Сам и самотен

• 22 658
  • 585
  •   1
Отговори
# 75
Брат, нека да споделя и аз малко мнения и опит. Съветите на дамите преди мен са добри, но мисля, че едно мъжко мнение би ти било от полза.

Първо, ще ти споделя, че и аз като теб, дълго време в ученическите си години, нямах желания успех с жените. Също така съм израснал в не по-голям град от твоя и никога не съм бил Аполон или поне Брад Пит Grinning. Жените, по които се захласвах, не си падаха по мен или поне така си мислех. Сега като връщам лентата назад виждам, че просто не съм можел да прочета знаците, които съм получавал от тях (не от всички разбира се). Така че първото, което мога да споделя е, че е възможно и ти да не можеш да ги разчиташ. Това, като всичко друго се учи, повярвай ми.
Сега може би е добре и да кажа някакви разлики помежду ни. Колкото и да са ме рязали, никога не съм се предавал, просто съм пробвал нови и нови неща и така с опита виждах, кое работи и кое не.
Сега ще споделя и същинската част на промяната ми. В университета срещнах една девойка, която много ми харесваше, но заради неопитността ми не успях нищо съществено да направя. Това ме мотивира да се науча и да съм готов за следващата топ мадама. Тогава започнах да излизам по заведения и да заговарям напълно непознати хора, защото за мен това беше доста извън зоната ми на комфорт. Едно е да се запознаваш с хора в училище/работа/университет и т.н. и съвсем друго с хора от пътя. За 2 години се запознах се със стотици хора (мъже и жени). С някои съм приятел и до ден днешен. Повечето жени, с които се запознавах ги свалях и не, не съм спал със стотици жени, ареалът ми не е джакузито в Арбанаси, все пак Grinning. Моята бройка е доста по-скромна. Но да се върнем на същественото... Беше страшно и странно в началото. Страхът от отхвърляне винаги го има, особено, че може да е грубо. От опитът ми и този на приятелите ми, смело мога да кажа, че повечето жени не режат мъжете грубо. Разбира се, ако мъжът насреща не се държи като задник, тогава е разбираемо. Много са малко жените, които биха били крайно груби ако всичко е поднесено с такт. Мисълта ми е, че тази, по-възрастната, която те е отхвърлила грубо е по-скоро изключение и мисля, че тукашните дами биха се съгласили с мен за това. Успехите ми с жените се случваха малко по малко и виждах, че опитите ми даваха резултати и, че се движа в правилна посока.

Всичките тези приказки ги написах, за да ти покажа, че от всяка ситуация има изход ако наистана положиш усилия. И това не е само при жените, а за всичко в живота. И за още по-оптимистичен завършек ще поставя една графика. Тя показва, в общия случай (разбира се, че има изключения, моля, не се захващайте за това Grinning), че пикът на един мъж се стига на по-късен етап в развитието му. С уговорката, че се развива!!!

П.С. По абсцисата са годините на човек, по ордината sex market value, или грубо казано, колко е желан човек.

А ако постът е т.н. пързалка, се надявам коментарът ми да помогне на други пичове във форума.

Аз не се предавам и нямам намерение скоро да го правя, само споделям, че след всяко отрязване се сривам сериозно психически и ми е нужно доста време, докато опитам пак.
Опитвал съм се да намаля горчилката след rejection, но не се получава - вървиш като пиян по улиците със замъглен поглед и всичко наоколо ти е нереално.
Дали се дължи на незряло его - не знам, може би...

# 76
Проблемът е в това ти как се възприемаш. Май си малко драма куийн, а жените не искат някой да им носи проблеми, а такъв, който ще им ги решава.
Пробвай да се ориентираш професионално, може да запишеш университет, да се преместиш в по-голям град, да срещнеш нови хора, да започнеш нова работа. Когато си по-зает, контактуваш с повече хора, някак нещата по-лесно се случват.

Според мен жените усещат липсата ти на сигурност и това ги отблъсква. Ако ще стихове да им пишеш и серенади да им правиш...

# 77
  • Сф
Автора, защо сложи  тоя ник Аарон???

# 78
Явно не можеш да разчиташ сигнали и тръгваш там, където не те искат. Ако една жена те харесва, тя твърде вероятно ще те окуражи по някакъв начин. Липсват ли такива сигнали, не се пробвай с конкретното момиче, за да не се отчайваш после. Абе млад си, тепърва ще срещаш подходящи момичета...

# 79
Явно не можеш да разчиташ сигнали и тръгваш там, където не те искат. Ако една жена те харесва, тя твърде вероятно ще те окуражи по някакъв начин. Липсват ли такива сигнали, не се пробвай с конкретното момиче, за да не се отчайваш после. Абе млад си, тепърва ще срещаш подходящи момичета...

