Августинки Тема 2

• 24 592
  • 695
  •   1
Отговори
# 405
Desito и аз от утре съм в седма седмица. Кога ти е термина?

# 406
  • Пловдив
Момичета утре (живот и здраве) съм на втори преглед, предния път видяхме само сакчето и се установи, че съм с една седмица назад (което още не ми е ясно, какво означава), бях в 5 г.с и е в матката.
Притеснявам се....
[/quote
Не се тревожи.Със синът ми бях с няколко термина заради късна овулация.Роди се жив и здрав.

# 407
  • Асеновград
Здравейте, днес мина прегледа, всичко е наред, каза че отговаря на седмицата в която съм, нали съм назад с 1сед. 9-та 10-та и тя не може да определи точно, чухме пак сърчицето! Бие много по-силно от предния път, каза че е 170удара в минута. Направи ми и две снимчици, на ехографа не видях нищо кой знае какво, но на снимката се вижда главичка и телце с крайници, много мъничко човече! После ми пусна един куп изследвания, напълниха 4-5 епруветки с кръв, взеха ми цитонамазка, доста ме боля, въпреки че момичето беше внимателно, и урина дадох след това, абе пълна програма. Важното е че всичко се развива нормално, каза само че сакчето на две места не е плътно залепено за матката, но е много по-добре от преди и да си продължавам с лекарствата. Не ммога сякаш да се зарадвам напълно, но от друга страна няма причина да не се радвам, просто се притеснявам. Но вярвам че всичко ще е наред, записах си час за 24-ти за БХС при нея, каза че нямало такова нещо като ранна фетална морфология, сега се правело бхс и скрининг, който ще ми направи тя другия път, каза че се гледа обстойно плода, кръвотока и вс.останало. Това малко ме обърка, защото си мислех друго, и ми определи орентировъчен термин, спрямо големината на бебето, за 5-ти август. Колебаеше се между 5-ти и 6-ти, но накрая каза 5-ти август! Ох, дано всичко да е наред, аз само се чудя дали все пак да не звънна и на друго място и там да ида на преглед.. 😁😁

# 408
Desito и аз от утре съм в седма седмица. Кога ти е термина?
Lilium терминът е на база Интернет Grinning 20.08.22, а иначе от Понеделник влезнах в 7 г. с, значи заедно се движим

# 409
Здравейте, момичета!
Днес ми беше вторият преглед, чухме сърчице 129 удара в мин. Според ПРМ съм 6+6 г.с, а според вагинален ехограф 6+5 г.с.
Записах си час за 11.02 за БХС и ранна фетална морфология.
Днес пусках и изследвания кръвна картина и глюкоза. Хемоглобина ми е 127, но глюкозата ми е 5.34. Ще сменям ендокринолога и ще видим, какви изследвания ще ми пусне, освен това съм и с тиреотоксикоза ( хиперфункция на щитовидната жлеза)
Има ли някой друг с висока кръвна захар и с хиперфункция на щитовидната жлеза?

# 410
Химоглобинът ви си е нисичък за начална бременост,захарта пак си е към горна граница за начална бременост. За ТХС колко ви е като стойност? До колкото знам нали се стреми по време на бременсот да е нисичко! Аз проблем с щитовидната нямах,в смисъл с хормоните(иначе имам възли). Сега след инвитрото по време на подготовката ТСХ ми се вдигна за първи път в живота и стигна 3.3,след прием на естрофем.Репродуктивния лекар ми изписа еутирокс 25 на ден и преди 10 дни пусках беша 1.2 което в ОК. Добре ще е да намерите добър ендокринолог за проследяване,при мен тук в провинцията е мъка. Голям кът са ни ендокринолозите но и аз ще търся. Мисля след 2 седм да пускам контрола.

# 411
Момичета БХС заплаща ли се от здравна каса?

# 412
Мисля, че е по здравна каса.
Ако човек не здравно осигурен мисля, че е около 40 лв. Говорим за БХС не за феталната

# 413
Мисля, че е по здравна каса.
Ако човек не здравно осигурен мисля, че е около 40 лв. Говорим за БХС не за феталната

Да, за БХС. След, като доки няма договор със здравна каса, отново ли ще имам право след, като не може да ми издаде направление?

# 414
Като ходих преди около 3г на БХС в Терапията само ми казаха къде да отида. Никой не ме е питал дали съм здравноосигурена или дали имам направление.

# 415
И на мен доктора ми обясни, че в 11-12 седмица се прави БХС, а фетална не, тя по- късно .

# 416
Химоглобинът ви си е нисичък за начална бременост,захарта пак си е към горна граница за начална бременост. За ТХС колко ви е като стойност? До колкото знам нали се стреми по време на бременсот да е нисичко! Аз проблем с щитовидната нямах,в смисъл с хормоните(иначе имам възли). Сега след инвитрото по време на подготовката ТСХ ми се вдигна за първи път в живота и стигна 3.3,след прием на естрофем.Репродуктивния лекар ми изписа еутирокс 25 на ден и преди 10 дни пусках беша 1.2 което в ОК. Добре ще е да намерите добър ендокринолог за проследяване,при мен тук в провинцията е мъка. Голям кът са ни ендокринолозите но и аз ще търся. Мисля след 2 седм да пускам контрола.

Това са ми последните изследвания от 09.12.2021 г.
TSH - 0.28   ( 0.27 - 4.20)
FT4 - 20.76 (10 - 25)
FT3 - 5.54 ( 2.8 - 7.1)
Глюкоза - 5.61 (3.05 - 6.38)
Бях на пропицил по една таблетка и последната седмица по половин таблетка.
Последното хапче изпих на Коледа, и трябваше след три седмици да пусна контрола на TSH,  но сега ще видим какво ще каже ендокринолога с оглед и на високата захар, все още не съм записала час.

# 417
И на мен доктора ми обясни, че в 11-12 седмица се прави БХС, а фетална не, тя по- късно .

От сайта на Майчин дом: Биохимичен скрининг в I-ви триместър на бременността (11 до 13+6 г.с.) БХС I. Та, явно е до по-късна седмица Simple Smile

Маноела, ти в МЦ Марковс ли се записа за фетална морфология? Аз си записах час във Фемина, при д-р Димитрова, че е по-лесно със свободните часове. Исках при Чавеева, ама тая гоненица за график ме побърква. Трябва да звъниш като откачен докато запишеш час Angry

# 418
Аз знам, че БХС не се плаща. Като си записвах ФМ ми казаха, че ще ми дадат документ, с който ме пращат за БХС в НГЛ(до след 2 дни) и няма да плащам нищо за нея.
Барбалена в Марковс, да. Аз исках при проф.Марков, но за него записваха за след 30 януари, а на мен щеше да ми е късно вече, но и за Д-р Павлова чета много положителни отзиви.
Да кажа за тези които не са от София, МЦ Марковс е частна клиника и независимо от това БХС си е безплатна в НГЛ. Така че според мен където ви казват, че е платено е шарлатанщина, държавата си поема това изследване.

# 419
И аз се чудех за д-р Павлова, но съм се разглезила с онлайн записването на часове... Иначе д-р Димитрова не е много словоохотлива. Даже е леко дръпната, но... това е положението.

Общи условия

Активация на акаунт