Рецепти за Airfryer фритюрник - трета тема

• 103 384
  • 783
  •   1
Отговори
# 465
Глупости Laughing

# 466
  • София
Картофите във Philips airfryer ми стават като пържени (даже повече ми харесват). Нарязвам картофите, накисвам ги във вода за 20-30 минути, изливам водата, подсушавам без много да се старая с домакинска хартия, посолявам леко и обилно омазнявам и разбърквам (излишната мазнина се отича после, но ако не са добре омазнени стават като печени). Пека ги на 170-180 градуса 21-23 минути. Не препълвам кошницата. Разтръсквам ги на всеки 10 минути. По-тънко нарязаните стават по-хрупкави.

Последна редакция: вт, 08 авг 2023, 19:19 от silver birch

# 467
  • София
Благодаря за съветите получиха се добре картофките, сложих 5 средни. Киснах с вода, подсуших и намазах с олио. Станаха за 25 минутки на 180 градуса, като няколко пъти тръсках кошницата. 😀

# 468
Кажете моля как правите сандвичи/принцеси? Днес реших да направя с шунка и кашкавал, обаче всичко се разхвърча вътре Rolling Eyes

# 469
Кажете моля как правите сандвичи/принцеси? Днес реших да направя с шунка и кашкавал, обаче всичко се разхвърча вътре Rolling Eyes
На грил ги правя, имам такава функция на печката, само горен реотан. Заради вентилатора ли хвърчи? Не се ли изключва? Или направо си вземи парти-грил отделно, там нищо не хвърчи.

# 470
  • София
В моята фурничка нищо не хвърчи, слагам за 10 мин на 200 градуса.

# 471
С клечки за зъби - забучвам на две места и нищо не лети. Simple Smile

# 472
  • до най-прекрасния мъж
В еърфрайер Вортекс на програма Грил за 1 мин. Слагам в студен фрайер принцесите, докато загрее, минават 3 мин и за още 1 са изпечени. Нищо не хвърчи.

# 473
„Варена“ царевица в еърфрайър

Обелих царевиците, като оставих най-вътрешния, най-нежния слой листа. После всеки кочан увих плътно в алуминиево фолио. На 200 градуса за 5 – 10 минути (зависи колко е млечна царевицата). След изваждането ги оставих да изстинат както са във фолиото, за да се задушат допълнително.
Вкусът е на варена царевица, но с лек аромат на печена.

# 474
  • Някъде по Дунава
Здравейте. Отскоро имам Philips airfryer xxl. До момента съм правила сполучливо месо и картофи, с патладжана се провалих. Има ли програмата, която да го прави подобно на пържен в тиган?

# 475
Здравейте. Отскоро имам Philips airfryer xxl. До момента съм правила сполучливо месо и картофи, с патладжана се провалих. Има ли програмата, която да го прави подобно на пържен в тиган?
Патладжан само на половинки правя там, иначе на филийки кожата си остава твърда и не е като при пърженето да омеква. Някой ако знае чалъм някакъв да казва.

# 476
Джейми Оливър вареше патладжаните за 5 минути, за да може после /след другата термична обработка/ да се яде и кожата им и да не е твърда.

# 477
Да, предварително през кукъра ако минат, стават по-добре. Хубаво ги омазнявам след това. С проба - грешка го установих.

# 478
Днес сложих пресни картофи, пащърнак и морков, само омешах със сол и олио и програмата за картофки, която се оказа 20мин на 180С. Можеше и за по-кратко време всъщност, пащърнака и морковите леко се засушиха, но после им слагах сосчета и гарнитури отгоре и станаха идеални. Сега видях че в интернета се препоръчват 10мин, следващият път ще ги правя за 15мин и ако пак е много ще сваля още, бързо стават.

# 479
  • на острова на мечтите
И след дълго мъдрене и чудене, какъв airfryer да си закупя,вчера излязох да закупя два банана за папагала в супермаркета, и си купих:

И банани разбира се.
Още не съм го сефтосала. Засега чета и проучвам рецепти и функции. Имам тиквички. Искам с тях да започна.
Извинете, че нахлувам така в темата. Виждам много познати участници тук. Надявам се да мога и аз да споделя полезни идеи!
Приятен ден ви желая!

Общи условия

Активация на акаунт