Деца от всички страни, добре сте дошли- 12!

• 22 179
  • 329
  •   1
Отговори
# 255
  • USA
Бибит,много интересен цирк имате! Било е забавно. Моят четвъртокласник пък с играли пиес от гръцката митология в училище. Най-искрено му се възхищавам колко лесно запомня текстове. В събота ни предстои и на нас празник в бг училището. И тримата ми имат пак стихове,песни и танци. Аз подготвя изложба с работи на децата. Ходихме на посещение в новото училище н големия. Хареса ми. Децата също ги водиха на посещение от училище групово. Малко беше в шок от размерите на училището. То е само за 5 и 6 кл. И има по 16 паралелки от всеки клас.
Малката имаха тържество з деня на майката и за първи път от 2г бяхме всички майки в училище. Бяха го подготвили чудесно. Децата дойдоха да ни посрещнат с цветя. Имаше програма с песни и танци,почерпка,засдихме заедно цветя в ръчно украсените саксийки от децата. Средния и него го изненадахме за обяд в училище и много се зарадва. Следва седмица по завършването и в ам. Училище и са големи вълнения партита,спортни дни и още много мероприятия с които се объркват вече,че са различни за мен и за всяко от децата ми. Искам почивка ама му се вижда края на училището.
Моите ученици ми бяха написали много мили картички,но едно особено ме впечатли. Тя е с аутизъм и всички знаете колко нтисоцилни са те. Рядко допускат хора до себе си. Беше ми нарисувла бг знамето и с букви в същите цветове ми беше написала много мили неща.
Сополите минаха за щастие. Времето се стопли и чакаме басейните другата седмица.

# 256
  • Немция
Кала, много мило, че са ви събрали майките. И тук се отбелязва този празник, разбира се, но само в домашна обстановка.
И на нас ни предстоят празници след Великден (40 дни след него, после Петдесетница и още един)и дълги уикенди покрай тях, така че докато излязат във ваканция ще имат доста междинни почивки.
Малкият също сменя училището, ще има празници със сегашния клас, една среща с новия, въобще програмата е добре запълнена.
Калалили, уау, по 16 паралелки на випуск.
Моите момчета са в сравнително малко училище (гимназия), по 2-3 паралелки на випуск. Grinning Но до 13 клас, има големи младежи там.

Класът на големият Бибитко започнаха да четат по английски Дневникът на Грег, тоест Дръндьото на български(любима поредица на моите момчета). Мислех, че ще му е трудна на английски, но моят син казва, че всичко разбирал, даже се чуди как може да го подценявам така Grinning, явно доста са напреднали с езика вече, а са само 7 клас. В 9 клас ще имат по програма американски английски.

Сноуче, вярно, че ти си в центъра на Евровизията тази година, голям късмет!
Хубаво е, че си доволна от училището, както и децата, което е най-важното.

# 257
  • Истински се вижда само със сърцето.
Моето дете тогава е в супер малко училище 🤣 имат нърсери, ресепшън и от година едно до 6 по един клас са само.
Отдавна не съм писала, но време за нищо няма, чакам ваканцията с нетърпение Simple Smile

# 258
  • на брега на морето
Много се радвам за Кала, Бибит, Плами, Сноуче, Илейн...! Hug Последните, които прочетох, че се разписахте.
И аз да се разпиша набързичко. Вече работим с мм, от 2 месеца. Огледални смени( така се разбрахме с шефовете си), така че винаги има някой вкъщи. Аз съм на рецепция рент а кар в хотел. Иначе имах много оферти- за рецепция в хотел, аниматор, но сегашната ми работа ми харесва...Само да кажа, че тук в момента има много работа, сезонът вече ври и кипи, и има голям недостиг на работна ръка в хотелиерския бранш.
Децата са добре. Всеки ден са на плаж, или с мен, или с мм, а уикенда- с двама ни. Често и техни съученици/чки са с нас на плажа.
Поздрави на всички! Hug

