С какво ви дразнят свекървите? – 134

• 37 242
  • 747
  •   1
Отговори
# 660
Афродита, нейното са само думи - груби, грозни изказвания години наред. Отношение, от което и собствените й деца дълги години изживяват. А пък баща им е прекрасен човек - още не намирам как оцеляват заедно. Че въпросът е наистина до оцеляване… Не знам и не мога да си обясня как са заедно още. Явно човешките взаимоотношения са сложни - емоции, анализи, приоритети, преглъщане… знам ли още какво… Стига да не наранява човек умишлено и да не търпи жестокост, всичко е преодолимо.

# 661
Не само на теб. Но Афрото си я знаем, че залита по крайностите 🙂
Освен ако Кашапук е споделяла повече от разказаното тук на нас и тя е в течение.

Последна редакция: сб, 05 фев 2022, 18:09 от птица

# 662
  • Пловдив
Много зависи от жената. Колко е склонна да изтърпи. За много жени подобен коментар е напълно в реда на нещата, възпитавани са да бъдат мачкани. Други късат и хвърлят. Има и всякакви варианти помежду.

Аз лично съм доста склонна да се съглася с Афродита. Но не чак до степен да се отказвам от мъжа. Просто бих прекратила отношения със свекървата. Детето - нарядко със свекървата, задължително под надзора на баща си, не бих го оставяла само с нея.

# 663
  • София
Само на мен ли подобна интерпретация на казуса ми изглежда  колкото невярна, толкова и някак.... Нездрава?
А ти как би го интерпретирала? Примерно ако беше при теб: губиш бебето и свекирва ти заръчва на мъжа ти да те зареже и да си намери по-млада (щото си на 34г., т.е. вече престаряла за тези работи), която да му роди наследник. Мъжа ти се съгласява и даже я защитава, при разговорите с теб. М?

# 664
Лошото е, че Афродита плюе не само по свекървите, ами и по хората дето правят секс и раждат деца.
Направило ми е впечатление, че за нея жените все вирят крака, а не правят секс или любов и все се обебват, а не раждат. Все едно сме някакви животни.
Извинявам се, че не е по темата, ама бие на очи така да се принизяват едни от най-хубавите неща в живота.
Да не споменавам, че се говори на жена, която и без това е преживяла най лошото след "виренето на краката". Видиш някой паднал и го риташ за да му помогнеш...
Аз също съм за прекратяване на отношения с дразнители, обаче ако добрият мъж върви в пакет с лоша майка, може и да си струва да се направят компромиси, стига така да се наредят нещата, че да няма контакт с нея.
Мъж без недостатъци няма, компромиси все ще се правят. Така че по-добре далечен дрзнител, от който да се оплачеш един-два пъти годишно във форума, отколкото ежедневно дразнене от неподходящия мъж.
Естествено най-добре ще е да си намериш перфектния мъж с перфектните родители, обаче такъв не съществува.
От пет реда във форума се пишат големи сценарии и драми. Темата е за дразнене от свекърви все пак,  не за развод с горе-долу свестни мъже.

# 665
  • София
Лошото е, че Афродита плюе не само по свекървите, ами и по хората дето правят секс и раждат деца.
Направило ми е впечатление, че за нея жените все вирят крака, а не правят секс или любов и все се обебват, а не раждат. Все едно сме някакви животни.
Скрит текст:
Извинявам се, че не е по темата, ама бие на очи така да се принизяват едни от най-хубавите неща в живота.
Да не споменавам, че се говори на жена, която и без това е преживяла най лошото след "виренето на краката". Видиш някой паднал и го риташ за да му помогнеш...
Аз също съм за прекратяване на отношения с дразнители, обаче ако добрият мъж върви в пакет с лоша майка, може и да си струва да се направят компромиси, стига така да се наредят нещата, че да няма контакт с нея.
Мъж без недостатъци няма, компромиси все ще се правят. Така че по-добре далечен дрзнител, от който да се оплачеш един-два пъти годишно във форума, отколкото ежедневно дразнене от неподходящия мъж.
Естествено най-добре ще е да си намериш перфектния мъж с перфектните родители, обаче такъв не съществува.
От пет реда във форума се пишат големи сценарии и драми. Темата е за дразнене от свекърви все пак,  не за развод с горе-долу свестни мъже.
Ами когато една свекърва трови живота на снаха си, а маминото синче, с което снахата си ляга, застава на страната на майка си, но въпросната снаха продължи да се натиска да му е в леглото и да му ражда деца, с които същия тоя мъж позволява на майка си да прави каквото сметне за добре, без оглед дали е ок за детето - тогава е вирене на крака. Прилича ми точно на един животински инстинкт за възпроизвеждане, затова и казвам обебване. Ако в подобна ситуация един мъж е наистина мъж, той би прекратил подобно отношение към жена му и би застанал на страната на жена си, а не да защитава мама. Има и нормални отношения, при които хората правят секс и деца, но за тях не четем в тази тема, т.к. самата тема за оплаквания.

