Имам си една мечта, подарък в коремчето да имам аз сега ! ~бебеправене 401~

• 33 211
  • 770
  •   1
Отговори
# 675
И на мен ми бяха забранили, въпреки че съм ваксинирана и че из скарах ковид единствено с липса на обоняние и не бях пила нищо, освен витамини. Ама нищо друго.

Аз пък продължавам с тази завишена температура вечер и нощем. Изтощава ме, не спя добре и имам чувството,че ще изгоря. Хем е само 37-37.1.  Имам още една седмица до М и ако е така всяка вечер ще откача. Всякакви съвети са добре дошли 😣
Амира, сама трябва да прецениш дали е нормално за теб такава температура. Аз например никога не усещам повишаване на температурата по време на овулация, затова и усетих, че съм с температура от болест. Болеше ме и главата тогава. Иначе съм имала и периоди преди менструация с топли и студеби вълни. Но сама съм усещала кога е нормално състояние за мен и кога е по-различно.

# 676
Момичета по повод ваксината - моята АГ, а и световната здравна организация казват,че НЕ трябва след ваксина пазене. Препоръчва се и на ранно забременели да се ваксинират - ето линк:
https://www.health.gov.au/sites/default/files/documents/2021/08/ … es-covid-19_1.pdf

# 677
  • На изток от Ада
Жасмин, фда усещам я, не винаги но в общи линии.

# 678
Съншайн, това съвсем не е така и са глупости.
Категорично НЕ се препоръчва ваксиниране на бременни в първи триместър, защото както АА обясни, заради работата на имунната система и засилен имунен отговор може да последва аборт!!!
Даже на много от нас в първи триместър имунната система ни е допълнително подтискана, за да няма изхвърляне на ембриона…
Все пак, който иска е свободен да си прави експерименти Simple Smile

Последна редакция: нд, 06 фев 2022, 14:07 от little.madness

# 679
Относно овулацията след аборт - аз си мислех, че въобще нямам, защото не я усещах, нямам и никакъв ПМС все още. Правих тестове за ову, посещения при док и абсолютно потвърдена овулация. Явно при всеки е различно.

# 680
Литъл е права... Ваксина тук се препоръчва даже след 16 г.с. Точно за да не предизвика аборт. Това е за по-сигурно. Все пак още няма дълги изследвания. А няма да повтарям и причините за пазене след зараза И след ваксина. Вече е писано достатъчно.

Жасминче и аз бях така след първия аборт. Всичко усещах няколко месеца. А като стана втприя аборт пък след него пак нищо не усещах. Май и двете са нормални реакции на организма.

# 681
Матея, аз точно в началото питах репрото и беше категоричен, че ако искам мога да мисля след 4ти месец за ваксина. Аз даже пиех лекарства за подтискане на имунната до 3 месец.

# 682
И аз питах. Отговора беше преди 12 г.с. категорично не. А ако искам да избегна и малък риск за ранен аборт точно заради активността на имунната система то да се мисли за ваксина след завършена 16 г.с. Неговия съвет беше ваксина, 2 месеца пазене и след това опити на воля до успех. Ако има доза след забременяване то за следващите минимум след посочения период.

Хубаво е, че чета поне едно мнение по този въпрос тук в Германия и в България. Рядко се случва.

# 683
Здравейте! И аз се включвам с мнението за опитите след ковид! Ние го прекарахме около коледните празниците и преди две седмици бяхме при Аг. На нас ни каза че няма нужда от чакане няколко месеца, все пак имало и бременни който се разболят и тн! Това е лично негово мнение! 🙂🙂

# 684
Зависи колко тежко е каран и какви лекарства са взимани. Разбира се мненията са най-различни и след много четене всеки може сам да направи своя избор. Аз вече незнам кое е правилно - новия ми ендо ми каза че имам сериозен имунитет след 2 пребедувания и че трябва да изчакам с ваксината. Като минат 3 месеца от болестта ще помисля и ще се консултирам пак. Искам да се ваксинирам за мое спокойствие и заради бъдещото бебе.

Стискам палци на всички! Време е за плюсче в темата 🤞🤞🤞❤❤❤😘😘😘

# 685
Към момичетата минали през аборт .
Усещате ли овулацията си ?
След този аборт ( чакам 2-ри цикъл ) овулацията направо я усещам , както нокога досега . 🤨
Знам , че е овулация защото бях на преглед.
Болката се появява от нищото и е доста сходна с тази на М .
Всичко е в норма : кръвни , микробиологи.
Минах хистеро , но и преди нея овулацията си беше болезнена . 😕
Явно нещо съм се повредила 😀
Ще ми е интересно , ако някоя вас минава през същото .

Хубав ден ! ☃❄

+1 от мен. Аз и преди я усещах, но беше като напрежение и/или боцкане.
След А стана доста по-осезаема и болезнена.

Едит: По въпроса с ковид: Това че бременни карат ковид, 1.изобщо не е безобидно и 2. няма общо с това, заради което е препоръчително пазенето. Може да увреди "материала" и при оплождането да възникне грешка при деление на клетките. Което да е причина за хромозомия и/или спонтатен аборт.
А за вече бременните е опасно, тъй като в ранните седмици (по време на органогенезата) може да причини неправилно образуване на органите, ако мога така да се изразя. То всеки вирус е опасен (особено тогава), не само ковид.
След това пък може да причини увреждания на сърчицето (отново не само ковид).
Аз лично го карах в началото на януари, когато бях 32-33 гс и въпреки, че вече бебето е оформено и голямо, предпазено от плацента, пак съм в голям стрес, дали всичко е наред.
Не подценявайте ситуацията! Но както каза Литълчето, по-нагоре всеки е свободен да си прави експерименти.

Последна редакция: нд, 06 фев 2022, 16:01 от Bubbless

# 686
Много е спорен въпроса относно Ковид!Според мен е много индивидуално,незнам тук ли писах или верига тема за сестра ми?Миналата година изкараха Ковид със зет ми и след 2 м забременя,сравнително леко го изкараха ,но нямаше проблем.Рабира се това е лична преценка,всеки сам си взима решението за негово спокойствие!

# 687
Ковид много се застоя и аз лично не мисля да чакам 2 месеца след ваксината си, защото ми е трета, бустер. Вече отлагах заради различни проблеми, но мисля при следващия цикъл да правим инсе, въпреки че съм с пресен бустер.

Наистина е индивидуално явно. Иначе и аз не бих си била такава ваксина, ако съм в самото начало на бременност.

# 688
При мен отново стана странно. Обилната ЦС от вчера още изчезна и днес също нищо, а тестовете за О са си все така -...

# 689
  • На изток от Ада
Луна, кой ден ти е? Ти правила ли си тестове за Овулация др път?

Общи условия

Активация на акаунт