?Въпроси всякакви за СО? 2022

• 339 050
  • 8 905
  •   1
Отговори
# 165
Гнусничък е този, но анонимната не ми е ясна. Каква е тази зависимост, какво е това чудо? Ми че то ако комуникацията не беше по вайбър, а на живо, директно в леглото щяха да се озоват от зависимост. За 40 годишна не е приемливо такива размисли заради някакъв емотикон. Работи си и не се забърквай в лични разговори, толкова е просто.

# 166
Ми омъжените нямат право да получават емотикони, а ако получат е нещо много значимо и има непременно задни мисли от отсрещната страна.

# 167
Освен ако не си в определен бранш, на никого не му се плаща, за да търпи мазни реплики и сърчица, които очевидно карат жената да се чувства некомфортно.

# 168
  • Варна
И аз не мисля, че се хвали авторката. Иначе няма анонимно да пише.

Анонимна, много време ли има още до края на вашите служебни отношения? Ако да, ще трябва да го изясниш това в прав текст. Ако не, може да продължиш да се правиш, че не стопляш, докато се разделите по живо по здраво и после блокаж от всички места.

Много ги мразя такива. Почесват си егото, забавляват се за чужда сметка, изобщо не си дават сметка, че създават кофти дилеми на отсрещната страна. А пък като даже работиш с този човек и ти е подчинен е още по-гнусно. За него е игра, да мине времето, после ще се прехвърли на следващата. Що не отиде да пуска двусмислени фрази и сърчица на жена, от която на него му зависи хляба? Мазник.

# 169
И аз не мисля, че се хвали авторката. А относно руснаците, ужасно нелепи са и ухажването им е като на дърво, прочело наръчник по галантно държание и решило да го приложи в действие. Нещо подобно е и лирическият герой от историята на Анонимната. Сърца и рози в делова кореспонденция или чат, стига бе! Толкова е нелепо и неуместно. А още по-нелепо е жени да бъркат неуместното поведение с ухажване, че и да обвиняват други жени как са станали такива дървета, че нищо не разбират от галантно държание.

# 170
  • София
То, щото Вайбър е официална делова кореспонденция…

# 171
При служебен телефон си е официална писмена кореспонденция.

# 172
Много работа бе. То събота, то неделя... помислил, че нямате личен живот, като вместо да се занимавате с нещо приятно, неслужебно, чатите с него. Наистина ли работата е толкова отговорна и неотложна, че трябва да сте денонощно на разположение? Аз не бих се ангажирала толкова, но айде аз съм мързелива, не разбирам. Rolling Eyes

# 173
Този е гнусен и мазен, спор няма, никой не желае подобни бизнес партньори. Не разбирам обаче смесването на служебните взаимоотношения с личните при такава неприязън. Защо е необходима семейна вечеря с мазника?

# 174
Ми примерно една позната с шеф италианец ей така, хем беше омъжена - намекчета, писане по вайбър, емотикончета, възвишени чувства и т.н., в началото ѝ беше приятно, после се влюби, разведе се с мъжа си, остави си детето, ма пък оня не я искал да живее с него, а просто така....

# 175
  • София
Извинявай, но никой не ѝ е виновен, че си е оставила детето. Влюбила се, взела решение, ок. Да си бере плодовете от решенията.

# 176
Извинявай, но никой не ѝ е виновен, че си е оставила детето. Влюбила се, взела решение, ок. Да си бере плодовете от решенията.
Да, да, нищо не казвам, просто и там така се почна както при Анонимната, но дано да не се стигне при нея до там.

# 177
Аз пък се чудя как ще се почувства комфортно мъжът и на семейна среща, след като знае, че някакъв си там праща сърца на анонимната.
От къв зор такава вечеринка, не разбирам.
То вярно е, че съм старомодна.

# 178
Много голямо значение им придавате на тези сърца. А може да не означават нищо повече от обикновения лайк.
Това по принцип го пиша – отдавна ми прави впечатление как се дебнат хората кой на кого слагал сърчица на снимките и постовете и на кого – не. Не мисля, че всяко сърце е признание на чувства, както и не всяка усмивка е израз на симпатия.
И повечето комплименти изобщо не са искрени, от мен да го знаете. Политес му казваха едно време французите, нещо като учтивост, ама наложена от обществото, етикет.
Същото като задължителните усмивки в някои страни и задължителното отговаряне на въпроса „Как си“ с „Добре съм“, пък ако ще отвътре да си жива рана.
За мен поне емотикони сърчица, цветенца, та дори целувки не означават нищо. Може да е просто израз на симпатия или приятелски отношения. Виж, ако има настойчиви покани за среща, това вече е друго.

# 179
  • France
Между politesse и grivoiserie има няколко меридиана разлика. Мога да си позволя да сложа Heart Eyes или Heart на някой колега ако
а) сме си близки и по принцип се шегуваме.
б) става дума за извършената работа, а не за него като личност.
И пак не се сещам да съм го правила. Много внимавам да не смесвам нещата

Общи условия

Активация на акаунт