Никога не съм усещал някое момиче да има по - особени симпатии към мен...дори и да е имало, не съм забелязал.

# 80
  • София

Със сигурност. Зрелите хора осъзнават, че не можеш да се харесаш на всички, че в това няма нищо лично, и че в крайна сметка, никой не ти е длъжен, както и ти на никого. Вече ако никой не те харесва, трябва да потърсиш причините за това, и с желание и воля, да ги промениш.

# 81
Има хора, които лесно понасят неуспехите и това са оптимистите. Те са склонни да отдадат неуспеха на външни фактори: например футболист не е вкарал гол, но то е заради хлъзгавия терен, или слънцето му светело в очите, или каквото и да е, и вината никога не е в него самия и в неговата подготовка.

Докато песимистите търсят вината в себе си, казват си - ето, пак провал, за нищо не ставам - и подобни.
Не съм сигурна как от песимист да станеш оптимист или поне малко по-голям оптимист. Но мисли по въпроса. Тази неспособност да понесеш и най-малкото поражение сигурно ти се отразява и в други ситуации, например ако кандидатстваш за работа.
Ако можеш поне малко да се настроиш на такава вълна - че ако не те получи, тя губи. Или: "Който не ме харесва, няма вкус". Ще трябва малко да си подобриш самочувствието, да си поставиш някоя цел и да я постигнеш, а и, както писах - да си поработиш върху външния си вид. Писаха ти да започнеш да тренираш: направи го, захвани се с нещо, което ти е приятно, та даже да е тичане в парка. Постигането на цели определено дава самочувствие.

# 82
Когато нещо стане фикс-идея, постигането му сериозно се затруднява. Разсейвай се, мисли за други приятни неща.
Съдбата си знае работата.

# 83
  • София
Къде търсиш вината не е до оптимизъм и песимизъм, а до локус на контрол. Оптимистът ще каже, в моите ръце е, ще го променя (вътрешен локус), или, нещата ще се наредят все пак (външен). Песимистът ще каже, не мога да се справя, не съм достатъчно добър (вътрешен), или, нищо не мога да направя, не зависи от мен, безпомощен съм (външен).

# 84
Аз не се предавам и нямам намерение скоро да го правя, само споделям, че след всяко отрязване се сривам сериозно психически и ми е нужно доста време, докато опитам пак.
Опитвал съм се да намаля горчилката след rejection, но не се получава - вървиш като пиян по улиците със замъглен поглед и всичко наоколо ти е нереално.

Първите няколко пъти е неприятното. Според мен ако те отхвърлят за 1 месец 20 пъти и вече по-леко ще приемеш нещата. Ама това са си само мои предположения.

Един мой преподавател по програмиране беше казал следното нещо: "Един код колко пъти се чупи и колко пъти сработва праилно? Много пъти се чупи и само веднъж сработва парвилно. Тогава защо да се ядосваме и натъжаваме, когато кодът ни не тръгне от първия път, като реално това е нормалното? Вместо това е по-добре да се радваме на този един път." Мисля, че няма нужда да перифразирам думите му.

# 85
  • Terra incognita
Ти реално си бил отхвърлен само два пъти, до колкото разбрах? Хората имат по няколко несподелени любови, това е нормално.

# 86
Хайде де, пък ние живеем в един духовен свят.
По-скоро някои не могат да съчетаят и двете.
Лоре, не е към теб bouquet

# 87
  • Агент под прикритие
Не знам дали е духовен, но опортюнистичен - със сигурност. Поне що се отнася за твоя милост... Grinning

# 88
Не знам дали е духовен, но опортюнистичен - със сигурност. Поне що се отнася за твоя милост... Grinning

Вярно е. Хората рядко намират баланса.
Ето тука, доста почнаха да питат каква му е заплатата. Тъжно е.
Каква му е работата и заплатата няма общо с темата му.

# 89
  • SF
Фибоначи, за да те отхвърлят 20 пъти, ти трябва да си имал шанса 20 пъти да поканиш, да осъщесвиш разговор, контакт. Кой има такова изобилие от избори? 20 обекта от противоположния пол, които ти дават повод да си мислиш, че са готови за връзка, а всъщност не са?
Откъде намирате толкова свободни електрони, с които да се заприказвате? Бройката не е невъзможна, но за година, две... Той не е някой секси асистент, който да закача студентките.
За да се упражни на всичките ви съвети, човекът трябва да има повод и причина, - момиче, което да харесва, а не просто да стреля по непознати жени, чакащи си автобуса на спирката. Вероятността да наниже 20 оказа и за ден, е огромна.

Общи условия

Активация на акаунт