# 259
  • USA
О мелина,радвам се че се разписа и сте добре. Звучи чудесно всичко. До кога са на училище децата ви там?
 Бибит,тези празненства за деня на малата са само за предучилищна естествено.Те все пак са на 5 и прясно навършили 6г. В по-горните класове такива екстри няма,освен учителките да им предоставят на децата някой полу готов шаблон да довършат за празника и да го донеесат в къщи. С момчетата също не са ни канили в училище дори и в предучилищна,просто учителките сега са във възторг,че вече могат да канят родители в училище.
Илейн,пиши по-често. Вашето училище наистина е много малко. При нас има много деца и града постоянно расте.Училищата са огромни да. В гимназията ни учат над 3000 ученици.
Вчера завършихме Бг училището ни за тази година. Децата се представиха чудесно! Много съм доволна особено от моите ,които рецитираха и пяха и танцуваха без грешка. Много хора дойдоха да ми кажат лично колко са впечатлени от тях. Беше ми много натоварено в последно време ,че и подготвях изложба с рисунки на децата от класа ми по рисуване ,та свободно време нямах никакво. Тестовете минаха и в двете училища,аз приключих с моите странични ангажименти.Остана една седмица да се забавляваме докато избутаме училището. Взела съм си 2 от тези дни да помагам в училището на моите по случай завършването им и лятото е пред нас. Само да е здраве!

# 260
Странно, нас досега навсякъде са ни викали за деня и на майката, и на бащата - и в Япония, и в Русия, и в Италия. Мислех, че това е нормата. За деня на бащата тази година имаше футболен мач, бащите ритаха топка, държейки децата за ръка. Стана голям купон. За деня на майката имаше бюфет и правехме крафтове някакви.

Вчера оттук мина Джиро дИталия. Много събития в този град, не го очаквах Grinning А ние ходихме на пикник и учим голямата да кара колело. Голям зор виждаме с нея, защото е много страхлива и предпазлива, недай си боже да падне, да се удари... Освен това и бързо й омръзва, не е от децата, които биха опитвали, докато се научи. Много особен характер има, не знам даже откъде го е взела това... Ако някой има съвети за учене на колело на много страхливо и немотивирано дете, моля да сподели.

# 261
  • Истински се вижда само със сърцето.
Сноуче и моята дъщеря е до никъде с колелото, втора година се мъчим. Баща й не дава да слагаме помощни колела, нея я е страх, няма баланс, разсейва се и мотивация никаква също.
Тя обича да си си стои в къщи , дай и да майстори и да рисува, ходенето на арт клас и е любимо. Другия месец ще е слийповер с Рейнбоус ( подобно на скаути е, но са само момичета Girlguiding се води) и е много развълнувана, а миналата седмица участва в парад по случай встъпване на кмета в длъжност, беше много горда Simple Smile. Сега учи за изпит по спелинг, но са във ваканция седмица преди това.

Кала ние сме в малък град и училищата не са големи като цяло.

И да ви разсмея малко Simple Smile Вчера след работа ходих да се подстрижа и си скъсих много косата. Прибирам се, дъщеря ми отваря вратата и буквално се стъписа изтича навътре и я чувам Татее няма да повярваш какво е станало с мама, направила се е момче Sweat Smile

И другото беше Мамо ти човек ли си или си мама хаха Simple Smile

# 262
  • на брега на морето
Кала, браво на децата ти и на теб! Hug
До 23 юни са на училище тук.
Сноуче, Hug моите момчета се научиха бързо на тъкмо навършени 5 години бе К, а Б- малко преди 5 г. ММ бягаше след колелото им в началото, и им бяхме обещали по-голямо колело ако се научат. И им купихме веднага след като се научиха. Преди това караха с помощни колелета.
Илейн, Hug хаха, големи бисери. Grinning

# 263
Илейн, много смешно! Децата не обичат промени във външния вид, наистина Grinning

А иначе все едно описваш моята госпожица - тя също иска артистка да става и щяла да рисува картини, най-хубавите картини на света каза GrinningHeart

Мелина, и ние бягаме след нея, за секунди държи баланс и после започва да писка като ранено орле и се накланя Joy Вчера й свалих много седалката и я накарах да се упражнява само да спира и да пуска крака долу, за да се научи да спира уж. Но много бавно стават нещата, уви...

