Кое първо : сватба или бебе?

• 9 739
  • 183
  •   1
Отговори
# 105
Радвам се, само че Станка, Пенка и Ненка не са Дренка, нито мъжете им са настоящият мъж на Дренка.

# 106
Да бе, знам. Всеки да си погледне себе си. Един - доволен. Друг - чака. Трети се ядосва, четвърти се пустосва….И така.
Ние отдавна си говорим помежду си. Авторката не я мисли.
Та, така Simple Smile

# 107
Венчавката е акт, за който и двамата трябва да са вътрешно, духовно готови.  Това не е просто ритуал. Измъква ти се, защото не изпитва такава потребност. Ти помисли какво губиш от това и защо ти е важно.
Казвам ти го, като човек, прекарал детството си да помага на баба си в черквата. И въпреки това, аз също нямам и не съм имала потребност да се венчая. Никаква.
Не мога да си обясня защо го искам толкова силно, някакво вътрешно чувство ме кара. Бих направила компромис, защото виждам, че той не иска, а аз не искам да насилвам нещата. Някак не си го представям да правим такъв свят ритуал, а на него да му е все едно. Дори не искам да се опитвам да го убедя, искам той да го пожелае. Пък като не го пожелае, здраве да е, до сега сме живяли така, ще го преживея.
Виж обаче, за сватбата държах много- и за подписа и за малка сватба. Ако не бяхме на едно мнение по това отношение също нямаше да го карам, но най-вероятно щяхме да се разделим. Просто за някои неща мога да направя компромиси, но за други не.

# 108
  • Great Britain
Местене, ремонт, справяне с натиск от ЧСИ, дете, вечеря с лафче, губене на работа, нова работа, проблем с детска градина, нова кола, сълзи, смях, болест, здраве... това е семейство. Всичко, през което минава двойка или двойка с деца е част от семейния живот.
Брак е подпис пред лелче в служба.
Брак е както си го направиш.Не е въобще задължително подписа да е пред лелче в служба.Присъствах казвам присъствах,защото както си лежах на плажа един път в Мексико Канун и няколко пъти в Доминиканска република в Пункта Кана на педя разстояние от мен се извършиха уникални брачни церемонии.Булките бяха с уникални рокли,летни,младоженците с ленени панталони и ризи и боси на белия пясък които и на 40 градуса температура на въздуха не пари.Имаше по една арка почти в морето и там се състояла церемониите от оторизирани лица за целта.С младоженците присъстваха една шепа хора,вероятно техни близки.Останалите бяхме плажуващи наоколо по бански .Уникално преживяване,без лелчета и служби.Всички местни бяха усмихнати и доволни.След като чуха Менделсон младоженеца с булката на ръце се метна ха в морето под бурни аплодисменти.Туй то.

# 109
Джейн, доколкото знам, ако не сте църковно венчани, няма да сте заедно после в отвъдното. Тъй помня, че някъде съм чула или чела. Тъй че вземай мерки, ако си вярваща. Иначе ако ти е за свещите и коронките, че е интересно, можеш да направиш компромис.

# 110
Джейн, доколкото знам, ако не сте църковно венчани, няма да сте заедно после в отвъдното. Тъй помня, че някъде съм чула или чела. Тъй че вземай мерки, ако си вярваща. Иначе ако ти е за свещите и коронките, че е интересно, можеш да направиш компромис.
Вярваща съм, но в случая става въпрос за вътрешно чувство и потребност, сякаш нещо ме кара да го направя. Но наистина не знам как да постъпя, защото няколко пъти повдигам темата и виждам, че не иска.

# 111
Аз нали "на всяка манджа меродия" и аз да си изкажа мнението Hug защо да не правят сватба, това е мн.хубаво да си призная и аз искам сватба и аз искам да съм булка и много ще бъда щастлива един ден ако се случи. Пари се изкарават, а тази емоция според мен ще я помнят докато са живи. Е аз имам две дечица вече, но защо да не си помечтая и аз да сложа бяла рокля Wear Dress (няма бяла за това зелена хаха) аз пък ви пожелавам да имате един вълшебен ден живот и здраве и едно здраво бебче (когато и да решите) да ви радва и стопля сърчицата ❤️

# 112
  • В.Търново
Разбира се, че сватбата е първа.Сватбата, според мен, си я организирайте сами.сега стана модерно да се използват услугите на организатори, което доста оскъпява празника.Излишно е!

