Рецепти за Airfryer фритюрник - трета тема

  • 100 311
  • 783
  •   1
Отговори
# 225
  • Мнения: 15 060
Настройвам си градуси и време, програмата е произволна (най-често ползвам тази за пържоли, че е първа Joy ). Програмите са със зададени време и градуси, за удобство, но като ги промениш, е без значение коя ползваш (освен тази за сушене, може би). Слагам купичките по средата. Пекла съм го на 155 гр. за 25 мин.

# 226
  • София
  • Мнения: 10 837
А дали бих могла да метна вътре силиконови форми с мъфини? Моят не е фурна.

# 227
  • Велико Търново
  • Мнения: 8 272
Можеш. И силиконови и онези който са като от алуминиево Фолио.

# 228
  • Мнения: 304
Може, може. Ползвала съм по една рецепта от приложението с рецепти за Airfryer на Филипс. Школодави мъфини Simple Smile

# 229
  • Мнения: 15 060
А дали бих могла да метна вътре силиконови форми с мъфини? Моят не е фурна.

Водиш се от това, че каквото ползваш във фурна, става и за фраер. Силиконови, алуминиеви, порцеланови... Няма значение, че не е тип фурна.

# 230
  • Мнения: 2 453
Здравейте,вмествам се сред вашите редички,като скорошен притежател на Аirfryer.
Нямам книжка с рецепти и всичко до тук ми е на проба-грешка,доволна съм от уреда,определено.
Бихте ли споделили рецепта за сладък картоф и трябва ли да ко държа предварително в студена вода?🤔

# 231
  • София
  • Мнения: 15 843
Здравейте,вмествам се сред вашите редички,като скорошен притежател на Аirfryer.
Нямам книжка с рецепти и всичко до тук ми е на проба-грешка,доволна съм от уреда,определено.
Бихте ли споделили рецепта за сладък картоф и трябва ли да ко държа предварително в студена вода?🤔
А защо трябва да се държи в студена вода?Аз такова нещо не съм чувала.Аз увивам във фолио и пека .Време не съм засичала, пробвам с шишче.После само разрязвам и добавям  масло.

# 232
  • Мнения: 9 811
Аз правя сладкия картоф, както го правя и във фурната - нарязан на пръчици, овкусен с розмарин, сол и олио. Пека на 190 градуса 10 -15 минути. То така или иначе се раздрусва на няколко пъти по време на печенето, за да се разбъркат и може да се провери кога е готов.

# 233
  • Мнения: 2 453
Картофите (не бланширани)се държат 15 -20мин. във вода за да са хрупкави от вън и мекички от вътре.
Utro77,благодаря ще пробвам така,вярвам,че ще станат вкусни.

# 234
  • Мнения: 9 811
Картофите (не бланширани)се държат 15 -20мин. във вода за да са хрупкави от вън и мекички от вътре.
Utro77,благодаря ще пробвам така,вярвам,че ще станат вкусни.

Не знаех този трик за картофите. Ще го пробвам с нормални картофи.

Колкото до сладките картофи - те доста наподобяват тиква. Не мисля, че има начин да станат хрупкави. Те си стават меки, дори и запечени.

# 235
  • София
  • Мнения: 15 843
Картофите (не бланширани)се държат 15 -20мин. във вода за да са хрупкави от вън и мекички от вътре.
Utro77,благодаря ще пробвам така,вярвам,че ще станат вкусни.
Аз пробвах една "препоръчана"  рецепта за хрупкави картофки  с киснене, миене от нишестето, подсушаване - амиии от картофи, които си ставаха хрупкави отвън и мекички отвътре без никакви процедури, станаха някакви меки гумени неща.

# 236
  • Мнения: 2 453
Явно е от значение и самият сорт картофи.Тепърва ще творя,дано имам късмет да споделя успешен опит.Yum

# 237
  • Мнения: 9 811
Поне в моя еърфрайер картофите НЕ стават като пържени. Но са много вкусни печени картофи.

Последна редакция: ср, 23 ное 2022, 14:24 от utro77

# 238
  • Мнения: 2 922
Сурови картофи трябва предварително малко да се сварят. След това стават хрупкави отвън с мека сърцевина.

# 239
  • София
  • Мнения: 15 843
Явно е от значение и самият сорт картофи.Тепърва ще творя,дано имам късмет да споделя успешен опит.Yum
Дъщерята ми каза, че в Белгия, в техния Лидл , картофите били разделени на сортове - картофи за готвене, картофи за пюре и картофи за пържене.

Общи условия

Активация на акаунт