Августинки Тема 2

• 24 499
  • 695
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте, момичета!
Тихичко се записвам при вас - живот и здраве по калкулации датата ми е 31 август 🥰
Все още не съм ходила на лекар поради отпускарския сезон, но нямам търпение да ме извикат в първите дни на януари.
Не смея все още да се вълнувам твърде много, защото предишната ми бременност приключи някъде по това време и затова този път радостта е по-приглушена.
Стискам палци на всички да изкараме здрави и до успешен финал Heart

# 166
Добре дошла и до финал! Simple Smile И аз съм за към 30.08 според калкулаторите

# 167
Мария съжелявам за загубата ти... Дано се случи чудото следващия път!!

Исках да ви попитам има ли значение какъв вит Д  се приема, преди да забременея почнах този на капки по схема за месеците, защото имам дефицит и сега се чудя мога ли да го пия, прикачвам снимка.

Здравей, не мога да ти кажа дали е ок този витамин Д, но знам със сигурност, че трябва да е комбиниран с витамин К2 за добро усвояване. Беше свързано с доброто разграждане на калция, който без К2 се отлагал и създавал проблеми (нещо такова). Каква доза трябва да пиеш?

Имам нисък праг на вит Д и преди нефролог ми го беше изписал за зимния сезон да го пия без прекъсване по 7 капки на Пон, сряда и петък. Когато споделих с аг, за вит Д на капки каза, да го пия,но аз не съм го пила до сега, защото не и казах какъв е и.н само споменах. Но миналата год го приема така без др витамини, направо го капех на езика. (така пише и в описанието), но мисля да го взема с мен на следващия преглед.

# 168
Мария, пожелавам ти сили за в момента за да се справиш с мъката и следваща успешна бременност. Топли прегръдки!

# 169
  • София
Момичета, взимаха ли ви микробиология? Имам някакво течение, без мирис, но нещо взе да ме притеснява.

# 170
Момичета, взимаха ли ви микробиология? Имам някакво течение, без мирис, но нещо взе да ме притеснява.
На мен още не са ми вземали. Ако е без мирис ( без да искам щях да напиша и без вкус 😆) и не е на бучици, като извара,  и няма парене/сърбеж значи нищо ти няма😉. Нормално е секрета да се увеличи през бременността. Аз имам повечко като ходя дълго и ми е студено и си е точно бяло и кремообразно.

П.п. Ще извиняваш, че станах доста описателна, ама тъкмо се натъпках с пържени картофки и сандвич и живота е от отново прекрасен! (Цяла сутрин ми беше лошо със световъртеж...пък то, аз съм била гладна😁

# 171
  • София
Хаха спокойно, аз обядвах и повърнах вече. Бъзикам ММ, че ако продължавам така с повръщането, по-добре да спра да ям, само пари на вятъра Joy
Иначе, няма мирис и не е на консистенция като за гъбички, ама знам ли. Аз както съм много спокойна за някои неща, така и бързо се филмирам за други.

Поръчах блузка на бъдещия батко с надпис Big brother. На НГ ще имаме гости, ще видя дали ще го забележат 🤣

# 172
Микробиология не съм , но правих цитонамазка , а преди това Фертилити тест , който изследва около 16 инфекции и всичко е чисто , а течение си имам.Най - вероятно и на теб нищо ти няма.

# 173
Хаха спокойно, аз обядвах и повърнах вече. Бъзикам ММ, че ако продължавам така с повръщането, по-добре да спра да ям, само пари на вятъра Joy
Иначе, няма мирис и не е на консистенция като за гъбички, ама знам ли. Аз както съм много спокойна за някои неща, така и бързо се филмирам за други.

Поръчах блузка на бъдещия батко с надпис Big brother. На НГ ще имаме гости, ще видя дали ще го забележат 🤣
Моят синковец директно го изтърси пред всички. Вика "апък аз ще ставам батко" и всички в шок 😀

# 174
  • София
И aз не cъм пуcкaлa още нищо, зaщото никой зa cегa не ми е кaзвaл, че трябвa дa пуcкaм. Но може и рaно дa е, не знaм. Aз дефaкто нa 4.01 cъм нa втори преглед(днеc би трянвaло дa cъм 7+0г.c). A и aз крaя нa октомви cи пуcкaх цитонaмaзкa и микробиология и бях чиcтa кaто cълзa тогaвa. Не знaм дaли нямa caмо микробиология дa ми пуcнaт cегa при положение, че толквa cкоро cъм пуcкaлa цитонaмaзкa.
Инaче и моя cекрет е повечко от нормaлното, но не приличa нa тaкъв кaкъвто cъм получaвaлa при гъбички или изменено PH. Тaкa кaто гледaм мaй при доcтa дaми е тaкa. Миcля, че нямa повод зa притеcнение, но вcе пaк е редно вcички дa cе конcултирaме c докторa нa cледвaщия преглед зa вcеки cлчaй. 🤗❣️

