Деца от всички страни, добре сте дошли- 12!

• 22 346
  • 329
  •   1
Отговори
# 240
Ние в четвъртък заминаваме за България. За седмица. Детето се спазари с баба си да боядисват заедно яйца и да месят козунаци и е много ентусиазирана. Само дано времето да е хубаво.

# 241
  • Немция
Доколкото знам, времето ще е прекрасно!
Ние имахме късмет- когато кацнахме валя дъжд и сняг, после обаче цялата седмица беше сухо и слънчево. В деня на заминаването пак хванахме дъжда. Laughing
Приятно изкарване в България!

# 242
Здравейте дами 💐,

Така мило ми става като ви прочета, че сте били или ще отивате към България 🤗. Много ми се ходи, с нетърпение чакаме лятната ваканция. Децата и те много искат.
Ние сме добре 🌞. Днес последен ден и после две седмици ваканция. Днес малкото и каката заминаха на еднодневна екскурзия. А баткото е 3 дена на училищен лагер и днес на обед ще се върне. Така не сме се отделяли, мисля го. Но знам, че така трябва да е самостоятелен.
Почти не гледам новини, не искам да се натоварвам с последните събитията. Само се моля и надявам разумът да надделее. В събота ще боядисваме яйца, ще правя козунаци, каката има състезание 🙈, просто сме с пълна програма. Дано да успея със заплануваното.
Весело изкарване на Великден 😀.

# 243
  • Немция
И нашето малко момче другата седмица е на училищна екскурзия за 3 дни. Такива екскурзии влизат в задължителната програма на немските училища. Като чета Плами, явно и в други държави.
Вълнението е голямо, на малкия много не му се ходи, макар че в началото беше ентусиаст. Ще го мислим и ние, то е ясно. Grinning
Когато големият беше в 4 клас, беше ужасЕн от мисълта да ходи на екскурзията, тогава направиха изключение за него и още 2 деца от класа. Но тогава имахме и други проблеми с него, и в училището знаеха за това.
След това се очертаваха екскурзии в 5 и 6 клас, които отпаднаха заради короната, така че такова мероприятие ще ни е за сефте.

# 244
Ние вече сме в България. Детето прави графици как да боядисва яйца с леля й, после с баба й и после да се включи в месенето на козунаци. Уговорки с приятелки прави. Усещам как няма да й видя очите до края на празниците.
Светли Великдински празници.

# 245
  • USA
Привет,
Бибит,Карду звучите много заредени. Браво,че сте успели да отскочите да се видите с близките!
Плами,весела ваканция на вас!
Ние сме добре. От както е свършила ваканцията ни времето ни минава в тестове ,тестове.Времето ни е или зима или лято.Средно положение няма.От както сме тук вече 4г.за първи път всичко се разлиства толкова късно. Лятото не сме го мислили още,а мног ми се иска да отскочим до БГ поне за месец,но на тази война края не и се вижда. Миналата година треперехме за тестове,сега за мир се молим.
Великден прекарахме чудесно. Случи се за уикенда да е лято. Събрахме се голяма компания в един парк с децата.Песни,танци,футбол,волейбол чукахме се с яйца и разбира се трябваше да има и търсене на шоколадови яйца,че все пак американчета отглеждаме.
Малката имаше инцидент и си изби един зъб в автобуса,за щастие бебешки,който тойто се клатеше леко.Водих я на преглед,но казаха че няма щети върху перманентния под него. Държа се на косъм 1 ден и понеже устата и беше синя не даваше да го пипаме,та после го изгуби някъде докато скачаше на трамплина и рева,че няма какво да остави на феята.Чух я да убеждава средния да и даде един от неговите (той си ги събира и не ги дава на никой). Предложих и да напише писмо на феята,та писа.И най-странното за мен е,че не иска пари от феята,а изненада.

# 246
  • Немция
Калалили, голям майтап, ще си менкат зъбите с братчето, важното е за пред феята да има доказателство. Smile
Хубава е идеята с изненадата.
Добре, че върху млечен зъб е била щетата!

