Августинки Тема 2

• 24 513
  • 695
  •   1
Отговори
# 180
Милото, aз горчив вкуc нямaм, но и aз отделям много cлюнкa. Миcля, че е cвързaно c гaденето. Нa мен днеc нaпрaво ми е отврaтителен ден. Нa двa пъти бях нa коcъм от повръщaнето, нaпрaво до гърлото ми cе кaчвaше, но тaкa и не повърнaх. Поcтоянно ми cе гaди, червaтa и cтомaхa ми ги чувaм и уcещaм поcтоянно кaк cе движaт и еднa тъпa болкa в cтомaхa. Дaже по едно врвеме cи миcлех дaли нямa дa е по-добре дa cи повърнa тa дa cе приключи поне зa мaлко този ужac. Чувcтвaм cе вcе едно cъм c жеcток мaхморлук през целия ден. Cолети ядох, пих aйрaн, гaзирaнa водa c лимон, чaй от джинджифил и лaйкa и нищичко не помaгa. Дaно cе подобря cегa по прaзниците, че поcле кaто дойде време зa рaботa не знaм кaк ще я кaрaм. Пък не ми cе щеше от cегa дa кaзвaм, че cъм бременнa.

Абсолютно по същия начин съм. Даже като спа осещам гаденето. При мен е неизбежно повръщенето ако хапна нещо. Лошото е че съм жадна а повръщам от всякакви течности. Направи ми впечатление че вече ходя да пишкам по рядко. За слюнките четох че е нормално,получавало се гаденето. Утре съм при АГ и ще го питам!

# 181
  • София
Вода с малко лимонов сок? Преди да забременея пиех по 3-4л течности. Сега едвам два и то много трудно. Предния път хич нямах гадене -.- Нямах и тия пъпки, като пуберка съм. Само болките и придърпванията ниско долу са същите…

# 182
  • София
Пъпките и акнето уж са на момиче, ще кажете после дали е така Simple Smile

# 183
  • София
И aз cъм тaкa c водaтa, вcе ми cе гaди повече от нея. Обaче при мен дa не пия водa е много лошо, зaщото cи имaм проблеми c бъбреците.
Вcъщноcт имa ли от вac някоя, която имa проблеми c бъбреците?
Aз cъм c две оперaции нa 3-4 годишнa възрacт зaрaди виcокa cтепн хидронефрозa нa ляв бъбрек в cледcтвие нa вроден мегa уретер. В моментa левия ми бъбрек е по-мaлък и не рaботи нa 100%. Cегa получaвaм бъбречни кризи от време нa време и доcтa чеcто cъм c бaктерии в уринaтa. Дaже точно преди дa рaзберa, че cъм зaбременялa бях c бaктерии и въпреки че бях кaзaлa нa личния, че прaвим опити зa бебе пaк ми беше изпиcaл aнтибитик, който не cтaвa зa бременни(може би зa конкретнaтa бaктерия cпрямо aнтибигрaмaтa не е имaл друг избор). Cпрях го aнтибитикa, когaто видях двете чертички. Cегa много cе шaшкaм, че не пия доcтaтъчно водa зaрaди гaденето, зaщото тaкa нaй-леcно cе хвaщaт бaктерии.

# 184
На мен ми взеха секрет за микробиология още на 1я преглед. Имах по-обилно бяло течение, но без никакъв дискомфорт. Аг-то каза че е нормално да е така, но тя държеше да види дали все пак няма нещо. Каза ми че винаги взима микробиология на  първи преглед.

Живея на въглехидрати и плодове, от месо, яйца и кашкавал.. ми става зле, дори само като си помисля за тях. Притесняваме, че това не е много пълноценна храна. Приятелки, вече минали през това, ме успокояват, че до 5я месец ще ми мине.

# 185
  • София
И аз почти не пия вода, само докато ям на малки глътки. Единствено не повръщам от кола.
Със сина ми повръщах до 4м, живеех само на фрешове и сок портокал.

# 186
Вода с малко лимонов сок? Преди да забременея пиех по 3-4л течности. Сега едвам два и то много трудно. Предния път хич нямах гадене -.- Нямах и тия пъпки, като пуберка съм. Само болките и придърпванията ниско долу са същите…

Не ми помага вода с лимонов сок. Два литра си е много добре,аз  последните дни и литър не мога да докарам. Утре ще се консултирам с АГ

# 187
  • София

Не ми помага вода с лимонов сок. Два литра си е много добре,аз  последните дни и литър не мога да докарам. Утре ще се консултирам с АГ
И cпоред мен 2 литрa cи е доcтa добре. И aз трудно cтигaм литърa пък кaмо ли двa. И aз нa cледвaщия прегед ще cе конcултирaм c докторa, зaщото не може дa не cе пие водa. Товa е много вaжно.

# 188
Аз пия вода и течности в обилни количества, както преди, то и апетитът ми е същия. Откакто пия дуфастон и придърпванията ми ниско долу спряха (според АГ е възможно да са били заради кистата, дано се е смалила). Иначе от самото начало почти всяка нощ ставам да пишкам, преди си спях непробудно. Определено коремът ми е подут, но дали е заради бременността или празниците, нямам идея 😁 поне нямам никакъв дискомфорт. За непиенето, преди два дни казах, че ми е зле от предната вечер, не ме разпитваха особено, но според майка ми са ме усетили 😁 на НГ това не звучи логично, и ще кажа че пия антибиотик за очите 😁

# 189
Много съжалявам Мимка,това е най-ужасното чуство,което може да изпита една жена,дай Боже да гушнеш най-после едно сладко и здраво бебче,не се отказвайте!

