Деца от всички страни, добре сте дошли- 12!

• 22 202
  • 329
  •   1
Отговори
# 135
То при такива вкусни гозби в детската и училище, не знам кой би носил отвъщи. Моята голямата е толкова злояда, а днес си е поискала втора порция, при положение, че на обяд имат тристепенно меню Joy

Да, а и да не работят родителите, за толкова малки деца е по-добре да са целодневно, защото иначе вкъщи искат само да гледат телевизя, поне при моите е така.

# 136
Ами зависи, моите определено не гледат само телевизия като са в къщи. Аз не мога да преценя кое е по-добре като часове, предполагам, че и при двете си има плюсове и минуси, но при нас както писах повечето деца са по тази система и ние се движим със стадото Satisfied А и аз се надявам все пак някога да почна работа.

Колкото до менюто, зависи от доставчика, при нас няма проблем, харесва ми доста менюто, моята също често иска допълнително, особено тази година яде почти всичко. Но днес са имали омлет като второ и не го е яла хахаха. Навсякъде има първо, второ и десерт, който е плод най-често, но понякога имат и сладолед или пудинг.

# 137
  • MI
Бюти, много съжалявам, представям си как се чувстваш... Това ми е голям страх на мен, чак кошмари такива съм имала. Но не се обвинявай толкова, на всеки може да се случи. Hug Важното е, че детето е добре. Дано и за слуха да няма проблеми и скоро да се успокоите и само хубави неща да ви се случват!

Сноуче, радвам се че ти харесва училището.

Ние сложихме трета доза, значително по-леко мина от втората. Дано няма скоро друга, че аман вече.

# 138
  • Наблизо
Много ви благодаря,момичета!
По-добре съм днес..трябва да си направя табло с всичко,което трябва да свърша.Днес и гледачката ме сюрпризира,че детето ходи на пръсти с обивките.Подозира,че са му малки..но това неговорене много много ме натоварва...Прави и фасони с храната и пак има алергични екземи.За капак е и запечено.
Кога,казвате,се очовечват?

# 139
Бюти, не помня на колко точно е твоето детенце.
Мисли си, че това са просто фази, всичко ще отмине и ще дойде друго.
Запека може да е резултат от неяденето, при моята дъщеря така се получава. Пробвай с някакви по-леки храни, плодове и зеленчуци.

# 140
  • Немция
Бюти, много неприятно с падането по стълбите. Добре, че детето не се е наранило сериозно! Hug
За запичането - повече течности? Големият ми син винаги е ядял по малко, а фасони с храната винаги е имало, но запек няма.
Проверете слуха, за всеки случай и ако е нужно, работете с логопед над неясното говорене. На колко години е детето? Гледачката казва ли нещо за говоренето?
Малкият Бибитко по-трудно проговори. И слухът беше наред, и на ерготерапия го водихме. Оттам казаха, че нямал нужда от логопед. Но пък сложи очила на 4 години.
И двете ми момчета са със стелки. Големият е с плоскотъпие и стъпва накриво, малкият е само с плоскостъпие.
Така е с деца, все има нещо.
Вече са ученици, не всичко е перфектно, но определено в детско-градинска възраст постоянно имаше нещо, заради което ги водих по разни специалисти. Rolling Eyes
Но определено са по-очовечени Grinning, кротки момчета са, учат се, в момента не създават големи проблеми. Вземам си дъх, преди да навлязат в пубертета. Stuck Out Tongue Winking Eye

Сноуче, с големия син, който е все още злоядо чудо на чудесата, и храненето в детската градина нямаше особен ефект. Е, опита някои нови неща там, но беше мъка и там. А така се надявах в градината да се "отпуши" с това хранене.

# 141
Бюти, на колко годинки беше твоят юнак? А разбира ли, реагира ли, когато вие му говорите? Сочи ли с пръстче? Помня на една приятелка детето на 3 години все още никой нищо не му разбираше като говори. Имаше напълно нечленоразделен говор, но за сметка на това то отиваше при хората и им говореше, гледаше в очите, сочеше с пръст. Трябва да се гледа цялостното развитие, а не отделни думи или изречения. Важното е да разбира и реагира, а говорът ще се изглади с времето.

Якамоз, какво имаш предвид под доставчици? Храната я готвят там, има си кухня. Сервират всеки ден закуска, междинна закуска, обяд и следобедна закуска, всичко е приготвено в кухнята. Но и другите училища, които посетих преди това също имаха кухня, макар и не толкова богато меню. А за ТВ, аз си говорех за моите деца, особено голямата, тя ако е вкъщи иска само да гледа ТВ. Разбира се, не й давам постоянно, има си лимити, но тя постоянно идва да ме тормози, много е досадна. От много малка е такава, като обсебена е от ТВ. Малката въобще не е такава и си играе и занимава сама. Но иначе навън не им давам никакви устройства и не ги търсят, а постоянно гледаме на съседни маси семейства с деца и децата на таблетите или телефоните, както и по площадките, деца седнали на люлката с телефона в ръка. Което ми е непонятно на мен, но всеки си знае себе си.

# 142
  • MI
Според мен му е още рано за логопед, на две години и два-три месеца... Още повече пък за двуезично дете. Но щом са преценили да проверят слуха, по-добре един излишен преглед отколкото пък късно да се открие проблем. Моята чак сега почна да бърбори повече, да прави фрази по две думи, но само на италиански. Разбира на български, но явно отиде на заден план.

