Деца от всички страни, добре сте дошли- 12!

• 22 186
  • 329
  •   1
Отговори
# 90
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
От цялата дискусия едно се изяснява: обществото е разделено.
Дали си действал по закона, дали си действал морално.
Политиците можеха малко по-далновидно да предвидят подобни тенденции.

# 91
  • Немция
Обществото е разделено във всички политически варианти.
И там, където всеки си преценЯ сам, както и там, където е по-затегнато.

# 92
  • на брега на морето
Аз говорех по- скоро за Рафа Надал, не за Джокович, но както и да е.Grinning

# 93
Бибит, несъмнено си права. Би трябвало самите здравни заведения да минимизират рисковете в чакалните. Аз също мисля, че има начин да си и морално и законно отговорен като например се обадиш по телефона и поискаш съвет от лекаря. Не оправдавам въпросната жена, просто се опитвам да погледна от различни гледни точки на ситуацията. От друга страна всички сме потенциялни разпространители на вируса, знаейки или не, че сме контактни. Единственото, което можем да направим е да носим маски висок клас, за да предпазим и другите и себе си.

# 94
Мелина, къде го чукаш, къде се пука... Laughing

Бибит, забравих да пиша: малката е по-добре, взе да се отделя от мен, ходи на ясла. Но не чува още.

Ти представяш ли си през мъжа ти колко пациенти минават, които не споделят като тази пациентка?

# 95
  • Немция
Ася, то е ясно, че много не биха споделили.
Това не пречи човек да си помрънка по конкретния случай. Wink

Неприятно, че малката още не чува добре.

# 96
Морална и лична отговорност човек винаги трябва да носи. Не зависимо от ситуацията. Но в такива смутни времена се проявява човешката същност още по-бързо. Разделение на обществото винаги е имало и не е повод за оправдание.

# 97
Сингапур, ти в Сингапур ли живееш? А морално и законно ли е да отделят малолетни, 2-3-4-5 годишни деца от родителите и да ги слагат сами в изолатори за седмици наред, докато дадат отрицателен резултат? Защото такава е политиката в Китай, държава, доста близка по манталитет на тема Ковид до Сингапур. Морална отговорност нося, ваксинирала съм се, другите, които не са - да му мислят. Децата си болни не ги извеждам, извеждам ги като са здрави, но това не значи, че ще им бъркам в носа при всеки сопол или че ще ги държа под карантина, освен ако не е официална такава, наложена от държавата. На лекар ходихме, прегледа ги и двете, София беше с много висока Т, не ни каза да ходим на тест. даже и втори път ги водих миналата седмица, заради съмнения за ушна инфекция, пак не ни прати на тест. Ами да не съм луда сама да се натискам.

# 98
Сингапур, ти от коя позиция точно се появяваш в темата и на напълно непознати хора задаваш рамки що е морал и отговорност?
И това, че винаги е имало разделение в обществото според теб достатъчно условие ли е, че да се възпроизвежда един дискурс, който да задълбочава това разделение отново и отново?

Като чета някои мненията се сещам за партийните секретари едно време. 🤷♀

Бибит, за мен важното е, че тази пациентка е споделила. Просто мъжът ти е изхождал от собственото си поведение и не се е замислил, че други имат други норми на поведение. Така може той по-критично да погледне на ситуацията.
Но те разбирам.

# 99
  • Истински се вижда само със сърцето.
Нашето сърджари не допуска хора в чакалтята. Отиваш на регистратурата, която има прозорец навън ( не влизаш в сградата) после се връщаш в колата да чакаш и съответната сестра идва да те извика.
Хич не ми се коментира вече тоя ковид, много ми се иска всичко са приключва вече.
Днес толкова се бях улисала, че влезнах без маска на работа и трябваше да се връщам до колата да я взимам.
Аз се опитвам да планирам 3 седмици в БГ лятото, че не сме ходили 8 години и се надявам тази година живи и здрави вече да успеем.

# 100
Мнението ми беше провокирано от изказване (с лека ръка) на дама. Смятам че тя ме разбра.

# 101
Мнението ми беше провокирано от изказване (с лека ръка) на дама. Смятам че тя ме разбра.

Замисли се защо се чувстваш провокирана от непозната дама.

След това се замисли коя базова нужда при теб не е задоволена, че си позволяваш да “поправяш” мисленето и действията отново на непознати.

Трето: едно изказване не се прави с лека ръка, едно действие се извършва с лека ръка. Това не е заяждане на дребно, а подсказка къде да търсиш проблема.

Въобще, преди да показваш сламките в чуждото око, помисли за гредите в твоето око.

Чудя се, толкова години успявахме да “опазим” темата от подобни разговори, от скоро зачестиха.
Скоро водихме спор за религията в ДГ и училищата, сега кой е по-морален.
Незнам от короната ли е или от нещо друго?!

# 102
Ами предложи ти някоя по-актуална тема на която да поспорим.

# 103
  • Немция
Темата за религията не съм я усетила като спор. Няколко души споделиха какво им е мнението и дотам.

Да сменя малко темата.
Моите момчета завършиха първия учебен срок, доволни са и те, и ние. Няма обаче да имат и 1 ден междусрочна почивка. Даже до великденската ваканция не се очертава неучебен ден. Обикновено за карнавала имат поне 1 почивен ден, сега нищо.
Ще видим как ще я караме дотогава в условия на пандемия.
Досега устискаха присъствено, с изключение на седмиците в карантина.

# 104
Аз също не помня да е имало някакъв спор. А и докато човек си изразява мнението по възпитан начин не виждам къде е проблемът да се спори по злободневни теми.

Бибит, защо нямате ваканция? Наваксва се учебен материал заради пандемията ли?

Общи условия

Активация на акаунт