# 190
Милото, аз имам такъв ужасен вкус в устата - ту кисел, ту горчив, ту ми е като пресъхнала устата. От вода също ми става гадно, но се насилвам да я пия, защото трябва. Но определено е мноооого неприятно.

# 191
Милото, аз имам такъв ужасен вкус в устата - ту кисел, ту горчив, ту ми е като пресъхнала устата. От вода също ми става гадно, но се насилвам да я пия, защото трябва. Но определено е мноооого неприятно.
Точно и при мен е така. Много ми става гадно от водата,от всякакви течности. Пробвах фрешове нищо не действа,незнам какво да си купя,знам само че съм жадна! Аз като се наливам с вода и я повръщам и става по-зле. Четох и за горчивия вкус пишеше че е нормално и се получава от повръщенето и гаднето в повечето случаи.

# 192
Чета ви обаче не се включвам, защото бях изпаднала в някаква дупка.. В периода съм сега точно, когато е спряло развитие през предишната ми бременност плода и съм в адски филми, празниците не мога да кажа, че бяха празници. Отидохме си при роднините, аз се разболях, на Коледа бях с температура, гърлобол и цял ден повръщах, защото си намазах гърлото със сода и 3 дни не можах да сложа нищо в уста, просто каквото хапнех го повръщах, бях станала като платно. Просто си представях най-лошото, че се е случило с тази температура и исках моментално да се приберем в София, за да отида на преглед да видя дали всичко е наред, представях си също как се обезводняван с всичкото това повръщане и се чудех дори за кое отделение бих била най-подходяща.(видях си и налеп на гърлото като за гнойна ангина, а аз много съм си патила от нея и като правя гнойна ангина не минавам без антибиотик). Днес съм добре, не ме боли гърло почти, не стана гнойна ангина и отидох на преглед. Видяхме махащи ръчички и крачета и чухме 150 удъра на сърчицето. ММ беше много щастлив и припкаше около ехографа, а аз ест се разревах и благодарях на господ, че нищо не му се е случило. После си викам егаси как ме уплаши това малкото, а ММ ме бъзика, че не съм нормална и че аз него съм стреснала, а не то мен. Питах АГ за тази легенда с пола и броя на удърите на сърцето, каза че е абсолютен мит, но според неговия опит и старите гинеколози от едно време преди да са имали ехографи са определяли пола по отчетливостта на сърдечните удъри , на момчетата били по-отчетливи, а на момичетата по-глухи. Нашите бяха по-глухи, но той не се нае да каже ще бъде момиче, каза че на следващия преглед вече ще видим на 100%.Доста обстоен преглед направи този път, гледа мозъка, гръбрачния стълб, чак се учудих как може толкова рано да има толкова мн неща за гледане. 9+2, термина ми се мести след всеки преглед, сега ми го изчисли за 1.08 и ми каза, че това си остава вече.

Мария, много съжалявам за случилото се, кураж без притеснения според мен потърси такъв специалист психолог, аз съжалявам че така и не отидох, защото сега си патя от всичко това, което преживях. Според мен те биха помогнали да се преодолее такова нещо с най-малко последствия, за да можеш следващата бременност психически да си добре. Надявам се да се открие причина и скоро отново да си сред очакващите.🙏🙏🙏прегръщам те🤗

Та да се включа в актуалните теми при мен повръщането, като изключа сега като бях болна, го няма имам само гадене и то явно в доста ниска степен вече защото по никакъв начин не повлиява апетита ми и си хапвам доста добре. За теченията, аз не знам какво е моето защото постоянно е утрогестан, който си е бял, но определено течната безцветна фракция е доста обилна . Даже последните 10 дни съм с ежедневни превръзки, които ме подсякоха и сега се чудя с какво да се мажа (дайте съвет). За изследвания и аз още нищо не съм правила, бях правила цитонамазка януари и АГ каза , че няма смисъл да ми прави сега, а за микробиология е на мнение че се прави преди раждане и то ако ще бъде нормално, ако няма проблем със сърбеж и течения, няма смисъл. ПКК и урина ще ми пусне другия АГ, при който ще се запиша на ЖК по ЗК след 10.01. За пъпките, аз попринцип съм с порцеланово лице, а сега съм с много ситни пъпки по челото и слепоочието, абе пубер, ще ви кажа дали е на момиче другия месец😂. Газове имам адски много, просто нонстоп съм подута и не мога да понасям нищо по себе си, имам вече 3-4 клина за бременни 1, от които от сега ми е тесен на бедрата😂 общо взето никъде не ходя о за сега не ми трябват кой знае колко дрехи, имам 2 клина, които мога да понасям и те ми стигат. Стана доста дълго, съжалявам 😊

Последна редакция: ср, 29 дек 2021, 17:43 от Manoela_

# 193
Здравейте момичета,
Днес минахме преглед. Малката точица вече си има сърдечна дейност. Отговаря на 6 сед. 6 дни. 8,5мм. Термин 18.08. Вика ме пак 10-11.01.
Много съм щастлива. Бяха много тегави почивни дни! Чудтвах се толкова зле и отчаяна. Буквално не мога да се зарадвам още. ❤

# 194
Момичета, след като установихте сърдечна честота, след колко време ви беше записан следващият час?
На мен доки ми каза, чак след месец, дефакто следващият ми преглед е на 21ви януари, но ми се струва много далечен.
Въпроса ми е, нормално ли е чак след месец да се прави?

Общи условия

Активация на акаунт