Улавяте ли се, че харчите залудо пари?

• 51 328
  • 1 181
  •   1
Отговори
# 180
  • Пловдив
Приемам подаръци? Simple Smile

# 181
Сервиза ми е над 40 годишен. Подари ми го англичанка, която го е получила на сватбата си от свекървата, но понеже се беше развела и вече не го искаше, а на мен ужасно ми харесва. Скоро дето счупи една десертна чинийка и ужасно ме е яд.

# 182
У нас през ден ден се чупят чаши, чинии и т.н. На късмет казват било, дано Simple Smile Реално все ново ползваме, защото не успяват да остареят.

# 183
Хавлиите нямат дълъг живот, харесат ли ми купувам без угризения. Спално бельо бях накупила повече, бях се увлякла, но сега има 5 години не купувам.

Точно щях да пиша същото за хавлиите. През две-три години хвърлям наличните, а малките много по-често. Съответно купувам нови. Със спални комплекти не се презапасявам, но имам 5-6 комплекта. Два трябва да има за евентуални гости, другите просто ги сменям. В събота си харесах един комплект от Икеа и го взех.

Много мразя посуда тип сбирщайн или "тенджерата на мама". Тези дни мисля да изхвърля всички чаши за кафе и чай купувани или подарявани по една бройка.  Също и купи. Не съм в България, но ако някой е наблизо в NRW и харесва рисуван порцелан, с удоволствие бих му подарила три платА Villeroy & Boch. Също и слоукукър на една година, ползван два пъти. Не знам с кой акъл съм купувала такива неща.

# 184
У нас през ден ден се чупят чаши, чинии и т.н. На късмет казват било, дано Simple Smile Реално все ново ползваме, защото не успяват да остареят.

За порцелановата сватба си купихме някакви аркопал ли беше, какво там - харесаха ни и за да спазим традицията, а допреди бяхме с някакви чеизени. Та веднъж изпуснах една на гранитогреса и...нищо. Не се счупи изобщо. Та май ще ни надживеят. И едни дебелостенни стъклени чаши за капучино имаме, една пак така я изпуснах - отскочи нагоре и толкоз - жива здрава.  Та понякога да се чупи не е лошо.

# 185
На едновремешните хавлии им е по-дълъг живота
То и на модерните от по-скъпия магазин им е дълъг живота Wink

# 186
По повод запасяването и чеиза се сетих колко дебели юргана изхвърлихме. Купувани, трупани, сега с олекотените е рахат. Преди повече от десетилетие за последно се завивахме с такъв юрган на гости. Завиеш се - тежи ти не можеш да дишаш, отделно топли много, отвиеш се -  студено, цяла нощ не спахме. Помните ли ги тез юргани Simple Smile

# 187
Сега са много на мода тези юргани, според някакви изследвания с тежки завивки сънят бил по-добър. Само моментът с прането не ми е ясен.

# 188
Нямам такива, но ги помня Simple Smile Сега и при люта зима спим с опелкотени зимни завивки, което е много по-добре.

# 189
  • пустинята Гоби
Познаваме ли се, че знаеш откъде си купувам хавлиите?

# 190
  • Great Britain
Познаваме ли се, че знаеш откъде си купувам хавлиите?
Избиването на комплекси и в тази тема не закъсня.

# 191
Аз не търся дълъг живот на нищо. Купувам каквото харесам и после ако се повреди, остарее и т.н. го подменям.

# 192
  • пустинята Гоби
И аз не търся. Говорим за налични хавлии, пападнали вкъщи я от баба, я от майка.

Иначе качеството е важно естествено, но не и безсмъртието на вещите, защото също обичам да изхвърлям и сменям.

# 193
Аз не търся дълъг живот на нищо. Купувам каквото харесам и после ако се повреди, остарее и т.н. го подменям.

Това е ОК, ако е нещо лесно за хвърляне и замяна. Ама ако става дума за мебели предпочитам да не се занимавам с подмяна към десет години, или поне 5 за по-дребни неща. Секции по поръчка и гардероби и повече.

# 194
Аз продавам мебели и общо взето се радваме и там да подменяме Simple Smile Сега чакам малкото да стане 1 клас, че да сложим нещо по-стилно, избор има голям. В момента сме със семпли сравнително нови мебели, които носят добре на тормоз.

Общи условия

Активация на акаунт