С какво ви дразнят мъжете /тема №10/

• 43 045
  • 777
  •   1
Отговори
# 255
Пратих го да купи 2 чаши за вино, върна се с 12 чаши и 3 ножа 😂 За назидание ще ги измие и ще им търси място. Наистина трябва “родителски контрол” Simple Smile))

😂😂питахте ли защо?
Аз бих решила , че ще практикува, нови азиатски бойни техники 🤯," чупене на чаши с ножове"😂😂

# 256
Таткото може и да иде да спи при комшийката Wink

# 257
Е, ако толкова му е акъла, прав му път Wink

# 258
  • някъде в орбита...
Чери, честито бебе, и каквото пчеличката каза Hands Plus1

И изобщо, готови сте (вие, младите жени) да спретнете скандал от нищо, а когато мъжът ви потърси разбирателство и топлина при друга, хлопате с мигли и недоумявате защо го е направил.
Обожавам да ме наричат "млада" Grin На възраст съм, на която това ми звучи като страшно забавна шега Laughing
Нямам обаче вътрешната потребност да търся оправдания и извинения за нечие недорасло поведение Expressionless

# 259
Таткото може и да иде да спи при комшийката Wink

Еее, стига, де. Само такива мисли ѝ трябват в момента.

Чери, честито! Опознайте се с бебето на спокойствие, само след няколко седмици ще добиеш горе-долу представа от настроението на бебето, а оттам и повече самочувствие като майка.
И ако таткото сам не проявява интерес - делегирай му ти задачи - памперс, люшкане за заспиване, преобличане, носене в раница, разходка в количка (ако бебето изобщо позволява).
И за връзката татко - бебе трябва време, още повече, че мъжете в началото наистина ги е страх.

Последна редакция: вт, 21 дек 2021, 11:31 от Threemafan

# 260
Чери, честито бебе! Да расте здраво! А таткото се държи така, все едно не е гледал първо дете. Реакцията му е като че ли да отметне ангажимента - да му пишеш чавка срещу графа Помагал и да го оставиш на мира. Впрягай го отсега, че после да не съжаляваш. Родителството е мястото, където да сте партньори, а не единия да е родител или помагач на другия.
А другият случай, където съфорумката недоволства срещу салама, дето мъжът й купил струва ми се, че са загубени в превода - не разбират кой какво иска да каже с реакцията, а тя е ясна - мъжът пазарува и не може да угоди и се дразни от това. Може би трябва ясно да му се каже конкретна марка и т.н. Демонстративната реакция: Аз такова няма да ям! е предизвикала неговото раздразнение.

# 261
Добре де, всички обяснявате как бащата не помагал за бебето, а трябвало да участва наравно и тн. Съжалявам, но не мога да се съглася, поня що се отнася до бебе до към 6 месеца. През този период е съвсем нормално и естествено майката да полага основните грижи за бебето. Прочетете за четвъртия триместър. Бебето познава само майката, било е част от нея, иска да я усеща постоянно, иска да стои на гърдата, колкото може повече. Бебето няма възприятия за личност, то е едно цяло с майката поне до 3-4 месеца. Затова и майката е човека, който е неотлъчно до бебето. Не знам защо някои майки искат башата да ставал през нощта. Кво да го прави това бебе като стане.. да го накърми ли.. да го успокои ли като то си търси мириса и допира, които са единствените му познати през деветте месеца в корема. Майката и бебето имат магична връзка, която никой не може да замести. А бащата все пак ходи на работа, нормално е да иска да се наспи и да спи на друго място. Какъв е смисълът да се буди и той по сто пъти през нощта..  достатъчно е след работа да оправи къщата, да напазарува, да донесе готова храна и да си погушка бебето, да помогне с къпането. Мъжете развиват емоционална връзка с децата си на по-късен етап, когато се поочовечат. Моя го беше страх да не направи нещо на бебето, не е участвал кой знае колко в грижите първите месеци. Ама сега ела ги виж, баща и син на 2,6г като закачени са като се прибере от работа. Това за грижите в бебешкия период, не епоказателно каква връзка щели да имат по-нататък.

# 262
Нищо няма да му стане на бащата да се запознае с бебето от първия ден вкъщи Wink
Моят не е чакал да се привърже емоционално с месеци.

# 263
И двете гледни точки са правилни - нищо няма да му стане на бащата ако изкъпе, повие и подундурка бебета малко след работа, майката да може малко да се освести. Обаче иначе неговата основна работа е да ходи на бачкане, а на майката да гледа бебе. Затова и се дават детски и и се счита за стаж. Та не разбирам как една майка има очи да се оплаква, че бащата не гледал бебо наравно с нея???

# 264
В случая притеснителното е реакцията на бащата: Ето, помагам ти - все едно да угоди на майката и да не го врънкя повече. Иначе няма определена рецепта за участие в родителството 50 на 50 - всяко семейство си изгражда своята. Но е необяснимо това, при условие, че те имат и друго дете. Все едно и за предишното дете той така е реагирал или не се е включвал и нямат разигран сценарий и сега отново влизат в роли.

# 265
  • Най-красивата страна
За мен е нормално таткото да помага за новородено бебе.
С каквото може.
Моят мъж помагаше-при къпането например,научи се да сменя памперс,държеше бебето и го разхождаше из стаята докато се оригне...Искаше и той да участва.
В началото малко се страхуваше да го вземе на ръце  ,но пък имаше желание и бързо свикна.
Посреднощ бебето като ревне и той паникьосан става и пита
,,Какво стана,защо реве сега,да не би да му има нещо...,,

Ама то така ревеше,че даже съседите се оплакваха,че се чува посреднощ.

# 266
Вени, са не сте били у нас? 😂😂😂

И двамата да искат да участват наравно не става. Мая разказа защо, обаче от един сменен памперес никой мъж не се е гътнал. Grin

# 267
  • Най-красивата страна
Е,не може да е по-равно.
Разбира се че бебето търси майка си.
Но пък е хубаво таткото да има желание да помогне с нещо ,както и да проявява интерес към бебето.

# 268
  • Пловдив
Ако майката не кърми спокойно може да участва наравно.

# 269
И двете гледни точки са правилни - нищо няма да му стане на бащата ако изкъпе, повие и подундурка бебета малко след работа, майката да може малко да се освести. Обаче иначе неговата основна работа е да ходи на бачкане, а на майката да гледа бебе. Затова и се дават детски и и се счита за стаж. Та не разбирам как една майка има очи да се оплаква, че бащата не гледал бебо наравно с нея???
Няма професия, която да е със заетост 24/7. Основната работа на този, който е по майчинство е да се грижи за детето, докато другият е на работа. След това детето си е отговорност наравно и на двамата. Това са и моите разбирания, и тези на мъжа ми.
Ако след сменен памперс или къпане на детето каже - ето виж, помогнах ти, ще ми се изпари цялата любов и не е ясно докъде ще доведе това.

Разбира се че бебето търси майка си.
Ние сме си гледали бебето двамата и не е търсило основно мен. Дори след 1 г. ревеше за баща си. Бях пускала тема, че като тръгне на работа стават истерии. Понеже знаеше, че аз по подразбиране съм си вкъщи, а той не, тотално се залепи за него.
Но ако бащата не участва, тогава има голяма вероятност детето наистина търси само майка си.

Общи условия

Активация на акаунт