Рецепти за Airfryer фритюрник - трета тема

  • 100 505
  • 783
  •   1
Отговори
# 675
  • София
  • Мнения: 15 845
Не са ли печени яйца? Или стават наистина като варени?
На вкус са си като варени.Просто трябва като се извадят да се охладят в студена вода.

# 676
  • Мнения: 10 398
Услужливо пак ще сложа таблицата
В ЕФ (еър фраиър) директно вътре на 180* градуса
това е резултата спрямо минутите!
За да получите същия вид на жълтък и белтък, като на снимката е важно да ги извадите веднага след като свърши, и да ги сложите в студена вода за предпочитане с малко бучки лед, така се стопира веднага процеса на готвене..изпробвано
Скрит текст:
ако прескочите този момент, с охлаждането , а ги оставите сами да изстинат- то резултата е с 2 мин. напред как изглежда жълтъка, на снимката

# 677
  • до най-прекрасния мъж
  • Мнения: 12 568
Печат се реално, но на вид и вкус са си като варени във вода на котлона. До сега само едно имам спукано, а не е като да не варя често. Нареждат се на решетката на сухо и така се готвят.

# 678
  • Мнения: 17 116
Не са ли печени яйца? Или стават наистина като варени?
Зависи за колко време ги готвиш и на каква температура 😁

# 679
  • Мнения: 523
Без вода - слагам на решетката. При моето Косори стават добре сварени на 140 градуса за 12 минути.
Bubble,в Косори на каква  функция ги "вариш"?

# 680
  • Мнения: 20 926
Точно! Пускам и забравям. На котлон не стават чак за 3 минути. Първо трябва да заври водата. Аз ги правя за 15 минути на 135 градуса.
На моят стъклокерамичен котлон стават, а на индукционният завират още по бързо.
Идеята на питането ми е, че яйцата се водят аламинути, защо да ги чакаш половин час - време за цяла манджа.

# 681
  • Sofia
  • Мнения: 1 609
Защото зависи именно и от уредите, с които разполагаш.
Моите 2 котлона например са бавни. Водата не ми завира за под 10 мин. После следва и самото варене. Аз ги харесвам 7 мин., варени във вода и ето... отишли към 20 общо.
Във фраера ми стават за 12-14. И не ми се пукат.
Не знам къде видя половин час?! Кой ги вари по половин час?
И другото важно – колко точно се сварява за 3 минути? Това са много  рохки яйца.

# 682
  • до най-прекрасния мъж
  • Мнения: 12 568
Днес правих пилешки дюнер. Получи се невероятно вкусно. Овкусих една пеперуда бяло месо със следните подправки:
1 ч.л. смляна канела
1/2 ч.л. смлян карамфил (дойде ни тежък аромата и ще намаля следващия път)
1/2 ч.л. смляно индийско орехче
2 ч.л. сух чесън на прах
Сокът на 1 лимон
Около 250 гр кисело мляко
Около 2 с.л олио
Нарязах пилешкото на тъничко на парчета около 5/5 см. Залях го с маринатата и оставих в хладилника едно денонощие. Днес загрях фрайера на 190 гр за около 5-6 мин. През това време на половинка добре измит лимон нанизах 4 клечки за зъби и отгоре като на шиш нанизах месото. Импровизирания шиш изпекох за около 35-40 мин. Към края на времето мерих с термометър за месо докато Т в центъра стана 70 градуса, за да съм сигурна, че е изпечено добре отвътре.
Поднесох със сос от майонеза, кисело мляко, чесън на прах, сол, един сварен картоф, малко черен пипер и копър. Отделно изпържих картофи, нарязах домат, лук, зеле, краставица. Стана прекрасен домашен дюнер. Питките ми бяха купешки от местната дюнерджийница. Остана да разбера с какво поръсват питката преди да я загреят на скарата. Нищо мазно и червено е, но какво...
В оригиналната рецепта се слага кардамон и сумак, но нямах и не сложих. Днес си купих и другият път ще добавя. По време на печенето поливах с олио на няколко пъти. После с него намазах питките.

# 683
  • София
  • Мнения: 1 605
Bubble,в Косори на каква  функция ги "вариш"?
На която и да е, само избирам това време и температура.

# 684
  • Мнения: 5 623
Снощи дойде моят.Пробвах с картофи.Станаха,обаче съда в който се правят не ми е удобен.Трудно го затварям,после е горещ за отваряне.  
Сутринта правих пържени яйца,които изгорих малко.Не улучих температурата и времето за тях.
Преди час се гмурнах в дълбокото.Имах японски микс зеленчуци,сложих чаша ориз,малко сол и пипер и го бутнах в уреда.Не успях да засека времето,разбърках го веднъж Според мен стана,ама аз мога да живея на ориз и рядко не ми харесва.Ще се опознаваме уреда.
Истината е,че на газовия котлон всичко ми става ала минути,ама мерак😊

Последна редакция: сб, 04 ное 2023, 15:23 от red soul

# 685
  • Мнения: 10 398
red soul - Честита придобивка с кеф да си готвиш!

Аз снощи врътнах една измишльотина, (тиква,морков,картоф,спанак,мръвка,ориз и малко сметана)еми пълен кеф си е АФ - 20мин. нито отврям нито бъркам, чакам звънеца и после само сервирам.
🤣


Машините, трябва да облекчават човека!

# 686
  • Мнения: 2 838
Red soul, и на мен първите няколко пъти ми беше трудно с тази кошница за картофи,но после му хващаш цаката и става лесно. Аз пипам с ръкохватки, слагам кошницата в тясна дълга тавичка, отварям и изсипвам ,цялата процедура отнема 20 секунди

# 687
  • Мнения: 28 967
И аз действам със силиконови ръкохватки. Свикнах му на цилиндъра, лесно се мие в съдомиялната. Wink
Плюсът на фурничката е, че освен по-големия обем, има няколко възможности в повече. Минусът е точно този цилиндър – с кошниците на обикновените фрайъри е по-удобно да се правят картофки.
Добре е всеки да се запознае предварително с възможностите на различните уреди и да избере според нуждите на семейството. Например ние рядко ядем пържени картофи, затова точно те не ми бяха критерий. Един-два пъти месечно мога да се прежаля да си поиграя с цилиндъра. Но ако е по няколко пъти седмично – едва ли.

# 688
  • Мнения: 5 623
Аз взех фурната,заради правилната форма.С предишните фрайери що силиконови формички нарязах😊А  първият го взех,заради картофите.
Имам и дехидрататор,едва ли ще ползвам този на фурничката.
Харесва ми,че е с два реотана😊 На кошницата ще и свикна.За детето може да е по-трудно.Тя си готви неща на него.

# 689
  • Мнения: 28 967
Това, което става в кошницата, става и на решетките. Щом си с два реотана, нямаш нужда от въртене или обръщане.

Общи условия

Активация на акаунт