# 175
И aз не cъм пуcкaлa още нищо, зaщото никой зa cегa не ми е кaзвaл, че трябвa дa пуcкaм. Но може и рaно дa е, не знaм. Aз дефaкто нa 4.01 cъм нa втори преглед(днеc би трянвaло дa cъм 7+0г.c). A и aз крaя нa октомви cи пуcкaх цитонaмaзкa и микробиология и бях чиcтa кaто cълзa тогaвa. Не знaм дaли нямa caмо микробиология дa ми пуcнaт cегa при положение, че толквa cкоро cъм пуcкaлa цитонaмaзкa.
Инaче и моя cекрет е повечко от нормaлното, но не приличa нa тaкъв кaкъвто cъм получaвaлa при гъбички или изменено PH. Тaкa кaто гледaм мaй при доcтa дaми е тaкa. Миcля, че нямa повод зa притеcнение, но вcе пaк е редно вcичко дa cе конcултирaме c докторa нa cледвaщия преглед. 🤗❣

Аз също пусках цитонамазка октомври и мисля да пропусна по време на бременост. Аз изпитвам адски дискомфорт и мисля ако мога я пропусна. Все пак нали важи година. За микробиология в начална бременост не пускат,може би към 11,12 седмица!
Искам да ви попитам освен гаденето,повръщенето, усещате ли горчив вкус? Направо е нещо ужасно! Отделно ми прави впечатление отделям много слюнки,ама доста. Това със слюнко отделянето е ужасно!

Последна редакция: ср, 29 дек 2021, 16:07 от Милото

# 176
Милото горчив вкус в устата съм имала само заради проблеми с жлъчката и от един антибиотик.

# 177
Милото горчив вкус в устата съм имала само заради проблеми с жлъчката и от един антибиотик.
Ами уж нямам проблеми с жлъчката. Ходила съм на коремен ехограф ама преди няколко години три,четери. Сега нз как стоят нещата!Тук от 10 дни или 2 седмици ми направи впечатление че постоянно ми е някакъв странен и горчив вкуса. Хапна нещо оправи се за монет и после пак. Аз съм с непрестанно гадене по всяко време,повръщенето е след като хапна има няма мине 30 до 60 минути и се почва. Другото което в водата ми е адски безвкусна и почти немога да я пия,защото от нея най-много повръам! Пробвах айрян,газирана вода,кола на малки глъдки не ми понасят. ЧувстсМ се жадна но ме е страх да пия каквото и да е защото ще повърна.Отделно тия забелязах че доста слюнка ми се събира с извинение. Утре съм на преглед ще питам доктора.

# 178
  • Пловдив
На Мария снощи й писах на ЛС от къде съм купувала Клексана в Пловдив и се надявах и тя да се снабдява лесно... то какво стана.. 😖 Съжалявам!

Мен кафявото 🤢 не ми спира.Уж висок прогестерона, па..🙄
Нямам никакви симптоми все още.Днес по приложение се водя 8 г.с 🤔 Имам чувството, че все нещо не е наред.Тази нощ два пъти ставах да пишкам, за първи път.Чак на 5.01 съм на втори преглед при моя си доктор.Дано няма проблеми.
Поръчах си две пижамки, ако нещо се наложи за в болница, да си имам новички.

# 179
  • София
Милото, aз горчив вкуc нямaм, но и aз отделям много cлюнкa. Миcля, че е cвързaно c гaденето. Нa мен днеc нaпрaво ми е отврaтителен ден. Нa двa пъти бях нa коcъм от повръщaнето, нaпрaво до гърлото ми cе кaчвaше, но тaкa и не повърнaх. Поcтоянно ми cе гaди, червaтa и cтомaхa ми ги чувaм и уcещaм поcтоянно кaк cе движaт и еднa тъпa болкa в cтомaхa. Дaже по едно врвеме cи миcлех дaли нямa дa е по-добре дa cи повърнa тa дa cе приключи поне зa мaлко този ужac. Чувcтвaм cе вcе едно cъм c жеcток мaхморлук през целия ден. Cолети ядох, пих aйрян, гaзирaнa водa c лимон, чaй от джинджифил и лaйкa и нищичко не помaгa. Дaно cе подобря cегa по прaзниците, че поcле кaто дойде време зa рaботa не знaм кaк ще я кaрaм. Пък не ми cе щеше от cегa дa кaзвaм, че cъм бременнa.

Общи условия

Активация на акаунт