226 ранобудни птички чуруликат в НЕМСКАТА тема

• 22 927
  • 758
  •   1
Отговори
# 525
  • У дома
Според мен от всичко по малко и като сложим всекидневното пътуване с автобус, от което му става лошо и се получава това.

# 526
Ох, успокои се, че имало и други лежерни Грундшулета. Че като прочетох, че натискът в началното училище бил по-голям, отколкото в гимназията почти навсякъде и се притесних сериозно за образованието в нашия град. Grinning

# 527
Дени, много зависи и от учителите. Малката в 1 и 2 клас беше страшно натоварена. Но класната им даде много добра основа, всеки ден имаха по 2-3 страници домашни. Сега в 3 клас са с нови учители, в същото училище, с нова концепция - домашните се дават в понеделник за 1 седмица. Като количество за като за 2 дни във втори клас. През другото време е пей сърце. И тогава идва голямото натоварване в 5 клас и децата не знаят как да се справят.

# 528
Да попитам за правна застраховка ,някой може ли да ми обясни тази част Verkehr ,какво включва и има ли нужда от нея .
Съветниците ,казват ако ти дойде глоба да превишена скорост,ако минеш на червено и ти вземат точки или ако се стигне до там да ти вземат книжката ….но когато си виновен и се стигне до там ,един адвокат какво би направил?

# 529
  • München, Deutschland
Артемис, вероятно Софт ще каже най-добре по тази тема, също така и различните застраховки включват различна помощ. Най-вече се налага помощ (според разкази от колеги), когато си имал ПТП. Особено тъп случай е да си е средната от 3 блъснати коли, защото хем си блъснат отвсякъде и те чакат ремонти, хем отзад те е помлял някой и те е бутнал напред, хем обаче си виновен, че си блъснал най-предния, защото ти за него си заден... При споделената вина после е съществено ти колко % вина ще получиш, доколкото ми казваха, защото влиза различно дълбоко в джоба.

Не пресъздавам всичко съвсем точно, но са много месеци разправии, с всякакви институции, застраховки, пари за ремонти, Runterstufung, ако си с повече SF... Знам, че адвокатите в такива случаи доста адекватно помагат. Но надали цялата помощ е безплатна, въпреки застраховката, защото винаги пише за какъв тип услуги поема рехтшуц и до каква степен (примерно: само писмо от адвокат или бератунг по тел, да участва в кореспонденции повече от еднократно, първо представяне в съда, беглайтунг на цял съдебен процес... това са различни "нива" на застраховката, като не всеки предлага всичко).

Последна редакция: пт, 28 яну 2022, 13:18 от chrissy

# 530
Много сложно …искам да направя застраховка с тези два модула Privat и Verkehr ,но не знам при кого и кой какво плаща /покрива Да не стане на края пращаш 20-30€ на месец и като дойде момента нищо…

# 531
В този случай не би ли покрила haftpflichtversicherung ако си виновен?

# 532
  • München, Deutschland
В този случай не би ли покрила haftpflichtversicherung ако си виновен?
В кой случай? Не те разбрах.

Артемис, няма универсален отговор, трябва да им четеш условията или да сравняваш в чек24 поне. Първото, което бях гледала преди години, при което поне можеше да се обадиш по тел и да ти направят първа консултация, започваше от около 600 евро годишно, значи грубо 50 евро месечно. Ще те излъжа кои модули включих, но знам, че арбайтсрехт махнах, той е сред по-скъпите и изобщо не накликах всички възможни. Дори феркерсрехт като махнеш, пак излизаше скъпо, но ти пък точно него искаш.

