С какво ви дразнят мъжете /тема №10/

• 42 561
  • 777
  •   1
Отговори
# 90
Бракът стана важен тогава когато се заговори за дете заедно.
Не бих имала дете без брак. И така.

Последна редакция: пн, 13 дек 2021, 14:47 от Анонимен

# 91
На мен пък ми беше все тая, аз исках само да си пътуваме и живеем живота след следването. Нашите само подпитваха редовно, неговата баба, разбрах после, също😁
Живеехме заедно преди брака, оженихме се заради данъците в негова полза и като заговорихме за деца. Инициативата беше изцяло негова и за подписа, и за детето.

# 92
  • София
Резервите на мъжете към брака аз си превеждам като "абе не съм сигурен, че искам точно с теб да съм цял живот, защо да си усложнявам живота с подписи". Да, наясно съм, че не винаги се получава, че има много разводи, че се случва любовта да си отиде, но ако един мъж още отначало започва с мен с презумпцията, че може и да се разделим - каква връзка би било това? Освен това, и живеенето без брак е загуба на време, ако още в началото има съмнения в дълговечността на връзката. В края на краищата, ако ще живеем заедно, с брак или без, аз след 10 години примерно ще съм със 10 години по-стара, а това не ми носи никакви ползи. Затова бих предпочела мъжът до мен да вярва във връзката ни, поне сотолкова, че да не се плаши от подпис.

Всъщност, след 35 години брачен живот, аз все пак бих предпочела да съм свободна. Това, че мъжът ми е изключително свястно същество, ме спира да го осъществя, все пак за да се разведе човек, трябват основателни причини.

# 93
Последният абзац обезсмисля всичките ти приказки.

# 94
За брак съм.
Трябва да се усети тежестта и отговорността на съжителството.
Хората и в брак не са застраховани от раздели. Просто решението да си тръгнеш е по- трудно.
За първи път чувам, щастливо бракуван да иска да се разведе в името на свободата Hug
Аз съм водолей, изключително свободолюбива съм и в нищо не се чувствам ограничена в брака.

# 95
    Забравен профил,
Кое е твоето поколение, че толкова "храниш" мъжете от него?
Синът ми е 94-ти набор, приятелите му - 90-ти до 95ти. Умни, образовани, от центъра на София. Търсят себеподобни. Които са намерили, са с дългогодишни връзки. Които не са - соло, оглеждат се в средата, не в сайтове, не в дискотеки.
Аз съм с кофти наблюдения от случайните девойки пък. Прекарат си една нощ с момчето и айде да се нанасят и сватба да вдигат.
Пак да отговоря. Това, че давате за пример вашите синове, дава ли ви право да гледате отвосоко на наборките им? Според вас, всички връстници на синовете ви ли са еднакво свестни? Очевидно щом пиша в тема, с какво ни дразнят мъжете, давам примери и споделям свой собствен опит. Знаете ли кое ме накара да се върна отново да отговоря? Майки като вас. Подшушват на синовете си, те все златни, никоя не е достойна за тях. Настройват ги, когато усетят, че нещата стават сериозни. Ей така онзи муньо, майка му случайно ме видя и много добро първо впечатление, хубаво говорела за мен. Обаче като усети момченцето й да си загражда лично пространство, почна да му рови в главата, че може би адвокатка по ще му ходи. Все едно аз нямам възпитание, образование и хубава работа, ми някоя мърла. И разбира се, понеже не сме средновековие и не пазим предбрачни обети - разбира се, че искам да го вържа с непланирана бременност (сарказъм мой); живея в бедна Русия, нямам мечти за себе си, имам мислене от 18 век и хвърлям всичко образование, работа и мечти за пътуване, за да вържа плячкосан мъж с бебе насила. Иронията е, че той си имаше вкус за чалга/бар звезди мацки, а аз му бях скучна с курсовете и пътуванията си. Ей го сега пак ерген - адвокатката прекалено пък амбициозна я преценила мама. Еми аз отдавна като видя гласа на мама в устата на мъж, просто вдигам белия флаг и си заминавам - битка безсмислена. Това ме дразни в мъжете, да нямат глава на раменете. Иначе на вид, работа, образование, “свестни”, но - мама. И още нещо - такива майки именно учат синовете си, че всичко що не е мама, е евтина пача. И те така се държат с жените, така ги възприемат.