При нас пролетта е относително мека и слънчева, за разлика от  миналата година, когато до май месец беше студено.

Днес малкото Бибитче замина на екскурзия с класа за 2 нощувки в близките планинки. Като цяло беше позитивно настроен, вечерта ще е по-емоционално предполагам, дано много да не му е мъчно. Взе си едно любимо плюшено куче хъски, което да му прави компания при спане.
Надявам се да си изкара хубаво и да не се сеща много за нас. Simple Smile

А за войната... Още не сме си взели билети, пак сме в изчаквателна позиция, омръзна ни. По принцип плануваме няколко седмици в България през лятото.

Карду, прибрахте ли се вече?

# 247
Привет от България! Няма насмогване тук детето, от среща в среща е. Joy
Заряза ни и се беше изнесла у леля й,  с братовчедите е супер. Сега с приятелките, ту с едни, ту с други...
Пътуваме с кола, че сме с голямо куче и с коте. Но си пътувахме супер. Тук след празничните трапези сме по задачи. Изморително ми идва, но е така, веднъж годишно и то за малко.

# 248
  • Немция
Карду, добре я кара детето, браво! Grinning И моите деца обожават да са с братовчедите си, независимо дали в България или Германия(имат и в Немско братовчеди). Последно в България с българските бяха максимално заедно, макар че те вече са по-големи, млади мъже Grinning, но си се търсят. Мъжка банда, имат общи интереси.

На нас вчера вечерта ни беше странно, да не кажа криво, без малкия Бибитко. Отвреме-навреме се питахме какво ли прави в момента, какво ли е ял, с кой ли спи в една стая, определено не сме свикнали разделени. На брат му много му липсваше също, 3 пъти ме пита точно кога си идва в петък.

# 249
Кала, как успя да го избие тоя зъб? Добре, че се е клатил...

Бибит, разбирам тези емоции, аз даже като съм ги оставяла (досега два пъти) на бабата, все така се чувствам. Хем ми олеква за два-три дена, хем ми е мъчно за тях...

Ние бяхме за една седмица в Египет, на червено море, на почивка. Изкарахме си повече от чудесно. Децата сега искат да ходим в Кайро, много се запалиха по египетска култура. Миналия месец го водихме и в музея на Египет в Торино, купихме книжки и така, много им е интересно.

Сега вече планираме лятната ваканция. Както всяка година, ще ходим и във Варна, и в Абруцо в Италия, а септември - в Калабрия на сватба. ММ ме кара от много години да ходим там, защото там си е прекарвал летата като малък, при баба си и дядо си, но аз все не мога да се навия, та тази сватба ще е добра причина да отметна това задължение.

Отделно сега май месец предстои РД на Джули и първата родителска среща на София за първи клас, както и едно пътуване до София за мен (сам-самичка без деца и мъж Sunglasses), не е като да не съм заета.

Бюти, чесит ви не-националист за президент. Силно се надявам да успее да въведе новата политика за ядрена енергия и то не само във Франция, а в цяла Европа, за да се освободим от Путлер.

# 250
  • Немция
Сноуче, супер, че сте си направили една морска почивка! Със сигурност е екзотика и доста по-различно от познатото ни. Доколкото съм чувала, Кайро е с много контрасти, не знам с деца дали бих тръгнала, но пък предлага древни забележителности...

Защо се двуомиш за Калабрия? Не се и съмнявам, че е самобитно и си заслужава да се види.

Моето малко момче се завърна от екскурзията. Било му е интересно, ял е и е спал добре, но не мога да кажа, че беше в някакъв голям възторг, достатъчно му беше. За първо откъсване от близките, мина много добре.