Изобщо, мислих, гледах и за себе си и нашия начин на живот прецених, че не си струва. Когато сме имали нужда от правни услуги, единият път се поемаше бератунг, в другия случай платих еднократно някъде 60 евро и зададох въпрос по интернет, като имаш право и на едно рюкфраге. Подходи жената много професионално, написа ми дъъълго писмо, цитира ми закони, алинеи, и оттук нататък аз се разправях с фирмата, заради която питах. Уточнявам обаче, че говоря добър немски, чета много правни казуси (интересно ми е, даже гледах как да запиша юращудиум тук Simple Smile ), преговарях преди много договори, вкл. договори в немска юрисдикция, сега вече не водя толкова преговори с юридически подтекст, но съм може би една идея повече навътре от средния не-юрист.

Та, според мен, това, което ще ти се покрие за 20-30 евро не си струва. Може да ни копираш какво се покрива и поразсъждаваме, т.е. всеки да си каже мнението.

# 533
Да попитам за правна застраховка ,някой може ли да ми обясни тази част Verkehr ,какво включва и има ли нужда от нея .
Съветниците ,казват ако ти дойде глоба да превишена скорост,ако минеш на червено и ти вземат точки или ако се стигне до там да ти вземат книжката ….но когато си виновен и се стигне до там ,един адвокат какво би направил?

Ако имаш претенции към застраховател по Haftpflichtversicherung на автомобил, чиито шофьор ти е причинил щета, той да се занимава с Schadenregulierung. За глобите е малко безсмислено. Ако се стигне до съд, правните застраховки почти никога не покриват адвокатски и съдебни разноски.

# 534
Съвсем се обърках….
Ако е само за консултация и да напишат писмо….какъв е смисъла ако не поемат разходи по дела и др съдебни разходи…
Ще сложа малко снимки ,ако на някой му се занимава да гледа

https://www.advocard.de/beitragsrechner/?wt_mc=kooperationen.Cos … Beitrag-berechnen

Последна редакция: пт, 28 яну 2022, 14:50 от ~Artemis~

# 535
Пример верижната катастрофа. Ти си първа кола и средната те блъска, но не иска да плати , защото според нея е виновен последния . Последния не иска на теб, защото не те е блъснал теб и т.н.  и се стига до разправия. Или Ти удряш съседна на паркинга кола по вратата, при което твоята застраховка казва  , че исканите 3 хил. евро са много за тази щета и за нещ плаща макс. 1000 ... сега с когото и да се заразправяш струва.
Хафтпфлихта за кола е само ако не е  била в движението. Т.е. на паркинг при спрени коли , например с пазарската количка, детето с тротинетката или с вратата на колата. Ако е в движение вече нее хафтпфлихт.
Доколкото знам застраховките за под 2000 евро за такова нещо няма да се разправят , едно дело е много по-скъпо и иска вещи лица и пр.
Вече за писма, опровержения и пр. си прегледай опцията на застраховката за извънсъдебни

# 536
Хафтпфлихта за кола е само ако не е  била в движението. Т.е. на паркинг при спрени коли , например с пазарската количка, детето с тротинетката или с вратата на колата. Ако е в движение вече нее хафтпфлихт.

🙈
Ти за Kfz-Haftpflichtversicherung не си ли чувала? Защото всички превозни средства имат такава.

# 537
  • München, Deutschland
Ако се стигне до съд, правните застраховки почти никога не покриват адвокатски и съдебни разноски.
Точно, и аз така знам. Simple Smile Ако покриват нещо, то често е само първи разговор с адвоката, където се обяснява случаят и се дават малко първоначални насоки.

А пък тези, в които се покриват даже и герихтскостен (срещала съм 1 или 2 такива изобщо), те отиваха на хиляди евро, според това кои пакети са включени. Но в дребните букви на повечето си пише, че всякакви адвокатски разходи и услуги, си се доплащат.

Не казах нищо различно от Софт, де, само потвърждавам и с моя опит.

# 538
Ако покриват само консултации ,какво означава това

# 539
Топлите дни идват и с това нахлува пролетната депресия. Супер зима. Данке мама Меркел.

Общи условия

Активация на акаунт