Августинки Тема 2

• 25 054
  • 695
  •   1
Отговори
# 495
Здравейте, включвам се в темата с един въпрос, тъй като съм много притеснена. В 9+3 гс съм и снощи получих еднократно, но ярко червено зацапване само върху тоалетната хартия. Консултирах се с АГ по телефона и ми предписа нош па и дуфастон. Исках да ви попитам дали на някоя от вас се е случвало и съответно да не е завършило с най-лошия сценарии
на мен няколко пъти . Повече почивка , без натоварване и урогестан . Оказа се леко отлепване

# 496
XY08  тук много от нас са със зацапвания , някои имаха и ярка кръв.Хубаво е , че са ти изписали лекарства ама не е лошо и да те видят , да се знае все пак каква е причината.Дано всичко е наред !
Joy Joy ако ще те успокои при предното ми зацапване (по - бледото и по - просължителното) имах малки парченца като лигавица , все едно като при цикъл, само че почти обезкървени.А онзи ден при по яркото зацапване пак имах такова , но беше тъмно кафяво.Обяснявам си го ,че са остатъци от ендометриума , някакви излющвания или като се мести тая плацента нагоре и се разкъсва нещо....не знам

# 497
  • Варна
Би трябвало всичко с транспорт, тест и вземане на кръв да излезе около 300 лв. За сравнение другите пренатестове (аз се чудех за Вижън най-вече) са от 1200 лв.

Но в понеделник ще ви кажа точно какво е станало, колко пари са ми взели и дали сама съм го занесла до куриера Grin

За Fedex знам, че можеш да си извикаш куриер да дойде вземе пратката.
Друго имах предвид. Като сметна транспорта до Америка, нямам си и понятие колко е, и че аз трябва да се занимавам с куриера, май ми е по удобно да си направя тест на друго място. Не съм очаквала, че няма да се налага да плащам транспорта, но очаквах, че лабораторията ще го изпратят.

# 498
Аз ще правя Вижън за 19 януари ми е датата. Цената е 1150лв. Понеже съм от провинцията. Екипът който е на Вижън(не ги знам) идват до моя град и ми вземат кръв. Моето АГ работи с тях и няма да се разкарвам поне до София. Резултата излиза макс до 7 дни! Пускам стандартнив пакет.

# 499
Би трябвало всичко с транспорт, тест и вземане на кръв да излезе около 300 лв. За сравнение другите пренатестове (аз се чудех за Вижън най-вече) са от 1200 лв.

Но в понеделник ще ви кажа точно какво е станало, колко пари са ми взели и дали сама съм го занесла до куриера Grin

За Fedex знам, че можеш да си извикаш куриер да дойде вземе пратката.
Друго имах предвид. Като сметна транспорта до Америка, нямам си и понятие колко е, и че аз трябва да се занимавам с куриера, май ми е по удобно да си направя тест на друго място. Не съм очаквала, че няма да се налага да плащам транспорта, но очаквах, че лабораторията ще го изпратят.
Чакам с нетърпение информация. Сестра ми преди малко ми звънна, че е говорила с тях. Вземат ти кръв и я подготвят. Ти я носиш, до който офис те ти кажат. Плаща се 150лв на касата. Доколкото е разбрала транспорта е безплатен, но е пропуснала за 99$ към сайта. Останала е с впечатление, че са само тези 150лв на касата. Каза, че ако трябва пак ще отиде, защото аз имам и още време. Казали са и че трябва да съм след 10седмица, а аз в събота влизам в 9г.с.

# 500
Първата си бременност се следих в МД при Анна Атанасова и тя ме изражда. Сега пак при нея ще се следя. Но не преглежда по ЗК. Плаща се абонамент мисля че беше 550лв. Можеш на 2 пъти да го платиш.  Включва всички изследвания и ехография всеки месец и три  ФМ.

Някое от момичетата от Варна ще се следи ли в Майчин дом или да е мислила за раждане там. Аз още се лутам с лекарите, защото моята АГ вече не проследява бременни и търся друг.

# 501
Прегледах се за второ мнение за зацапването при д-р Тошева от Пентаграм. Каза, че всичко е на ред и нямало кой знае какво отлепване, но явно все пак има някакво . На нейния ехограф ми показа 6 седмица+ 4 дни а в Щерев съм 7+ 1. Питах я защо и тя каза, че при колкото и различни лекари да отида, различно ще измери ехографа. Каза ми да сменя дуфастона с утрогестан. Било нормално зацапването докато се намести всичко.

# 502
Кажете, моля ви, само аз ли съм като труп? Изморявам се ужасно бързо. Чудя се дали е от бременността... А не мога да си позволя да почивам и лежа, защото дребното не е никак самостоятелно още и иска постоянно внимание. До обяд бяхме два часа навън и уж си починах докато спа 1 час, ама сега едвам събрах сили да излезем пак.