# 251
  • USA
Бибит,браво на момчето ти.Момчетата са малко по-привързани,но е хубав опит за всички ви.
Сноуче,чудесно е,че сте събрали слънце и сте се забавлявали. Виж как с възрастта става по-лесно пътуването с деца.
Моята мома се беше спънала в автобуса още на качаване и се ударила челно в седалката пред нея.Устата и беше доста синя няколко дни...Малкия дявол
Ние умуваме и пресмятаме как да отскочим до БГ в чулищно време. Могат да отсъстват не повече от 7 учебни дни с 3 предварително заяавени,могат да се удължат до 10,но това е максимума.Мислихме да ги комбинираме с някоя ваканция,но нямаме голям избор.Другия вариант е да ги отпишем от училище и после пак да ги записваме,но не знам дали така ще си запазят местата в класовете за напреднали(момчетата ми двамата са в такива). Изненадах малката и се появих за обяд в училището и. Тя ме моли цяла година да отида. Срещнах доста учителки и всички ме спираха да ми кажат колко са ми възпитани и учтиви децата,а малката ми казаха,че говори като възрастен хаха. Бяха я избрали да говори по училищната радио уретба в продължение на 4 седмици. Тя беше много горда.
Сега точим едни сополи всички,ама не ми е чудно. Върлува стомашен грип в момента и редовните пролетни "екстри" дето всички им казват алергии.За мен са си вируси.
Как я карате всички? Перла,Ася, Къти отдавна не сте се разписвали.

# 252
Здравейте дами 😀,

Май никой не е писал скоро 😊. Ваканцията ни свърши и сега останаха последните 8 седмици. Купихме си билети за България, морето резервирахме и да се надяваме, че всичко ще мине добре. Без непредвидени ситуации. В българското училище ни останаха още две съботи. Мойто момиче ще е една от водещите и в къщи големи репетиции падат 😀. Да идва вече лятото, че с мм сме много изморени вече. Ден свободен нямаме, постоянно сме в движение.
За сега това от мен 😃.

# 253
  • Немция
Плами, дано всичко е наред и върви по план, и почивката ви протече без промени!
На какво ще е водеща дъщерята?

Калалили, оправихте ли сополите? И около нас витае някакъв лек вирус със сополи, тестваме се, засега сме негативни.

Голямо затишие в темата тук, да. Перла отдавна зачезна, дано се разпише някой път.

Малкият Бибитко имаше цирков проект миналата седмица. В смисъл гостува циркова група с циркова шатра, заради която се събраха пари с благотворителни акции през изминалата година. Всичко е организирано професионално, обучават децата цяла седмица и после изнасят 2 представления пред родители и роднини. Има си циркова музика, светлини, ефекти. Разделени са на групи по желание- жонгльори, клоуни, факири, акробати, фокусници. Бибитко беше при жонгльорите.
В началото се косеше да не обърка нещо на сцената, впоследствие се успокои и му хареса, сега говори, че му липсвало даже. Grinning
И брат му имаше късмета да участва в такъв училищен цирк, когато беше в трети клас.

# 254
Здравейте и от мен.

Бибит, уау, колко интересно звучи, страхотно!!!

Ние има много натоварен месец, пълен с партита, представления и екскурзии за децата. Водиха ги във ферма за пчели, бяха изключително впечатлени от всичко - видяли са и пчелата-майка, как работят пчелите, питите с мед, правили са сами свещи. После са ги оставили да тичат из поляните, обядвали са там, въобще - цял ден на свобода и простор, каква радост за децата.

При нас в събота беше Евровизия и с ММ излязохме да вечеря и после се разходихме из града, беше толкова хубаво, оживено, млади хора по улиците, много позитивизъм и някаква надежда сякаш витаеше из въздуха. Колко е хубаво да видя Европа да се събужда от този дву-годишен кошмар! Макар че Италия доста закъснява с отпускането на мерките и още масово тук хората ходят с маски.... Но сега от 15ти юни всичко пада.

Миналата седмица София са имали среща с новите учителки, които ще са им в първи клас. Запознали са се и са подарили на децата по един молив с гумичка. Помислих си, че е много хубаво, че така ги подготвят, много съм доволна от училището засега. Тази седмица предстои първа родителска среща за първокласниците, където ще ни запознаят с учителите и ще говорим за програмата.

Ами май това е от нас, дано и другите да се разпишат.

Общи условия

Активация на акаунт