# 113
Местене, ремонт, справяне с натиск от ЧСИ, дете, вечеря с лафче, губене на работа, нова работа, проблем с детска градина, нова кола, сълзи, смях, болест, здраве... това е семейство. Всичко, през което минава двойка или двойка с деца е част от семейния живот.
Брак е подпис пред лелче в служба.
Брак е както си го направиш.Не е въобще задължително подписа да е пред лелче в служба.Присъствах казвам присъствах,защото както си лежах на плажа един път в Мексико Канун и няколко пъти в Доминиканска република в Пункта Кана на педя разстояние от мен се извършиха уникални брачни церемонии.Булките бяха с уникални рокли,летни,младоженците с ленени панталони и ризи и боси на белия пясък които и на 40 градуса температура на въздуха не пари.Имаше по една арка почти в морето и там се състояла церемониите от оторизирани лица за целта.С младоженците присъстваха една шепа хора,вероятно техни близки.Останалите бяхме плажуващи наоколо по бански .Уникално преживяване,без лелчета и служби.Всички местни бяха усмихнати и доволни.След като чуха Менделсон младоженеца с булката на ръце се метна ха в морето под бурни аплодисменти.Туй то.

Ауу описа единствената сватба, на която бих се съгласила да се прежаля. Понеже мъжа ми понякога е засягал темата и има някакво желание за брак и сватба, съм му казвала, че единствено ще се съглася на плажна сватба, без ходене в гражданско, без тъпани и гайди, петли, вземания на булки и ботуши и всякакви тъпотии, а просто една вила на плажа за нас и гостите и церемония на пясъка. Обещала съм като остареем и побелеем да се прежаля и да организирам такава сватба за нас и децата и внуците евентуално. Много хубаво си я описала.

# 114
  • София
Ама защо се свързва сватбата с лелки, тъкани, гайди, крадене на булки, пилета и прочие? Това вече и рядко се прави.
Ние няма да имаме абсолютно нищо от това. Ще се сме в планината, събрали роднини и приятели, с които искаме да отпразнуваме този ден и да си направим готино. "Лелката" от гражданското всъщност е жена в 30-те, която ще ни дойде на място в хотела за изнесен ритуал, а църквата ни ще е параклис само за нас, родителите и кумовете сред борове и зеленина.
Е, не е плажа в Канкун, но така виждаме нашия ден.

# 115
Е то това ѝ е най-хубавото на сватбата, изцяло можете да си я направите по ваш вкус. Единственото изискване е вие двамата да имате еднакво виждане, което, вече, може да създаде и негативни емоции. Аз, примерно, исках да се омъжа в старинен замък в Северна Италия, обаче по общото мнение на близките и мъжа, там не готвели добре 😁. И си мисля, ако не успеем да направим компромиси по отношение на брак, празненство, ритуали, гости, как ще се оправяме с компромисите в ежедневието, години наред? Ако не сме склонни с усмивка да се справим с бюрократщината, мрънкането на шаферките, изискванията на свекървата и забавлението на петдесетина човека за един ден, как си представяме да се справяме с бюджет, деца , комшии и прочие с години, заедно?
 Сватбата си е първо ниво, детето е level up, така че после. Това за авторката, де, аз квотата деца съм си изпълнила.

# 116
  • Най-красивата страна
Значи излиза,че мъжът е готов да сложи подписа си на всякакви други документи,но не и да подпише брак.

За мен лично ще е много обидно .

А има и мъже,които отказват да сключат брак,живеят десетина години с една жена и деца имат...но се разделят с жената,намират друга и след няколко месеца подписват брак...

# 117
Еми това е инерцията - не те харесвам (чак толкова) много, ама що да се разбутваме сега, живеем някак...
И минали десет години.

# 118
Значи излиза,че мъжът е готов да сложи подписа си на всякакви други документи,но не и да подпише брак.

За мен лично ще е много обидно .

А има и мъже,които отказват да сключат брак,живеят десетина години с една жена и деца имат...но се разделят с жената,намират друга и след няколко месеца подписват брак...

Наистина е така, с бившият ми бяхме заедно 6 години. Започнахме връзката като бях на 16, той на 20. Вече като станах на 18 взе да ме натиска да се женим и да имаме дете, а аз бях мнооооого далеч от тея идеи. След някоя друга година си намери жена, която му е навита, разделихме се. И тази жена за забременя от него точно 2-3 месеца след запознанството им. Та неща, които не могат да се случат в 6 годишни връзки, като намериш правилният човек се случват и за няколко месеца.

# 119
Аз започнах пък от “компромисите” в ежедневието. Къде ще живеем, обзавеждане на дом, как живеем.

Общи условия

Активация на акаунт