Рецепти за Airfryer фритюрник - трета тема

• 103 376
  • 783
  •   2
Отговори
# 450
Три пъти чета "свински крилца", докато слюноотделям. И аз ги предпочитам съвсем леко сварени предварително, иначе трябва да киснат много в марината. Всичко ми омазва на мен, все пръска навсякъде, но фолио не обичам да ползвам.

# 451
  • София
Здравейте! Да побутна темата, явно всички почиват и не готвят😀. Моля, дайте рецепта за истински пържени картофки на air fryer! Аз съм с 6 литра кошница и 1500 вата. Колко картофи да сложа? Пробвах и на ред, което не е икономично. Стават като на фурна.

# 452
Като пържени стават замразените картофи. Поне аз, с пресни картофи не съм постигала вкус на пържени. Но пък други са показвали много апетитно изглеждащи пресни картофи.

# 453
Аз съм пробвала различни варианти с пресни картофи, най- добре се получи като ги киснах в купа със студена вода и лед, след това подсушавам и с малко мазнина във фрайера. Почти като пържените станаха, но пак не са същите.

# 454
Режа и оставям да постоят във вода, измивам ги и отцеждам хубаво, поръсвам олио и сол, ако картофите са по-воднисти и малко царевично нишесте, слагам не пълна кошница и от време на време ги разбърквам - винаги се получават много добре.

# 455
Да побутна темата, явно всички почиват и не готвят😀. Моля, дайте рецепта за истински пържени картофки на air fryer!
Ами то еърфраера си е фурна, освен ако нямаш от онези старите модели на Тефал с въртящата кошница в която се слага и олио. Но можеш като нарежеш картофите да ги сложиш в голяма купа и да ги омешаш добре с олио, да се намажат добре и чак тогава ги слагаш в ерфраера, като поне веднъж отваряш и разбъркваш внимателно ако са натрупани на купчинка. Може би ги правиш и на твърде висока температура ако стават като печени в смисъл кафенеят отгоре и загарят. За точно време и температура може да погледнеш в интернета, макар че моя има готово меню за картофки и става на него.

# 456
  • до най-прекрасния мъж
Аз съм с 5.7 л на Инстант Пот. За моя модел дават до 1 кг картофи. Аз ги беля, кисна във вода за час-два, колкото имам време. Въртя ги в центрофуга за салата или може в кърпа да се  попият. Омазнявам и пържа за 25-30 мин на 205 градуса на програма Еърфрай. Разбърквам на 10 мин, тоест поне 2 пъти. Стават си като пържени.

# 457
  • София
Тиквички с яйце и сирене.На  160 градуса, 30 минути.Ми крехките тиквички за половин час  станаха  жилави. Това, че не се запече кашкавала, кашкавала е виновен, не'къв лидълски, не фурничката.

# 458
Ако не ти допадат, ще се жертвам да ги изям. Така, пълнени, на колко време правите патладжаните?

# 459
  • София
Патладжан само на голяма фурна съм правила, с водичка отдолу, хем се вари, хем се пече, а и времето е повече. На машинката само съм пекла цели патладжан и чушки.

Последна редакция: вт, 08 авг 2023, 15:44 от Тайна

# 460
^ Така в тавичка няма как да циркулира въздуха, затова. На практика ги е пекло само отгоре, вероятно е можело да стане за по-дълго време, а и 160С е доста ниска температура. Пък ако и гледаш чужбински рецепти там има вероятност поначало да целят зеленчукът да си остане хрупкав, което не е по нашата кухня 😁

# 461
  • до най-прекрасния мъж
Патладжанът първо се запича за 10-15 мин след като е издълбан под формата на ладийка и е посолен и отцеден. Чак тогава го пълня с готовата плънка, която съм приготвила междувременно и запичам колкото да се запече кашкавала. Мисля, че и с тиквичката така трябва да се процедира. Иначе, ще остане сурова. Тиквички съм правила панирани и на резени с други зеленчуци, оваляни в соев сос и мазнина.

# 462
При мен картофите стават много по-добре когато НЕ ги кисна във вода. Нарязвам, подсушавам. Слагам олио и червен пипер, сол след като са готови. В началото пускам 5-10 мин на 170-180 градуса, после увеличавам градусите. Прави ми впечатление, че колкото по-едро са нарязани, по-хубави стават. Станаха наистина като пържени.

# 463
Според мен 1500 вата за 6л кошница са много малка мощност. Оттам и евентуално по-лошите резултати. На мен всякакви картофи ми стават идеални, със и без накисване и смяна на вода. Но е 2000 вата.

# 464
Според мен 1500 вата за 6л кошница са много малка мощност. Оттам и евентуално по-лошите резултати. На мен всякакви картофи ми стават идеални, със и без накисване и смяна на вода. Но е 2000 вата.
Ватовете имат значение единствено за това колко ток ще платиш.

Общи условия

Активация на акаунт