# 666
Ама неразбирателството с подобно мнение иде от това, че в живота нещата не са толкова крайни, колкото когато ги напишеш рЕзко и категорично в някой форум. Отношения се градят. С търпение е любов. Не е така лесно реално. Не можеш да зачеркнеш майка си от живота си. Човек цял живот се учи да живее. Рязкото осъзнаване, че това е важно, идва, когато създаде живот. Не ме съди толкова жестоко, Афродита - тръгвала съм си, барабар с бебето поне три пъти заради малоумната си свекърва. И има къде да отида, и има как да се справя сама. Но не е това моето/нашето. За мен най-голямата болка е, че се налага да се борим с уж близките хора в нашия живот. Че, нали, не ни стига другото.

# 667
  • София
Ама неразбирателството с подобно мнение иде от това, че в живота нещата не са толкова крайни, колкото когато ги напишеш рЕзко и категорично в някой форум. Отношения се градят. С търпение е любов. Не е така лесно реално. Не можеш да зачеркнеш майка си от живота си. Човек цял живот се учи да живее. Рязкото осъзнаване, че това е важно, идва, когато създаде живот. Не ме съди толкова жестоко, Афродита - тръгвала съм си, барабар с бебето поне три пъти заради малоумната си свекърва. И има къде да отида, и има как да се справя сама. Но не е това моето/нашето. За мен най-голямата болка е, че се налага да се борим с уж близките хора в нашия живот. Че, нали, не ни стига другото.
За търпението - ами щом ти харесва да търпиш подобно отношение на мъжа спрямо теб - ок, твоя си работа. Ти заедно със свекървата ли живееш, че си си тръгвала и то 3 пъти?

# 668
  • Пловдив
Янтра, Афродита изобщо не коментира скъсване със свекървата, а с мъжа. Simple Smile

Иначе ССФ винаги е горда и не разбира жените, които биват мачкани, макар да вижда, че ги има много. Понеже така са възпитавани. Wink

Последна редакция: сб, 05 фев 2022, 18:40 от Магдена

# 669
  • при късмета
Никоя снаха, дори най-изтормозената от свекърва си, не е искала мъжаѝ да зачерква майка си от живота си. Но е напълно нормално да иска да предпази нея и детето/цата. А той, да си ѝ бере грижата като е толкова проклета, като му е майка, но това да не се отразява на семейството му. Това жената има пълно право да иска. Аз не те упреквам, че не си прекратила отношения с мъжа си (макар аз да бих го направила), но мъжа ти го упреквам за голяма част от действията и думите на свекърва ти, които са ти се отразили на теб или децата ви. И за мен той е виновен. Така, че вместо да се бориш със свекървата, обясни на мъжа ти, че тази борба не е твоя. Той е длъжния да те защити и да си контактува с майка си, колкото иска, но вас да оставят намира

# 670
  • София
Янтра, ако не си разбрала, Афродита изобщо не коментира скъсване със свекървата, а с мъжа.
Значи той може да иска да зарязва жена си по команда на мама и да позволява вмешателство, а жена му следва да се натиска да му ражда?! Виж, ако застане на страната на жена си и не позволи на майка му да се меси в отношенията им и да я наранява - тогава няма причина да се "къса" с мъжа.

# 671
Говорили сме много по темата, знае, разбира, подкрепя ме, че дори изпаднах в крайност веднъж да поставя ултиматум 😂 Няма нужда от крайности… Растем заедно и се научихме да преживяваме нашите си неща така, че да не влияят на детето. Мисля, че това е важното постижение за мен.

# 672
  • Пловдив
Афродита, дотук към пет пъти казваш, че той искал или бил съгласен да я зарязва по съвет на мама, сега ако кажеш и къде точно го пише....

# 673
  • при късмета
Говорили сме много по темата, знае, разбира, подкрепя ме, че дори изпаднах в крайност веднъж да поставя ултиматум 😂 Няма нужда от крайности… Растем заедно и се научихме да преживяваме нашите си неща така, че да не влияят на детето. Мисля, че това е важното постижение за мен.
Ето тук ти е грешката. Не трябва да поставяш ултиматум "тя или аз", а да си запази връзката и с двете, но да прекарти контактите помежду ви и да застави майка си да престане да те обижда и унижава. Нали разбираш колко голяма е разликата

# 674
  • София
Афродита, дотук към пет пъти казваш, че той искал или бил съгласен да я зарязва по съвет на мама, сега ако кажеш и къде точно го пише....
Eто тук на първото болднато:
Въпросът ти е брутален, но резонен… Трудно е, много е трудно. Но когато човек е наясно с това, което иска, и с това, което е, нещата се получават. Въпрос на взаимоотношения, разбиране и приемане. Майка му е такава, каквато е. Имам неговата подкрепа и, първоначално, неразбираеми за мен опити за защитата й. Тъжна и нещастна жена се оказа. Пострадах си, дойде ми акълът по едно време, нека си ги реди както й е кеф вече - спрях да й обръщам внимание. Много ме е наранявала, но е било, защото аз го допусках. Както и преди споделих, темата тук много ми помогна.
А за второто болднато, Kashapuk, е виновен мъжа, не ти, не е твоя работа да оправяш със свекърва си. Все пак не разбрах заедно ли живеете, че си си тръгвала заради нея?

Общи условия

Активация на акаунт