Нашите орхидеи – тема 37

• 30 785
  • 763
  •   1
Отговори
# 465
  • Мадрид / София
Какви красоти днес! Особено жълтото на точки и последното червено. Останаха ми очите! 😍

# 466
  • Бургас
Cucumis melo, моите Цимбидиуми ги държах до края на октомври на вън, тази година застудя по рано, после ги прибирам в неотопляема стая. Белия още докато беше на вън пусна цветоноси. Цветята са на вилата, там имам условия да гледам.

# 467
  • Варна
Моя цимбидиум цяла зима е на терасата. Зле изглежда откъм листа, понеже като пекне слънцето го пече почти цял ден, но ще се наложи да свикне- нямам къде на друго място да го гледам….

Имам си трепет сега аз…. И реших да се направя на фотограф. Черно Heart Eyes

# 468
Скрит текст:
То не стига, че е прекрасно, ами и ти си майстор фотограф Heart

# 469
Моя цимбидиум цяла зима е на терасата. Зле изглежда откъм листа, понеже като пекне слънцето го пече почти цял ден, но ще се наложи да свикне- нямам къде на друго място да го гледам….

Скрит текст:
Готино. Animal Heart Eyes Cat Харесва ми черното Simple Smile И аз съм на такава вълна, но в малко по-различна посока на обработката. И двете са на отрязани цветоноси, поради дехидратирани растения, които надявам се след операцията да се възстановят, а цветовете реших да овековеча под формата на нещо като арт. 
Скрит текст:

# 470
  • Бургас
Вещи онзи петнистия Цимбидиум ли е на терасата?
Това черничкото какво е? Много красива снимка ❤️

# 471
  • Варна
Миоки - много арт си ги направила - направо са за рамкиране Heart Eyes Моята чернушка е с вда цветоноса тази година - нямам търпение да цъфне в цялата си прелест. В очакване на събитието освобождавам място в паметта на телефона Joy

Майче, точно петнистият е. Мъчно ми е, че го пече толкова много - ако се засили слънцето ще се наложи да го крия на земята, в сянката на терасата, през деня. Просто нямам друго подходящо място. Но пък за сметка на това получава максимум светлина. Предполагам, че до 3-4 седмици ще цъфне - тази година е с 5 цветоноса.

# 472
  • Бургас
А миналата година с колко цветоноса беше? Стори ми се много отрупан.
Моите като ги изкарам на вън на терасата( отворена е с метален парапет) с източно изложение сутрин ги пече точно в десятката до към 10-11 докато се обърне слънцето.

Последна редакция: пн, 14 фев 2022, 19:14 от maya_76

# 473
Мерси, Вещи. Голяма краста е, особено като се има предвид, че няма какво да правя по самите орхи и вместо да ровя по саксиите, да си запечатам красотите, че кой знае кога пак Satisfied

# 474
  • София
Двечки нови придобивки:
и

Това е. Повече място нямам Simple Smile

# 475
  • Варна
А миналата година с колко цветоноса беше? Стори ми се много отрупан.
Моите като ги изкарам на вън на терасата( отворена е с метални перипети) с източно изложение сутрин ги пече точно в десятката до към 10-11 докато се обърне слънцето.
Честно казано не помня с колко беше, но бяха май 7 или 9....
При мен е обратното - докъм обяд е на сянка, но след това до залез здраво напича.
Ще го мъча - дано се адаптира... Че много го харесвам

Тереза, разкошни са Heart Eyes Честито!

# 476
  • Бургас
Цитат на: BЕЩИЦА
Ще го мъча - дано се адаптира... Че много го харесвам.

[/quote

И аз много го харесвам 🥰.

# 477
  • Мадрид / София
Прекрасни арт снимки! ❤
Вещи, няма ли начин да сложиш в близост някое голямо и по-високо растение за да му пази сянка?

# 478
Страхотни арт инсталации сте показали!
По темата за бебетата и сроковете,

Лятото на 2018 г., според описанието с година и половина до цъфтеж:

(саксийката е 6 см.)

Днес:

(първи цъфтеж на лявата, втори за дясната)

Импала страхотни са!... но при все са хибридни фаленопсиси, които по призумция са най- лесно разцъфтяваните цветя. Примерно имам втората купена по случайност  миналата година осми март намалена от хоуммакс ( даже бха две ама втората с много гърч се гътна с фузариум, явно бяха преполяти) и до сега ми е цъфтяла вече два пъти вече .  Другата ти прилича на стюартинс, но е с прекалено малки цветове. Видовите фалчета са друга песен при разцъфтява е казват. Лично аз нямам. Хората цъфтят предимно стюартинс. Аз имах един първичен хибрид ( Филаделфия, крос на шилериана и стюартина), но и с нея нямах проблем с цътежа. Обаче ми я порази физариум и бебето хич не иска  да ми расте, стои си мини няколко години. Най-сложно разцъфтелия ми фаленопсис хибрид е който чаках баят години макар да го бях получила разцъфтял, беше хибрид на екуестрис. Така че май и фаленопсисите могат да са и много упорити на моменти.

# 479
  • Мадрид / София
Re_ge, успокои ме за фалчетата, че не всякога цъфтят. При мен малко на брой ще цъфтят 3 от 10. Аз ги отдавам на бавната им адаптация. Обаче една девойка дето живее в северната част на Испания и там е по-студено и казва че малко дни са топли през годината, та казва че при нея цъфтят много. След цъфтеж почиват малко и после пак цъфват. При нея и влагата е повече, не като при мен - лятно време горещо и влага никаква. Та не знам, само знам, че при мен се назландисват. Растат на корени и листа. Беллината показва признаци на събуждане. Връхната пъпка на цветоноса леко е нарастнала. Дадох отчет 😁.
Някой знае ли каква е разликата между Доритис и Фалаенопсис?

Общи условия

Активация на акаунт