# 264
  • USA
Сноуче,твоите са по-малки за това сте имали празненства.В детската градина и моите имах. За колелото моите момчета се научиха на 3г,а малката на тъкмо навършила 4. Много ги мотивираше една книжка за Франклин,който се учеше да кара колело. Не знам дали има от къде да я намериш,но тя е хубава за всичко като мотивация,не само конкретно за колело. Всяко дете си има страхове и силни страни. Аз все им казвам,че ако наистина искат нещо,трябва да са постоянни и да не се предават. Всичко идва с времето. Племеника ми е на 6 и също няма никакви амбиции да се научи да кара колело и не може.Страшно е разсеян. Миналото лято го учих,но се отказах,защото виждах,че той няма желание никакво. Аз помня,че сама се научих.Баща ми все нямаше време да ми свали помощните колела и един ден аз му взех ключовете и успях да си махна едната,за другата едно съседче ми помогна и така никой не ми е държал седалката,нито е тичал след мен. Не помня на колко съм била,но не ходех още на училище. В първи клас ми купиха ново по голямо колело-балканче хаха какви времена бяха.
Илейн много ме разсмя Simple Smile Децата са много смешни и реакциите им са много сладки като видят мама или тати с грандиозна промяна.

# 265
Кала, не знам какво да кажа... Говорим ги и ние тези неща за постоянството, но пък и не искам да й вменявам вина. Мисля си, че може би през последните две години животът им беше труден - две нови държави, нов език (руски), четири нови училища, 3 нови къщи, сега предстои и четвърта. Вероятно други неща бяха по-важни за преодоляване... Много ми е мъчно, че децата ми така трябва да израстнат и все се опитвам да се успокоя, че такава е съдбата им и че те ще се адаптират. Тя иначе не е разсеяна, много е фокусирана и може за дълго да държи фокус, стига да й е интересно. Нямам никакви проблеми с академичната част, с арт, с каквото и да е било, относно концентрация, но с колелото не се получава. Виждам някакви деца, по-малки от нея, едва говорят, а карат колелета и ми става тъпо, но явно е такава. За толкова неща имаме проблеми с нея, заради страхове - със спането, с животните, с природата като цяло...

А иначе аз се научих на 7 години да карам - дядо ми ме пусна по един баир надолу и паднах като партизанин, но пък се научих да пазя баланс. Аз не бях страхлива като нея.

# 266
  • Немция
Сноуче, само постоянство и упражнения с колелото.
Големият Бибитко е страхливо дете. Вече поотрасва и се променя, но все още си има страхове.
От мъничък бе на баланс байк, това му беше любимото, имаше концентрация и равновесие, но беше абсурд да го пусна да кара колело без помощни, както масово правят тук. На 5 се реши да се качи на колело, но само с помощни колелца. И така до 7 години. Виждах, че би могъл да кара добре и без тях, но той не даваше да ги махам. Един ден, когато отскочихме до близък холандски град на дневна разходка и бяхме взели колелетата на децата с нас, той рече и отсече, че иска да му махнем помощните. И решен да го направи, подкара колелото от раз, почти не се се налагаше да го подпираме. Така че всяко нещо с времето си- любимият ми израз, откакто имам деца.
В 4 клас правят изпит по каране на колелета, защото след 5 клас масово ходят с колело на училище и е нужно да знаят как да се движат в уличното движение. И на теоретичния, и на практическия изпит Бибитко беше пръв по точки. Grinning Последен подкара колело от връстниците си около нас, а на изпита се оказа пръв- прекалено много е осмислял какви са рисковете на карането на колело и оттам е имал страхова бариера.

