Чакам с нетърпение вече да усетя малкото човече! - Термин Юли 2022 - 2

• 43 704
  • 752
  •   1
Отговори
# 465
  • Замък сред облаците
Мимичета, здравейте! Някой дали може да помогне с разчитането на резултатите ми от лабораторните изследвания.
Скрит текст:
В 13 г.с. съм и вчера ги правих. Притесняват ме тези леко завишени левкоцити в кръвта, не знам дали не е нормално при бременност. Както и ми прави впечатление резултата на белтък и кетони в урината. Не знам какво означава това TRACE и удивителна. Предполагам, че има някакво отклонение и трябва да се проследи допълнително. Не знам до колко обаче е притеснително. Правих и обременяване с глюкоза, тъй като преди имах инсулинова резистентност и трябваше да видим сега как са нещата. Изглеждат ми добре, но не съм сигурна. Вчера изпратих резултатите по viber на лекарката ми от ЖК, но не ми е отговорила. Благодаря предварително!

Тя бременността е състояние на ИР така или иначе, но не изглеждат влошени показателите като че ли - все пак ексцесивното хранене с въглехидрати е добре да се избягва, особено след 4 месец натам, да речем преди това особено с гаденето е ОК.
Белтъкът в урината е симптом на потенциална прееклампсия, по принцип не е редно да има белтък в урината. Бих повторила изследването със стерилна урина сутрин за всеки случай, понякога дава фалшиви резултати. Паралелно с това е хубаво да се следи кръвното, ако се вдига високо - задължително е необходима терапия, а засега може да включат превантивно ниска доза аспирин. На следващия УЗ преглед задължително за проверят как върви кръвотока към матката и бебето.

За кетоните коментирахме по-напред, а за завишените левкоцити бременността също може да е причина за леко завишение (1-2-3 пункта), но ако има притеснение за инфекция едно CRP винаги може да се пусне като допълнителен маркер.

# 466
АА, много ти благодаря за коментара!  Дано да няма нещо притеснително!  Надявам се все пак и лекарката да ми отговори!

Мимичета, здравейте! Някой дали може да помогне с разчитането на резултатите ми от лабораторните изследвания.
Скрит текст:
В 13 г.с. съм и вчера ги правих. Притесняват ме тези леко завишени левкоцити в кръвта, не знам дали не е нормално при бременност. Както и ми прави впечатление резултата на белтък и кетони в урината. Не знам какво означава това TRACE и удивителна. Предполагам, че има някакво отклонение и трябва да се проследи допълнително. Не знам до колко обаче е притеснително. Правих и обременяване с глюкоза, тъй като преди имах инсулинова резистентност и трябваше да видим сега как са нещата. Изглеждат ми добре, но не съм сигурна. Вчера изпратих резултатите по viber на лекарката ми от ЖК, но не ми е отговорила. Благодаря предварително!

Тя бременността е състояние на ИР така или иначе, но не изглеждат влошени показателите като че ли - все пак ексцесивното хранене с въглехидрати е добре да се избягва, особено след 4 месец натам, да речем преди това особено с гаденето е ОК.
Белтъкът в урината е симптом на потенциална прееклампсия, по принцип не е редно да има белтък в урината. Бих повторила изследването със стерилна урина сутрин за всеки случай, понякога дава фалшиви резултати. Паралелно с това е хубаво да се следи кръвното, ако се вдига високо - задължително е необходима терапия, а засега може да включат превантивно ниска доза аспирин. На следващия УЗ преглед задължително за проверят как върви кръвотока към матката и бебето.

За кетоните коментирахме по-напред, а за завишените левкоцити бременността също може да е причина за леко завишение (1-2-3 пункта), но ако има притеснение за инфекция едно CRP винаги може да се пусне като допълнителен маркер.

# 467
Адаш, извинявам се, ако е прозвучало така, не съм искала да генерализирам и слагам под общ знаменател. Споделих моят опит, с моето бебе. Hands V съжалявам, че ти е било трудно, дано този път не е така.

Да, като цяло може би леко минаха нещата при нас, с обичайните бебешки проблеми. И да радвам се от този факт. Даже с приятелки на кафе рядко говоря за това, защото бивам изядена за това, ще кажеш че трябва да ми е гузно, че не съм имала проблемно бебе.

# 468
  • София
О не, не визирам никой от темата. Към лекарите ми беше по-скоро протеста. 😃

# 469
За левкоцитите знам със сигурност,че при бременност е нормално. Точно това коментирахме до сега на прегледа. За тях не се притеснявайте.

