преди време беше пробвал с магнезий, но от него му се спеше постоянно, въпреки че спеше по 10-11ч.
Допълнително има проблем с кръвното. Първо беше високо и събираше границите, сега е ту високо, ту ниско.
Има ли някой билково, леко и непристряващо лекарство, което да може да пробва и да не влияе на кръвното по негативен начин?
Моля да не ме съдите, че питам. Наясно съм, че не е нормално да питам, а че трябва лекар, но не виждам какво друго мога да направя в момента. Чудя се, дали нещо с мелатонин, витамин B6 и маточина би могло да има негативен ефект?
Човекът не е под реален стрес или натоварена работа. Няма в момента реална причина за това безсъние.

# 486
Високо кръвно 150 и нагоре може да причини безсъние.

Нито едно от изброените от вас неща няма да окаже негативен ефект. Но и за позитивния е доста съмнително......

# 487
Днес за първи път пих магнезиев бисглицинат- какво мога да очаквам от него ?
Релаксиращо ли действа, има ли нещо по - различно от Магнерод напр.?
Аз преминах лечение с иглотерапия, но без ефект, а преди години винаги ми е помагало за безсънието.
Явно хормоните ми са дисбалансирани ( доскоро кърмех и още не са се наместили).
От няколко месеца давам нощни смени и се притеснявам, че това допълнително съсипва съня ми.

# 488
Аз пия магнерич заради крампите, а не заради безсънието. С безсънието положението ми е много по-сложно.

Магнерот е хранилка за джипитата, а не е по-добър от магнерич.

# 489
Обикновеният ли магнерот и магнерич имате предвид?Стават ли за сън?По време на бременността ги пиех.За тях ли става дума?

# 490
  • София
Всеки магнезий се препоръчва, защото отпуска нервната система и мускулатурата.
Но прочетете тази статия.
Масово в таблетките е оксид, който се спряга за най-неусвояемата форма.
Също така, и количеството е малко.
Аз пия този сутрин, а този вечер.

# 491
Здравейте , моля за съвет . Преди около две години изгубих важен за мен човек и от тогава отключих безсъние , което е на периоди , примерно в месеца един път ми се случва да не мога да заспя или да спя по 2/3/4 часа , през остатъка от месеца си спя съвсем нормално , пила съм преди година и половина атаракс  един месец от тогава ,не съм пила нищо . Въпроса ми към вас е , според вас да се обърнали към лекар , за хапчета ли съм или някакъв съвет ско може ще ви бъда благодарна

# 492
  • Швейцария
Съжалявам за загубата ви. Но един път в месеца да не спите не е никакво безсъние. Никой лекар не би ви дал лекарства при това положение. Пийте си по един Атракс, ако една нощ не можете да спите.

# 493
Здравейте!
Бих искала да попитам за отзиви от Спокоен сън Плюс на ДопелХерц,  Novanight и Люнестил. Не знам кое е по-подходящо за човек с хроничен проблем със съня. Като гледам основната разлика е, че в първото има магнезиев оксид.

# 494
  • София
Освен скъпи, са и напълно безполезни тези "добавки".

Общи условия

Активация на акаунт