И да измрънкам пак. Утре влизам в 9 г.с, а коремът ми е като за 5-ти месец. Това да са ми проблемите...Но все пак не е приятно

# 503
  • Пловдив
И аз съм постоянно изморена и в твоята ситуация-с момче на 1г и 8 м,което е залепено за мен..Ние излизаме по 2 пъти,но и на на мен вече не ми се седи много навън..Гледам да съм седнала,ако той ми позволи..Отделно и вечер доста се въртя..И с това гадене постоянно..

# 504
Благодаря за отговорите! Поуспокоихте ме. Успях да запазя час за утре при Ненев (работи в Селена, но има частен кабинет и в Асеновград, от където съм).
Дано и той ме успокои. Пък и най-накрая да  видя и аз точка, че да кажем на някоя от бабите поне Simple Smile

# 505
Аз също се чувствам много уморена и корема ми е доста издут. 😏
Дори се замислям да си взема болничен или отпуск.  Или генерално да си оставам в къщи, сега като сме само с малкия и кучето, всички задължения са за мен. 😞

# 506
  • Варна
И аз съм скапана .. което е супер нетипично за мен. От няколко седмици почти само лежа и заспивам по 2-3 пъти на ден, което е супер странно. Чак се чувствам виновна. Не ми е лошо съвсем всеки ден, но пък онзи ден за първи път повръщах. Тъкмо си мисля, че са се пооправили нещата и пак идва супер изтощен ден. Много е странно. Не знам как се справяте с малките деца покрай вас - респект просто!

# 507
По принцип съм доста активна,но наистина съм като препила. Немога,при мен гаденето и повръщането започват от сутрин и завършват докато легна вечерта. Супер съм изморена. Хубавото при мен е че мъжът ми много ми помага,дори и синът ми който е тийн и е на 13(септември става на 14). И двамата със сина ми се стараят и вършат всичко възможно. Да не ми харесва и имам нужда да поизчистят основно,но аз наистина нямам сили. Сина ми ходи на училище,на уроци и каквото да му каже го прави,макар че хормоните му бушуват яко. Той още незнае за бебето,казала съм че съм болна🤣Мился като мина феталната да му кажа.При вас момичета с толкова малки дечица си е ….. Наистина респект.

# 508
Кажете, моля ви, само аз ли съм като труп? Изморявам се ужасно бързо. Чудя се дали е от бременността... А не мога да си позволя да почивам и лежа, защото дребното не е никак самостоятелно още и иска постоянно внимание. До обяд бяхме два часа навън и уж си починах докато спа 1 час, ама сега едвам събрах сили да излезем пак.

И да измрънкам пак. Утре влизам в 9 г.с, а коремът ми е като за 5-ти месец. Това да са ми проблемите...Но все пак не е приятно
Аз бях така с първата бременност, а нямаше след кого да тичам. Ай си подпра главата някъде и заспивах. Като се приберях от работа бях гроги, а на работа почти нищо не правех. Като казах, че съм бременна и ме закотвиха на бюрото като колегите ми поеха повечето задължения. Имам писарска работа, но не чак толкова много, предложих им да ми прехвърлят от тяхната писарска ама ми отказаха. Имах чувството, че от скука се уморявам. Ай тръгнех да излизам ме подлагаха на разпит къде отивам, абе вярно, че бяха загрижени хората ама чак се изнервях. И така 3м. Вечер в 20.30ч аз вече бях дълбоко заспала, при положение, че като се приберях в 17ч удрях една дрямка.
С втората бременност пак се уморявах, но не чак толкова. Ходех по площадки с баткото, но той беше на 4г и напълно самостоятелен. Аз обикновенно четях книга на някоя пейка на сянка. Обаче поне не заспивах само да легна и вечер не ми се спеше изобщо. Не знам дали има нещо общо ама големия беше голям поспаланко, а малката е караконджул, допреди 6м не знаех какво е това сън цяла нощ, будеше се по n-брой пъти и ставаше в 6ч сутринта, през деня я спеше 1ч я не. На работа ситуацията се повтори като първия път.
Сега непонятно защо не се изморявам. Изобщо не се чувствам бременна. Обаче ми се спи. През деня не толкова ама вечер към 22ч съм в леглото, само да разбера, че ММ е успял да преспи караконджула и си лягам и аз. Баткото си има своя стая и обикновенно е още буден като аз легна.
За корема не мога да кажа, че ми е пораснал ама аз съм стабилно закръглена и скоро няма да ми проличи.

# 509
Аз тази седмица съм отпуск и всеки ден с мъжа ми правим разходки по 10 км, да се възползваме от хубавото време, че знаем, че от понеделник няма да мърдаме особено. Но ние по принцип сме много активни, над 15 градуса ли е, хващаме гората или колелетата 😁 сега не карам и разходките ни са с по-ниско темпо, приятни са ми, но явно бременността си казва своето и като се приберем, удрям по един час сън. След него сякаш нямам толкова енергия, привечер се чувствам така сякаш имам лек махмурлук 😁 иначе нощем заспивам нормално, но всяка вечер ставам да пишкам, не знаех, че се започва в толкова ранни месеци с това будене 🤦🏻‍♀️

Общи условия

Активация на акаунт