Калалили, ще ходите ли до България?
Книжката за Франклин с колелото сме я чели много пъти. Ех, този Франклин, много го харесваха, имаме почти всичките книжки за него, ама вече не го поглеждат Grinning, по-големи са вече, мда.
Аз подкарах колело на 6 години и при първото ми возене паднах и си ударих доста главата, но колелото беше малко и не паднах от високо. Ако имах каска, щеше да ме предпази... Но това не ме спря, пак си подкарах колелото.
Огромни са американските училища явно.
И двете ни деца са в сравнително малки училища. Основното е с по 2 паралелки от 1-4 клас.
Гимназията на големия е с 600 ученика. Другите 2 гимназии в града са с по повече, поне 1000. За големия Бибитко мисля, че му харесва, че е сравнително малко, по-малка общност са, по-уютно му е и по-обозримо.

Илейн, само по 1 паралелка на випуск, сладурско!

Мелина, завиждам за плажа като ежедневие, съвсем друг стил на живот! Nature High Brightness

# 267
Вчера гледах клипчета в ютуб и видях един начин с одеяло или чаршаф - захващаш детето, за да не може да падне и го придържаш отзад - пробвахме и мина много добре! Определено по-добре, отколкото ако я придържаме ние. Другата седмица продължаваме...

Ние също ще имаме по 2 паралеки, но от 15 деца всяка. А иначе горните класове са по 1 една паралека с по 17-18. Тази година има засилен интерес към училището, защото са увеличили часовете по английски от 5 на 9 седмично. А иначе аз помня в България бяхме по 4 паралеки от по 25-28 деца в клас. Също зависи и от зоната мисля - някои училища са по-търсени от други.

# 268
Здравейте. Отдавна не съм писала и аз, но гледам има раздвижване.
За карането на колелото. Дъщеря ми се научи сама на 4, просто свалихме помощните и тръгна. Тя не е карала даже баланс защото не ѝ хареса. Тя обаче е много смела и изобщо няма страхове от такива неща, много спортна натура е, вече се научи да прави колело от гимнастиката, даже с една ръка успява да се преметне. Аз съм доста по-страхлива от нея. Синът ми се научи да кара без помощни на 2 години и половина, той си кара обаче една година баланс байк и аз веднага му махнах помощните след като се научи да върти педали. Обаче продължава да си кара и баланса и обикновеното колело. Аз лично смятам, че когато са готови тогава се научават, не виждам нищо лошо в помощните колелца, в крайна сметка колелото е едно забавление за детето и не трябва да му носи стрес, а удоволствие.

Аз започнах работа като доброволец в един център за хора в неравностойно положение. Ходя два пъти седмично. Отделно вече си карам колата и не се чувствам толкова стресирана, ходя даже и по нови маршрути сама, но още не се чувствам готова да карам по магистрала.
С английския ми обаче, за съжаление се провалиха нещата защото се разпадна групата. Сега трябва да уча сама в къщи, но както се сещате все не ми остава време да седна.

При нас мерките срещу ковид са още доста строги, дъщеря ми трябва да носи маска в клас защото е станала  на 6. Направо ме побъркват за някои неща, отделно на тържествата не се допускат родителите. Всичко това идва от дирекцията, учителките няма какво да направят. Радвам се, че догодина ще сме в училище в друг град защото такива тъпотии само в нашия институт има.

Много добре мина и рождения ден на дъщеря ми. То вече мина месец де. Бях приготвила игри, бях направила фигурки от гипс и бях занесла бои да ги оцветяват, много се радваха децата. За тортата успях да направя домашни близалки за украсата. Времето също беше хубаво и успяха да дойдат много деца.

# 269
Якамоз, доста ме учуди, при нас няма такива неща. София ходи без маска и родителите са постоянно в училището. Имахме даже парти по случай края на учебната година с Просеко и аперитиво... Но така или иначе септември се очаква да тръгнат без маски. Стискаме палци и се молим!

За английския, пробвай на друго място. Ти какво ниво имаш? Може и да намериш такива групи за ексчейндж на език - някой англичанин да говори с теб на английски, а после ти с него на италиански - така и двамата можете да практикувате езиците на другия. Аз преди години посещавах такава група в Люксембург и много ми помогна.

Общи условия

Активация на акаунт