Безсъние

• 52 779
  • 640
  •   1
Отговори
# 495
Може ли някой , който е приемал Геродорм за повече от месец (в моя случай около 20 хапчета за 30 дни), дали го е спрял изведнъж или постепенно?

# 496
Спирай го постепенно. Сина ми се чувстваше много зле, когато от цяло хапче на следващия ден не пие нищо. От ЮНИ месец сме на Клонарекс + още нещо като Хедонин или Ремирта. Беше на 1грам. Сега от месец и половина е на 1/4 клонарекс от 2г. +30мг.Ремирта и горе долу спи. Незнам как ще го спрем наистина, вижда ми се невъзможно.
Интересно, че няколко пъти се опитва да пие Ремирта и действа първите няколко приема и после не. Да не дърпам дявола за опашката, но в момента има ефект вече доста време, около месец.

Последна редакция: вт, 10 дек 2024, 10:47 от Incantrix

# 497
Как се спира постепенно? Всеки ден по-малко от предишния, на седмица по-малко или през ден?

# 498
Лекарите, които ви назначават тези лекарства, не ви ли казват как се спират и намаляват ???
Никога не се спират отведнъж, има няколко стратегии, или 1 цяла седмица се прави следната схема : понеделник 1 цяло, вторник 1 половинка и така до края на седмицата или понеделник 1 цяло, вторник 3/4, сряда 3/4, четвъртък половинка и така и другата седмица.
Общо взето е това.

# 499
Вие по коя схема го спряхте?

# 500
Аз съм само за Зопиклон и то от години. Но, така и не успях да го спра. Стигнах до 1/4 дори на вечер, но не успях тотално.
Бензодиазепините и други, в редки случаи, в които съм ги пила, заради смрт в семейството /развод или подобни огромни земестресения в живота на всеки - ги спирах с постепенно намаляване. 1 на ден, на следващия половинка, 1 ден, на следващия половнка. И следващата седмица, половинки всеки ден, после на 3 тата четвъртинки ако трябва. Но, аз успявах да ги спра след половинките.

# 501
Колко дълго сте приемали максимално бензодиазепини, след което ги спирате по споменатата схема? Месеци?

# 502
Аз съм само за Зопиклон и то от години. Но, така и не успях да го спра. Стигнах до 1/4 дори на вечер, но не успях тотално.
Бензодиазепините и други, в редки случаи, в които съм ги пила, заради смрт в семейството /развод или подобни огромни земестресения в живота на всеки - ги спирах с постепенно намаляване. 1 на ден, на следващия половинка, 1 ден, на следващия половнка. И следващата седмица, половинки всеки ден, после на 3 тата четвъртинки ако трябва. Но, аз успявах да ги спра след половинките.
Психиатърът ми каза, че Зопиклон може да се пие само 20 дни. Затова не ми го е изписал.

# 503
Ами после?

# 504
Ако за Зопиклон питаш, то казва, че се пие за кратко и не е затова, че ще свикнеш с него, а просто не се разрешава да се пие дълго.

# 505
Въпросът е после накъде и с какво без него?

# 506
Ако за Зопиклон питаш, то казва, че се пие за кратко и не е затова, че ще свикнеш с него, а просто не се разрешава да се пие дълго.
Кой не разрешава? Личната ми го изписва всеки месец вече почти 17 години. От 2 години взимам и Геродорм. Редувам Геродорм със Зопиклон. Обикновено 1 таблетка вечер. Понякога добавям четвъртинка или половинка. И двете засега все още ми действат. Друг начин засега не съм намерила...От тежките случаи съм, по-старите в темата знаят.
Съвет към новите момичета и момчета в темата - бягайте далеч от тези сънотворни. Откачането е много трудно...Изпробвайте по-леката артилерия, ако сте в началото.

# 507
Откачането от тях става с хлорпротиксен, но бавно и може да не е напълно. При мен се получи, но за съжаление миналата зима си отиде майка и отново се върнах към геродорм и зопиклон. Сега съм без геродорм и с 3/4 зопиклон+диазепам и хлорпротиксен 2т.

# 508
vl , на мен тоя Хлорпротексен изобщо не ми действа, получавам сърцебиене. Дадох му няколко пъти шанс. Така се зарадвах, че някой се откачил от Зопиклона, но при мен не се получи. И с Атаракса същата работа. Може би една идея по-добре. Не пречи да се пробват, поне са далеч по-безобидни от Зопиклон и Геродорм.

# 509
vl , на мен тоя Хлорпротексен изобщо не ми действа, получавам сърцебиене. Дадох му няколко пъти шанс. Така се зарадвах, че някой се откачил от Зопиклона, но при мен не се получи. И с Атаракса същата работа. Може би една идея по-добре. Не пречи да се пробват, поне са далеч по-безобидни от Зопиклон и Геродорм.

Лош късмет. Майка и аз не получавахме сърцебиене, други мои познати и приятели също.

Атаракс на мен изобщо не ми действа, но невроложката каза, че ако го замести с друго по-сериозно лекарство ще стане много, имайки предвид изброените за сън.

Общи условия

Активация на акаунт