Последна редакция: нд, 12 дек 2021, 21:10 от Анонимен

# 96
  • Далечният изток
Абе отървала си се, айде стига плака, радвай се...  Wink

# 97
    Забравен профил,
Кое е твоето поколение, че толкова "храниш" мъжете от него?
Синът ми е 94-ти набор, приятелите му - 90-ти до 95ти. Умни, образовани, от центъра на София. Търсят себеподобни. Които са намерили, са с дългогодишни връзки. Които не са - соло, оглеждат се в средата, не в сайтове, не в дискотеки.
Аз съм с кофти наблюдения от случайните девойки пък. Прекарат си една нощ с момчето и айде да се нанасят и сватба да вдигат.
Пак да отговоря. Това, че давате за пример вашите синове, дава ли ви право да гледате отвосоко на наборките им? Според вас, всички връстници на синовете ви ли са еднакво свестни? Очевидно щом пиша в тема, с какво ни дразнят мъжете, давам примери и споделям свой собствен опит. Знаете ли кое ме накара да се върна отново да отговоря? Майки като вас. Подшушват на синовете си, те все златни, никоя не е достойна за тях. Настройват ги, когато усетят, че нещата стават сериозни. Ей така онзи муньо, майка му случайно ме видя и много добро първо впечатление, хубаво говорела за мен. Обаче като усети момченцето й да си загражда лично пространство, почна да му рови в главата, че може би адвокатка по ще му ходи. Все едно аз нямам възпитание, образование и хубава работа, ми някоя мърла. И разбира се, понеже не сме средновековие и не пазим предбрачни обети - разбира се, че искам да го вържа с непланирана бременност (сарказъм мой); живея в бедна Русия, нямам мечти за себе си, имам мислене от 18 век и хвърлям всичко образование, работа и мечти за пътуване, за да вържа плячкосан мъж с бебе насила. Иронията е, че той си имаше вкус за чалга/бар звезди мацки, а аз му бях скучна с курсовете и пътуванията си. Ей го сега пак ерген - адвокатката прекалено пък амбициозна я преценила мама. Еми аз отдавна като видя гласа на мама в устата на мъж, просто вдигам белия флаг и си заминавам - битка безсмислена. Това ме дразни в мъжете, да нямат глава на раменете. Иначе на вид, работа, образование, “свестни”, но - мама. И още нещо - такива майки именно учат синовете си, че всичко що не е мама, е евтина пача. И те така се държат с жените, така ги възприемат.
Пфу, да си стоят при мама тогава. То бива бива ама чак толкова да се влияят от мама, не бива.

Не в твоят, напред и горе главата. Мъже под път и над път, но  малко си струват усилията.

Нова надежда, именно.
И аз съм доста свободолюбив и самодостатъчен Водолей и не бих стояла в задушаващи отношения.

# 98
  • София
Последният абзац обезсмисля всичките ти приказки.

Изобщо нямаш представа от ценностите ми и представите ми за щастието, за да ми правиш анализ.

# 99
Цитат
... Ей така онзи муньо, майка му случайно ме видя и много добро първо впечатление, хубаво говорела за мен. Обаче като усети момченцето й да си загражда лично пространство, почна да му рови в главата, че може би адвокатка по ще му ходи.
Чисто любопитство - "Муньото" какъв е по професия, понеже споменаваш, че му ровят в главата, че адвокатка ще му отива повече. Той адвокат ли е, лекар ли е,  инжинер или общак някъде. "Адвокатка" аз разбирам жена, която е поне 10-15 години на тая сцена. Ако е завършила оня ден то тя е една от многото със специалност "право". Обикновенно преди да се впусне по-дълбоко в дадена връзка, човек който е около и над 30-те си преценя шансовете. От нула до десет - Външност: аз съм 6, тя е 8, обрзование: аз съм 7, и тя е 7, професия - аз съм 5, тя е 10...
Слагам нещатата които ни обединяват и нещата в които нямаме допирна точка и дърпам чертата - ще излезе ли заек от тая трънка или не. Ако сме тинейджъри - мерим само в хормони.

Последна редакция: нд, 12 дек 2021, 22:04 от Abuto

# 100
Затова казвам приказки, не ценности, нито представи. Мъжът ми не би бил доволен да разбере, че си искам свободата. Затова не си играя на серийна моногамност или на семейство с него, и не приказвам приказки, които (не) мисля, дори да съм сигурна, че няма да стигнат до него.

# 101
Леле,  как не ми е хрумнало да вкарам математика при избора на съпруг! 😁
От други свят съм аз...

# 102
Ето, за туй се мотаме в тея теми - да видите кадри и от други камбанарии.

# 103
Докато не поживееш с някого известно време, нямам как да знаеш дали изобщо можете да бъдете семейство. Само в съжителството се виждат много черти от характера. То като е само аху-иху всеки е чудесен, ама като живееш заедно е друго. Дори и да исках брак, пак не бих се омъжила преди да поживея първо с човека и да го видя какво всъщност представлява.

Подкрепям с две ръце. Живяла съм два пъти с мъж, и след известно време съм се изнасяла.
Много е важно да го видиш от всякъде в ежедневието.

# 104
Чисто любопитство - "Муньото" какъв е по професия, понеже споменаваш, че му ровят в главата, че адвокатка ще му отива повече. Той адвокат ли е, лекар ли е,  инжинер или общак някъде. "Адвокатка" аз разбирам жена, която е поне 10-15 години на тая сцена. Ако е завършила оня ден то тя е една от многото със специалност "право". Обикновенно преди да се впусне по-дълбоко в дадена връзка, човек който е около и над 30-те си преценя шансовете.
Имаха малък семеен бизнес с магазини и квартири. Запознаха ни на една сватба уж сме щели по характер да си паснем, после общият ни приятел каза, че не очаквал така незряло да постъпи. Всъщност по тези критерии, аз го превъзхождах, моите критерии са характер и отношение - което писахте за marriage material - може да не изкарва повече от мен, но да си стои на краката, да усетя, че съм му приоритет, както писаха по-назад. Не търся издръжка… Излязох си малко от своите води на аутсорсинг корпоративни работни момчета с бели якички, може би има свестни сред тях, но моите впечатление повечето бяха консуматорски настроени, ценности замътени, цяла заплата хвърлена за джънк фууд и пиене по барове без дългосрочни цели. Кой знае пък аз не съм пробвала за себе си да подбера по такива критерии - кой знае, може пък някой адвокат или лекар да ме хареса. Но пак, за мен - характер и отношение. Онази - новозавършила право някъде, не знам дали и колко трудов стаж някакъв има, щерка на техни приятели.

Да отговоря на въпроса, извинявам се, ако излизам от темата.

Последна редакция: пн, 13 дек 2021, 07:11 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт