Трансформиращи дневници - Хранене/Тренировки 9

 • 57 593
 • 742
 •   1
Отговори
 • Мнения: 3 350Това е тема за всички спортуващи, които искат да споделят
как се хранят в ежедневието си.
Тема за храненето, фокусирано не в килограмите, а в добрата форма.


Хранителни дневници на спортуващи, в които споделяме опитите си да постигнем добра форма. Без да говорим за диети, та дори за здравословно хранене, а просто за това за това как сме се хранили днес или вчера, какви са плановете ни за утре. Какво искаме да променим, съответно от какво сме доволни. Каква е връзката между храненето и тренировките в нашето ежедневие.**************************

Моля, не давайте непоискани съвети и не критикувайте, освен ако критиката изрично не е поискана.
Просто споделяйте своя опит и търсения.


Предходни теми:
Първа тема
Втора тема - Какво променяте в режима си на хранене и тренировки през лятото?
Трета тема - Имате ли вече план и нови стратегии за добра форма през 2019 година?
Четвърта тема - Как се отрази зимният сезон на храненето и тренировките ви?
Какви изводи си направихте?
Пета тема - Какви са краткосрочните и дългосрочните ви цели?
Шеста тема - Какви "уроци" научихте през изминалата 2020 година и какво ново ще предприемете през 2021 година?
Седма тема - Планирате ли менюто си и приготвяте ли предварително храната си?
Осма тема - Коя е здравословната храна, към която посягате най-често в ежедневието си? Любима рецепта с нея?


Въпроси на темата:
  
Какво ще промените през 2022 година в стремежа към постигане или поддържане на оптимална форма?

Споделете, ако сте попаднали на интересна нова рецепта, тренировка, вдъхновение, трансформация.

# 1
 • Мнения: 2 023
За много години момичета. Незнам заради повечете кг или за това, че спрях да пия вода, целулита ми стана по видим.
Започвам сухо четкане всяка вечер и пиене на поне 1,5 л вода.
Два продукта да похваля тази лютеница, взех я от Лидъл, но сигурно и на други места я има. Последно си я хапвах с лимецки пак от Лидъл и те са много хубави.
Скрит текст:
и този скир, има още един вид на Милбона, но него не го харесвам.
Скрит текст:
Пробвах и фузили от нахут , не ми допаднаха.

# 2
 • Мнения: 3 325
Благодаря за темата Simple Smile Успех на всички.

Какво ще промените през 2022 година в стремежа към постигане или поддържане на оптимална форма? - Не смятам да променям нещо, понеже това което правя дава резултати. Бих искала може би да разнообразя рутината понякога, просто да направя нещата по- забавни, но за сега не ми пречи рутината.

Споделете, ако сте попаднали на интересна нова рецепта, тренировка, вдъхновение, трансформация. - Намерих тези дневници за тренировки и хранене, много ми е приятно и мотивиращо да попълвам всеки ден. Много са ми омразни приложенията за телефона и до сега все в обикновена тетрадка зпаисвах, но сега си купих такъв дневник и ми е много забавно Simple Smile

# 3
 • Бургас/Пз
 • Мнения: 8 632
За много години и тук Simple Smile
Тони, благодаря 😘

Последните три месеца сериозно отстъпих от начина ми на хранене през последните три години. Не знам защо се случи така, но е факт, че залитнах към храни, които бях изключила почти на 100%. При мен лошото е, че нямам проблем с кг-те и това до някъде ме успокоява, но факт е, че не само формата ми не е същата, но и кожата пострада, за целулита да не говорим, че направо ми иде да се гръмна с него. Още от 1ви януари започнах да въвеждам отново всичко в МФП и да следя с какво се храня. Също така и въвеждам тренировките в приложението на Полар. Тези неща до някакъв начин контролират самата мене. За сега ще следвам плана да ям по мининмум 100г протеин на ден, като целта е за 3 месеца да стигна до 130. То като си бил 3 месеца основно на въглехидрати сега малко зор се получава. Връщам се към приготвянето на храна за работа вкъщи, както и на домашните десерти. В тренировките също реших да направя малка промяна. След една година трениране в къщи със Сидни, реших, че е добре да сменя и заложих на Каролин. Засега ми харесва доста, само не мога да свикна с нямото кино, но има време. Мислех през февруари да се връщам във фитнеса, но виждайки на къде вървят нещата с корона вируса, вероятно това ще стане чак след Великден.

# 4
 • Мнения: 1 584
Благодаря за новата тема, Тони Blush

Какво да променя ми е ясно - толкова отпусната в храненето не знам откога не съм била.
А и апетит имам зверски, ям наистина много и като прибавя факта, че не подбирам старателно храната, чак се изненадвам, че малко съм качила.
Тази сутрин бях 55.5 кг, потресаващо е, толкова не съм била години. Дано е задържана вода, вчера сутринта бях 54.600, затова имам малка надежда, че е така. И все пак, формата ми не е добра. Може да се дължи и на пременопаузата, поредната вълна ме нагази и от средата на октомври не съм имала цикъл.
Дала съм си срок до 15-ти януари постепенно да влизам в режим, подбирайки храната. Тогава малката дъщеря се връща в Германия, а аз започвам безмилостно да траквам всичко изядено. Вече намалих драстично виното - през декември и с него прекалявах най-редовно.
Смятам до края на март да бъда в лек дефицит, за да махна 1.5-2 кг мазнини и да си върна усещането за лекота и пъргавост, което сега ми липсва.

По отношение на тренировките - не съм спирала, тренирам с Карълайн по новата и програма, а като добавка, когато имам време, включвам 20 минути кростренажор. Кардиото винаги ми е помагало.
Но да, колкото и да е важен спортът, най-важното за добрата форма е в чинията Rolling Eyes

# 5
 • Мнения: 2 023
Моя стратегия за алкохола е просто да не купувам и да нямам вкъщи.
Така пия само по поводи.
Например ако имам бутилка вино, честичко си сипвам половин чашка, като нямам е по- лесно да избегна консумацията му.
Не, че вкъщи няма няколко туби с домашна ракия, но тя не ме блазни толкова Simple Smile

# 6
 • Мнения: 2 610
Най-добри пожелания, момичета.

Какво целя/ще променя през 2022.
Нищо. И аз като Ветрена искам да сваля едно 1,5-2 кг, но не за друго, ами да освободя място пак да ги кача Grinning Храня се балансирано всеки ден, като имам тематични дни - протеиново-мазнинни. После вкарвам въглехидрат и странно, имам минус. Ако спра виното и малкото сладко, което ям, ще сваля, но не ми е супер важно. И така си работи режимът ми.
Тренировки - от 2019 си правя мои си, с всичко, което съм научила за десетина години дом.трениране.
3х дневно, общо 35-40 минути. Супер, много добре ми се отразява, засилва метаболизма. Тежести никакви, само уредчета и собствено тегло. Та остават засега.

# 7
 • Мнения: 1 584
Моя стратегия за алкохола е просто да не купувам и да нямам вкъщи.

Добра стратегия, но неприложима за нещо, което обичаш Blush
С моя любим обожаваме виното, наслаждаваме му се не само като консуматори, но и като ценители. Виното ни е хоби. В различни периоди количествата вкъщи варират между 50 и 80 бутилки Grinning
И друг алкохол имаме - всъщност всякакъв и все добър, но само гостите го оценяват. Ние рядко пием друго освен вино. Лятото - по някой джин с тоник, любимият - и по някоя бира. Класически и модерни коктейли не харесваме, защото са много сладки.
Аз нямам проблем с ежедневното пиене на вино, ако е една чаша. Пия си я с наслада и съм убедена, че ми е полезна. За съжаление през декември въобще не ставаше дума за една чаша Disappointed Relieved
И сега стратегията е - спиране за известно време и след това - връщане към умереното пиене с удоволствие.

# 8
 • Мнения: 2 023
Е аз не обичам вино по принцип, просто го избирам като най- малкото зло, така да се каже.
Аз имам чуството, че всичко влияе върху целулита ми, затова избягвам и алкохола.
Иначе преди любимото ми си беше бирата. Сега рядко си позволявам и то безалкохолна такава.

# 9
 • Мнения: 7 935
Благодаря за новата тема!!! Hug

При мен пък някак естествено стана отказването от виното и въобще алкохола. А съм хем любител, хем ценител. Grinning Просто в един оммент спря да ми се пие и да изпитвам удоволствие от самия процес- от избирането на самата напитка, отварянето на бутилката, изстудяването/ декантирането, до разливането и първите усещания по небцето. Превърнах се в "социален пияч", като дори тогава има изключения. Може да е вид криза на средната възраст. Joy

Интересна рецепта нямам, но вярвам, че тук ще намеря нови такива. Heart Eyes

# 10
 • Мнения: 4 776
И аз спрях временно пиенето ,но защото просто прекалих декември...никакъв ценител не съм ,мога да ударя две бутилки вино или 300гр и повече уиски за една вечер ,ако излизам ,а аз излизах  доста предният месец ,случвало ми се е ,от дванайсет до пет am да навъртя 13 000 крачки в клуб 🥴,смятайте за какви танци -манци става въпрос 😂🤣😂
Януари няма да се пие в къщи-само навън при поводи....
С храната гледам да вляза и аз в релси ,но е трудно с въглехидратите...

# 11
 • Мнения: 19 339
Навремето и аз можех така, сега съм като някаква баба. Не ми понася да пия алкохол. Ако си легна след 2, на другия ден съм парцал.

# 12
 • Мнения: 3 350
Аз пък изобщо не мога да пия алкохол - никакъв, нито дори вино или бира. Буквално чувствам физически дискомфорт и от една глътка. Но не се оплаквам, поне калориите си спестявам.

По въпроса на темата - нямам предвид конкретни промени, но продължавам с откритието си на 2021 година.
Да не се стремя да "режа" храни, а да добавям такива. Промяна на перспективата. Колкото повече протеин, зеленчуци и други  засищащи и нискокалорични храни добавям, толкова по-малко вероятно е да посегна към храните, които не искам да ям.
През 2021 година започнах да закусвам, не фаствам, ям, когато съм гладна - ако ще да е и през час, винаги имам предварително приготвени поне две - три ястия, нямам абсолютно нито една "забранена" храна - ям всичко, въпросът е колко често и в какви количества. Явно това е моят начин на хранене и възнамерявам да продължавам по този път. За мен работи.

# 13
 • Мнения: 19 339
Аз пък изобщо не мога да пия алкохол - никакъв, нито дори вино или бира. Буквално чувствам физически дискомфорт и от една глътка. Но не се оплаквам, поне калориите си спестявам.
И при мен така се получи, но не ми харесва. Искам поне на чаша вино или една бира да мога да се насладя.
Попаднах в Амазон на някаква джаджа, която неутрализира сулфитите и хистамина в алкохола и може да я пробвам.

И аз започнах след НГ да вкарвам храната в релси. Новото е, че няма да се стремя да ям по два пъти на ден, а ще хаовам плодове около 10-11, после обяд, вечеря и плодове или барчета помежду. Млечните и глутена махнах засега. Започнах да готвя повече месо, че покрай вегетарианството на дъщеря ми преформирах диетата на всички ни и определено постоянно се чудех какво да ям и посягах към сладкиши.

# 14
 • Мнения: 2 709
За много години. Тони, благодаря за новата тема.

Какво искам да променя ? Отношението си към мен самата. Обещах си тази година да съм по-мила, по-добра и по-грижовна към самата себе си. В тренивоките искам да добавя упражнения и "йога" за лице. Искам да съм по-постоянна в това. Искам да започна да използвам повече козметика, но домашна. Отново се обърнах към блоговете за такъв тип козметика и почистване на лице и вече си поръчах маслата.
Искам да повярвам отново на себе си и на собствената си интуиция. За сега ми се получава.

Общи условия

Активация на акаунт