# 143
  • Наблизо
Много е общителен даже,посочва,иска си...Общуваме,даже е много досаден-разбира ако не внимаваш в това,което ти показва.
Разбира и двата езика и според мен си чува добре,но...ще идем да го проверят.Наборчета са с дъщеричката на Нели.
Просто ще тръгне на училище след няколко месеца,а е един мамин глезльо...не ще да яде сам,не дъвче (според мен и това влияе на говора,но не иска!Гълта като пуйка).
Гледачката казва,че говори много повече.Общува с децата на площадката,казва им ''Ела''.Помага и фактът,че другото дете с което са,говори много добре и моето слуша и имитира.Другото дете е също двуезично,с италиански.Обаче нашето вкъщи казва 20 неща и това е..

# 144
Сноуче в някои градини си има доставчици на храна, тоест нямат вътрешна кухня. Някои имат, други не. Тези които нямат им я карат преди обяда с бусче и има различни фирми, които извършват тази услуга. Това и за училищата важи. Ние сме били и с вътрешна кухня и с доставчик, за момента нямаме оплаквания специално от тази фирма.

# 145
  • USA
Голяма дискусия с тез дипломи.Моята от БГ е приравнена от поне 10 години.Изкарала съм си изпитите по език както и допълнителни изпити за да имам еквивалент на американска за учител по арт както не веднъж съм писала. В щатите обаче всеки щат си има допълнителни изпити които се покриват на всеки 5 години от всички учители(включително и от практикуващите). В момента аз не се водя учител ,а асистент. Учителите тук имат твърде много на главата си и за момента не искам този стрес като общ учител.Ако се отвори работа за арт,ще размисля.
Другото е,че Щатите са страна на емигранти и имам колежки от къде ли не.Децата имат повече проблем с колежката ми от ЮК и Испания от колкото с мен. Имам колежка от Франция, Панама и Бразилия,които също са с чудесен английски. Имаме и много разнообразни ученици,не са смо родени тук  американчета. На тях също им харесва да не са единствени и различни. Бих казала,че говоря доста чисто и правилно колкото и нескромно да звучи. Както колегите ,така и децата ми ме харесват и много искат да са в моите групи.  Никога не са казали,че не разбират нещо. Имам богат речник от терминология.  С математиката се справям също толкова успешно колкото и редовната им учителка,която ми призна,че моята математика е по-добра от нейната,но говорим за начално училище тук. Далеч не съм наясно с математиката след 6 клас. хаха. Бързо уча обаче и към училищата ни често се предлагат допълнителни класове за учители в различни сфери ако имат желание или нужда да научат нещо.
Стига за моята компететнтност.
Голяма новина.От понеделник,маските при нас в училище вече не са задължителни! Ура!
Тази седмица беше много забавна в училище. Тук в училище и преди съм писала ,че се празнува седмица на добротата,не на любовта. Децата писаха комплименти на съученици.Обличаха се в различна тематика по случая. Естествено моето малкото най-много се вълнуваше по темите с облеклото.Разбива ме каква е кокетка.
Тренираме усилено за пролетното ни тържество в Бг училище.Правих шевици и маски на ред са ни мартениците и и цветята.
Зимата е все така студена при нас.снега още не се е стопил,но вече не става за игра. Хубаво ще е да има още един хубав сняг преди да ми се доиска пролет. Кокичетата ми са цъфнали за моя голяма изненада.
За рисуването ще кажа,че на едни деца въображението е по-развито и правят чудни неща въпреки,че "излизат от линиите" и такива дето копират доста успешно. Кои са добри и не е спорен въпрос.Искуството е субективно.Удоволствитео е важно с поред мен.
Оставям ви.Ще опитам да кача една снимка на рисунка на големия ми син.Гледал е от снимка планини и бих казала доста добре се е справил.

Последна редакция: сб, 12 фев 2022, 21:28 от Kalalily

# 146
  • Немция
Калили, много хубава рисунка, браво на момчето ти!

Бюти, така както го описваш, не виждам проблем. Дано да е всичко наред със слуха!

Калалили, при нас няма асистенти на учителите.
Дано да имате късмета да падне още един хубав сняг, щом си го пожелавате.
При нас много омекна времето, сняг само в мечтите ще има. Дават седмица с бурни, дори ураганни ветрове при нас.
Миналата седмица беше по-студено и на планинките сравнително близо до нас наваля сняг, така че решихме да използваме момента и да отидем за 1 ден дотам, 150 км в едната посока Grin. Момчетата се пускаха с шейни, беше хубаво да видим малко зима.

Последна редакция: вт, 15 фев 2022, 07:32 от Бибит

# 147
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Кала, те децата не падат по-далеч от дървото Stuck Out Tongue Closed Eyes
Картината е много хубава.

Моята приятелка доста насочва сина си към рисуването (при него е като терапия) и преди 2г, тогава той беше на 8,5г. участваше в изложба и успя да продаде картини за 90 евро ...
Няма нищо по-д-бро от това компетентността и уменията да бъдат и признати - дали като внимание от страна на децата, с пари или с усмивка. Smiley

Бибит, във Winterberg ли бяхте?
Ние тази година не ходихме никъде на сняг... Unamused
на мен не ми липсва де, за децата незнам...

# 148
  • Немция
Ася, във Вилинген, близо е до Винтерберг, но се води вече към провинция Хесен.

На мен ми липсва сняг, на децата много. Grinning Един дол дренки сме.

# 149
Има ли дечица живеещи  във Франция?

Общи условия

Активация на акаунт