Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 5

• 50 497
  • 823
  •   1
Отговори
# 360
Да ви попитам този резулатат е от изследване за наличност на ваксина хепатит Б. Какво означава? Че няма ваксина въобще? Странно, защото назад в годините имаше поставена такава. Във връзка със започване на работа в болнично заведение е правено изследването.

Предполагам ще трябва нова ваксина.

# 361
Здравейте днеска минах от ямр но лекара каза че за резултат утре 10 часа!Не излиза ли веднаго?И процедурата беше с контраст и отнема някъде 45-50 минути не ли много според вас?

# 362
Нормално е. И аз два пъти съм си правила, взимала съм го на следващия ден. Лекар пише обосновка и обяснява резултата.

# 363
Нормално е. И аз два пъти съм си правила, взимала съм го на следващия ден. Лекар пише обосновка и обяснява резултата.
Благодаря много

# 364
Вики, отдолу пише че при резултати ≥ 10 може да се заключи за имунитет. Понеже твоята стойност е под таьи граница, мисля че се тълкува, че нямаш достатъчен имунитет. Най-вероятно ще е нужна реваксинация.

# 365
Благодаря. И аз така го разбрах, но исках да потвърдя. На сина ми е изследването. Уж има всички ваксини, а защо това се получи така, много съм изненадана. То реално ако не го бяха проверили, щяхме да си мислим че е ваксиниран и току виж се заразил в болнична среда. И личния лекар не спомена за реваксинация на годишните прегледи. Ще поправим проблема.

# 366
Не съм много веща по темата, но доколкото знам -  имунитетът трае 10-15 год., като някои изследвания говорят и за доживотен имунитет въпреки липса на циркулиращи антитела (= клетъчен имунитет). От друга страна, има хора, които са non- или low-responder и съответно не изграждат никакви или само ниски антитела след първия курс на ваксинация. Опреснителна ваксина се препоръчва за рискови групи, вкл. мед. персонал заради по-високата експозиция.

# 367
Здравейте това е резултата от ямр.Май пак не са наясни нещата преди беше хемангиом на чер.дроб сега нещо друго.Лекара каза само да консултирам с ревматолог.Моля ако знае някой от разчитането да каже и какво да направя вече изморих се отивам насам на там само накрая никой нищо не казва.

# 368
Здравейте ангиомиолипом е доброкачвствено образуване поне на мен така ми казаха който не се пипа не се лекува но се консултиране и със доктор  вие как разбрахте защо си направихте ямр ??

# 369
Здравейте ангиомиолипом е доброкачвствено образуване поне на мен така ми казаха който не се пипа не се лекува но се консултиране и със доктор  вие как разбрахте защо си направихте ямр ??
Писах ви на лично

# 370
Привет, някой има ли опит с появил се невус в окото при малко дете? Ходили са на преглед, но трябвало само да се проследява във времето, нищо повече не са казали. Някой има ли опит с детско очно към Александровска болница в София?

# 371

Здравейте, може ли малко помощ ? На 28 съм, бременна в 17г.с с близнаци. Благодаря

# 372
Тъй като сте бременна, със сигурност ЛЕКАР трябва да ви изпише лечение, но според изследването сте в хипофункция (за ваша информация). Просто се свържете с лекаря си.

# 373
Здравейте! Може ли някой да разчете моите резултати на хормоните ТСХ и Фт4 дали са добри? Благодаря предварително!

# 374
Трябваше да пуснете и Т3, но дори само по Т4 и ТСХ се вижда, че сте в хипофункция - ТСХ трябва да е около 1 най-оптимално, а Т3 и Т4 трябва да са в горните 75% от референтните стойности - така са най-оптимални, за да се чувствате най-добре и да нямате симптоми на хипофункция.

Общи условия

Активация на акаунт