С какво ви дразнят мъжете /тема №10/

• 43 040
  • 777
  •   1
Отговори
# 285
  • Пловдив
Затова напълно разбирам жените, които се дразнят от такива мъже. Когато става дума за децата, няма място за компромиси.
А не бе, ще му ръкопляскам. Точно както той е дошъл в нашия брак без деца, така и аз. Децата са общи.

# 286
Хаха, в родилно ми донесоха големия, а той като наду гайдата, чак брадичката му се тресе. И като се притесних дали ще се справя, па като ревнах и аз. Идва сестрата и ме пита: "ядоса ли те някой, за кого ревеш"?,  а аз - за себе си. Joy
ММ се включваше в грижите. Беше му кеф да го храни, да го къпе, возеше го с количката. С второто нямаше чак такъв интерес, но пък то беше толкова кротко и почти не ревеше, че ако не примрънкаше, нямаше кой да му даде и да яде. Joy

# 287
  • някъде в орбита...
Не бих поверила невръстно бебе на неопитен мъж.
Щото като излезе бебето стискаше в ръка ръководство за родителстване с моето име на него Laughing Laughing Laughing

И съм напълно съгласна с Човечето, родител ставаш от ден първи. Не се раждаш способен щото си жена, учиш се и го развиваш това нещо в действие. Ама ти си мама, пък то това специална връзка, пък магия... Бебето има нужда от грижи, грижиш се. Баща или майка, това е ролята на родителя. Това е определящото.

# 288
  • Варна
Може да съм крайна, но се дразня от хора, които искат деца, но обясняват, че не могат да ги гледат, защото ги е страх, защото нямат време, защото не знам си какво. Оправдания много. Но детето не е играчка. Като искаш, променяш си живота и намираш време. Променяш си границите и капризите и се учиш. Опитът не пада отгоре.
Както казва мъжът ми - ефективното възпитание идва от родител, който познава детето си. При всяко е нужен различен подход, спрямо характера му. Ако години наред си го гледал от разстояние и друг се е грижил за него, няма как да го познаваш.

Затова напълно разбирам жените, които се дразнят от такива мъже. Когато става дума за децата, няма място за компромиси.
Жените не трябва да забременяват от безотговорни мъже. Именно избора е в основата на добрите отношения. Да изискваш от хора, без капацитет и емоционален ангажимент е мъчение. Аз се притеснявах от прекаленото внимание и обгрижване на съпруга. Инстинктивно нямах доверие на никого. Обожавах баща си, но майчината любов  е незаменима.
InaV, да им делегираме ли на бащите и да раждат?😁

# 289
  • някъде в орбита...
Ти се майтапиш, ама съвсем сериозно, имаше ли как моя да бременее, роди и кърми, като нищо щях да се навия на още деца Hands Plus1 Grin Laughing

# 290
Да бе, ще чакам неопределено време да се появи отговорният! В моя случай - на 40 плюс. Ми не, благодаря, тез твърдения, Вивиан, ги пробутвай другаде.

# 291
Ти се майтапиш, ама съвсем сериозно, имаше ли как моя да бременее, роди и кърми, като нищо щях да се навия на още деца Hands Plus1 Grin Laughing

А ние щяхме да останем без деца. Joy Моят го е страх и кръв да му вземат, какво остава да ражда.

# 292
  • Варна
Аз съм избирала, Дренче. Не залагам на превъзпитание на зрели индивиди. 😁 Добрият слуга не е гаранция за перфектен баща. Разликите м/у желано дете и изненада в двойката, няма да ги обобщавам.

Последна редакция: вт, 21 дек 2021, 19:04 от Viviana91

# 293
Не знам бе, аз моите деца съм си ги планирала, заедно с баща им. За него не съм правила планове докато смъртта ни раздели. Ти хубаво си избирала, ама разбирам да си живяла 100 години с него, да имаш мегдан да ораторстваш тъй.
Simple Smile

# 294
  • Варна
Критериите са общи, с отговорни мъже от детството ми. Баща ми насочваше цялото си внимание  към семейството си. Не помня дали ме къпал или прал дрехите ми, но оценявам отношението му и менторските занимания.
Съпругът ми е бил с баща моряк. Липсвал е с месеци, в ранните му години. Но после е компенсирал с грижи и старание. Въпреки основните ангажименти, майката е останала на втори план. Отчитайки дефицитите и сравнявайки моделите, бяхме наясно относно ангажименти, професии и отговорности, преди раждането на детето.

# 295
Гледай как набърже го дамгоса “безотговорен” човека, дето спял отделно. Може да е временно, може да се разберат. Остави хората да си живеят с изборите.
Трябва и не трябва не са ти в правомощията да ги определяш.
Simple Smile

# 296
  • Great Britain
А не бе, ще му ръкопляскам. Точно както той е дошъл в нашия брак без деца, така и аз. Децата са общи.
Да така е децата са общи.

# 297
Гледай как набърже го дамгоса “безотговорен” човека, дето спял отделно.
Малката първите две седмици беше много тиха. После жената сама предложи да спя в другата спалня. Аз ставам в шест сутринта, в седем съм вече в трафика и се прибирам в пет след обяд. Ако не съм се наспал поне малко, на другия ден може и да се пребия като куче някъде. Жената беше дежурната през ноща, но през деня щом детето спеше и тя е удряла по една глава.

# 298
Пазим си ги. За съжаление ваше много голямо, майката си е майка, и няма как да дели майчинството, топлината и грижата си с бащата. Бащата дава колкото може, иде му отвътре, пряко сили и т.н. Но той допълва.

# 299
“Магическата” връзка е първите седмици след раждането само, а на бебе му е все тая дали го гушка мама или тати и дали се храни с биба или цоца, правени са изследвания, привързването емоционално е като порасне към 2-3…
Познавам татковци, които си взеха бащинство на два пъти - първо за първите седмици от поява на бебе, и после докато мама се върне на работа. Евала на тия татковци, по-малко мъж не ми се струват… то сигурно и връщането след майчинство е двоен стрес с мъник вкъщи

Последна редакция: ср, 22 дек 2021, 19:27 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт