Рецепти за Airfryer фритюрник - трета тема

• 103 405
  • 783
  •   1
Отговори
# 480
Здравейте и аз идвам с въпрос Blush колко време и на какви градуси да пека пиле на шиш?
От днес съм собственик на фурничка smax 1800W  и нямам никакъв опит,та се чудя програмата за пиле 40 минути дали ще му е достатъчно или да допичам още малко след нея

# 481
Мариновай го първо, за да стане по-сочно.
Преди да го сложиш да го печеш, завържи крилата плътно до тялото, за да не пречат на въртенето.
Намажи кожата със смес от червен пипер, мазнина и др. подправки на вкус, като по време на печенето от време на време отваряй вратичката и мажи пак, за да хване хубава коричка.
Печи на програма Пиле на грил, тя си нагласява автоматично градусите и времето. След края ѝ, ако ти се стори, че иска още, просто удължи времето.

# 482
  • София
И след дълго мъдрене и чудене, какъв airfryer да си закупя,вчера излязох да закупя два банана за папагала в супермаркета, и си купих:

И банани разбира се.
Още не съм го сефтосала. Засега чета и проучвам рецепти и функции. Имам тиквички. Искам с тях да започна.
Извинете, че нахлувам така в темата. Виждам много познати участници тук. Надявам се да мога и аз да споделя полезни идеи!
Приятен ден ви желая!

Имам подобна на твоята фурна.

Режа тиквичките на ленти с дебелина 1 х 1 см, обърквам ги в сол и ги оставям да се отцедят около 1 час
После изсипвам водата, добавям зехтин и подправки на вкус (аз слагам черен пипер, куркума, червен пипер, кимион), нареждам ги на рафтчетата и пека на 180 гр градуса до готовност. Обикновено най-горния ред се изпича най-бързо и после качвам другите нагоре. Стават хрупкави отгоре и мекички от вътре.
Ако са тънки лентите, ще изгорят.

# 483
Како Сийке,намазано е с подправки от сутринта,канап съм си приготвила да го завържа, но не знам има ли отделна програма за пиле на грил. Пише само пиле и плана ми беше с тази програма и да включа допълнително въртенето.
Ето това са ми програмите

# 484
  • София
Със здраве да си го ползваш!Такава марка ми беше кафемашината.

# 485
...Ето това са ми програмите...

12. Пиле.
То си е нарисувано пилето, набучено на шиш. Simple Smile

Това имаш ли го?
Упътване на български: https://dox.abv.bg/download?id=f7a87596a2#
Време и градуси за печене на различните продукти: https://dox.abv.bg/download?id=f14d00cc6c#

# 486
  • София
При моята пилето на грил иска повече време.

# 487
...Ето това са ми програмите...

12. Пиле.
То си е нарисувано пилето, набучено на шиш. Simple Smile

Това имаш ли го?
Упътване на български: https://dox.abv.bg/download?id=f7a87596a2#
Време и градуси за печене на различните продукти: https://dox.abv.bg/download?id=f14d00cc6c#
Благодаря,наистина имам нарисувано. Аз се зачетох в книжката и изобщо не загледах картинките,много съм зле.  Благодаря и за файловете,нямах ги.

Тайна,мисля че теб съм чела да го киснеш преди това във вода и сол. Моето вече е намазано с подправки, но за другото да знам,колко време го оставяш в разтвора?

# 488
  • София
Не, не е при мен, друг беше, а аз се чудех за смисъла на това киснене.

# 489
И на мен ми е интересно, затова и съм решила следващото да е по този начин. Тъкмо ще сравня има ли разлика Grinning

# 490
Кисне се в солена вода, за да стане по-сочно и да не изсъхва при печенето. Солта задържа водата в месото.
Но ако пилето е от тези, които вече са „напомпани“ от производителите и търговците – може да си го спестите.

# 491
  • на острова на мечтите
Ето първият опит - патладжани. Бланширах ги леко вчера, но нямах време да ги направя. Нямат прекрасен вид, но са вкусни.

# 492
Вчера изпекох пилето за 40 минути на 190 градуса,беше вкусно и сочно, но аз обичам по-препечено и за мен му трябваха още 5-10 минути. Иначе се одобри и изчезна за минути, та нямам снимка Grinning
Днес закуската на детето беше експресна 3 минутни сандвичи с шунка и кашкавал пак във фурничката, докато приготвя чиния и разбъркам айряна ,сандвичите бяха готови. На обяд мъжа донесе македонска наденица да му опека, нея също за 5 минути на 200 градуса и обяда готов. Определено вече съжалявам, че не съм си купила по-рано такава машинка Grinning

# 493
  • на острова на мечтите
Сетих се, че имам три червени чушки. Опекох ги. За десет минути на 180°. Утре ще купя някоя мръвка. Или ще си направя безглутеново хлебче.

# 494
  • София
Сетих се, че имам три червени чушки. Опекох ги. За десет минути на 180°. Утре ще купя някоя мръвка. Или ще си направя безглутеново хлебче.

Чакаме рецепта и резултат за хлебчето.
Мръвките са лесни.

Общи условия

Активация на акаунт