# 470
  • Замък сред облаците
А какво ти казаха за течението?

# 471
Не ме питай. Сега си лягам аз тепърва. Цяла нощ бях в спешното при уролог ,после гинеколог. Аз нямаше как да заспя и да знам,че нещо не е наред с мен.Изписа ми там доктора макмирор ,обаче се прибрах от там в 5:30 сутринта …(те даже искаха там да спя)демек оставаха 2:30 часа до прегледа и вземане на материал при моя доктор. Не мигнах 😄 отидох аз на прегледа и ми изписа една торба с лекарства ,като каза категорично тоя макмирор да не го купувам-пробиотик ,уринал акут в промишлени количества,стартирам сега с полижинакс ,след него гинексид и чакаме и резултати нови. Казаха ми да ги пусна в Бодимед,да ама за късмет лаб беше затворена и точно залепена до нея Синево. Еми…в Синево ги пуснах . Аа,забравих да кажа че и плацентатен протеин ми изписа,и еднократен антибиотик -разтворим . Е,то аз бях полудяла и неспала. Той се стресна като ме видя колко съм паникьосана 😂 Съжалявам за дългия пост,просто снощи ви натрових живота с моите притеснения и реших ,че е добре да споделя с вас и това ми преживяване. Още нещо  вечерта ми пускаха в болницата ПКК,нищо че имах вчерашна в тел,те искаха тяхна си. Пак урина давах и още 2 неща пускаха,на мига излезнаха,но вече не помня още кво беше. Листа е хвърлен в другата стая и не искам повече да гледам изследвания ,поне за днес. Забравих да допълня ,че като си видях снощи бебето,че е добре направо ми олекна …. 🙏🏻

# 472
  • Замък сред облаците
Аз слагах Макмирор и съм супер, но имах нисък показател за конкретна гъбичка, не е изписвано без изследване. Много добре ми понесе. Другата седмица съм на контрола.

Аз само не разбрах реално имаш ли позитивен резултат за нещо или ти ги изписаха, защото си изнервена?

# 473
  • гр.Пловдив
Кофти е това течение..Frowning1

И аз имам стабилно воднисто,но микробиологията излезе чиста,както и стерилната урина...
Точно преди да забременея си правих цито и ми показа липса на лактобацили...док каза,че до 12 г.с нищо няма да ми дава,а сега с тази посявка и чиста урина пък хептен нищо..Било нормално воднисто+бяло..

Ако съм имала дискомфорт,сърбежи или други производни оплаквания в интимната област да се насоча към кожно-венерически специалист.

# 474
  • София
И аз си имам воднисто, бяло още от началото. Първо реших, че е от Утрогестана, защото определено като премах дори през устата беше повече. После пък вагинално съвсем се увеличи, но ето две седмици след спирането му си имам все още. Сега като казвате се сещам, че и миналия път си го имах. Чакам и аз за микробиология за всеки случай. Преди да забремения също имах липса на лактобацили и пих Астарте капсули два месеца.

# 475
Е,прегледа ме .Не е само,защото бях изнервена и притеснена. Все пак да не можеш да спиш от това,че нон стоп ти се пикае и имаш течение,което мерише. Не мисля,че търпи отлагаме.Всеки доктор би трябвало да знае ,щом види и чуе оплакванията ,че това си е инфекция.До вчера през деня не бях толкова зле,сякаш вечерта се засили още повече вс.Направо корема ми беше изтръпнал . Не знам кой ще е притеснен и изнервен ,ако се е чувствал добре ,нали
И аз отначало мислих,че е от прогестероновите инжекции,но щом се появи и мирис..стана ми пределно ясно ,че дори да в било,вече не е.

# 476
  • Замък сред облаците
То въпросът е да се назначи правилното лечение СЛЕД установяване на проблема. Примерно Макмирора има по-широко действие спрямо Полжинакса, доколкото имам инфо и е по-ефективен, полижинакса е най-слабото на пазара...
За плацентарния протеин предполагам е назначил изследване на нивото, това е част от БХС-то, той се произвежда от плацентата?

# 477
Момичета, здравейте! На 1ви януари се разболях, някаква инфекция на дихателните пътища имах и според мен си беше баш бронхит. АГ ми изписа антибиотик и сироп за отхрачване, бързо се оправих след това, но днес 20 дни по-късно все още откашлям и имам храчки макар, че се чувствам добре, но това много ме тормози. Започнах да пия по 2 капсули на ден геломиртол, за да се изчистя напълно от секретните и да се свършва вече с тая мъка. Според вас би ли навредил нещо на бременността, някоя от вас пила ли го е? Simple Smile

# 478
То въпросът е да се назначи правилното лечение СЛЕД установяване на проблема. Примерно Макмирора има по-широко действие спрямо Полжинакса, доколкото имам инфо и е по-ефективен, полижинакса е най-слабото на пазара...
За плацентарния протеин предполагам е назначил изследване на нивото, това е част от БХС-то, той се произвежда от плацентата?
Ами,аз му се доверявам. Да,протеина ми е леко нисък. Полижинакс,след него др вагинални. Няма смисъл да споря сега за лекарства,след като е видял и секрета по бельото,така е преценил. Полижинакс се изписват и при смесени инфекции. На ден оперира и преглежда по 100 момичета,ако не вярваме на докторите трябва да започнем самолечение.

# 479
Благодаря!

За левкоцитите знам със сигурност,че при бременност е нормално. Точно това коментирахме до сега на прегледа. За тях не се притеснявайте.

Общи условия

Активация на акаунт