Имам си една мечта, подарък в коремчето да имам аз сега ! ~бебеправене 401~

• 33 217
  • 770
  •   1
Отговори
# 660
И на мен ми бяха забранили, въпреки че съм ваксинирана и че из скарах ковид единствено с липса на обоняние и не бях пила нищо, освен витамини. Ама нищо друго.

Аз пък продължавам с тази завишена температура вечер и нощем. Изтощава ме, не спя добре и имам чувството,че ще изгоря. Хем е само 37-37.1.  Имам още една седмица до М и ако е така всяка вечер ще откача. Всякакви съвети са добре дошли 😣

# 661
Говоря от личен опит и от това, което знам от моя док - такава температура, която причинява толкова силен дискомфорт, или изпотяване, едва ли е от овулация или от тази фаза на цикъла. Аз бих проверила за евентуална инфекции, в подобен случай пусках ПКК със CRP, но най-добре лекар да каже. Аз само споделям опит

# 662
При мен винаги след Овулация ми се повишава телесната температура на 37 - 37.2. Пускала съм ПКК + СУЕ + CRP,  всичко наред. Личната ми пусна още изследвания, но всичко беше наред. Ходих на нефролог, защото си имам проблеми и с бъбреците, но и там е наред. После забелязах, че винаги след тези около О се вдига температура и около първите дни на цикъла спада. Понякога и на мен ми е дискомфортно. Ще питам Калчев, ако не забравя какво мисли.

Заради Ковид обаче ходи обяснявай, че тази температура е наред. В един хотел ми правиха проблеми.

Минаха 20 дни дни от положителният тест за Ковид на ММ и си пуснах изследване за антитела. Нямам, дали за щастие или не, не знам.

Последна редакция: нд, 06 фев 2022, 09:50 от Пълнолуние

# 663
Не се изпотявам и не ме тресе. Просто тялото ми все едно гори.

Пълнолуние, не знам дали и друг път съм вдигала, но явно този месец ми прави впечатление и ме дразни.
Иначе ми у висок прогестеронът,не знам дали е от значение и той по принцип си ми създава дискомфорт.

# 664
Амира, тогава по-скоро бих пуснала изследвания да се успокоя дали всичко е наред.

В повечето дни аз не я усещам температурата , но в някои имам главоболие и усещам, че съм топла.

Мисля, че е заради високият прогестерон се получава, но не съм сигурна дали е само това. Ще видя какво ще каже и Калчев след офис хистероскопията. Може да има и друг фактор при мен.

# 665
  • Замък сред облаците
Амира, абе така като го описваш се присъединявам към съвета на Пинк липс, нали - едно е да засечеш по-висока темп, но усещането че изгаряш и се препотяваш не е ок.

Пълнолуние, напразно си ги пуснала след 20 дни, препоръката е 45 дни след положителен за някакви антитела.

# 666
АА Аз не съм карала Ковид, а половинката. Моите тестове за Ковид са отрицателни, а и нямах симптоми никакви. Личната каза 14 дни след неговият положителен тест. Иначе аз пусках за ЩЖ контролни и с една проба минах Simple Smile

# 667
  • Замък сред облаците
Пак ми е странно, антитела винаги са след преболедуване, трябват поне 45 дни.

По повод ковид и паузите за бебеправене: https://www.bg-mamma.com/?topic=1400359.msg44161469#msg44161469

За ваксините препоръчват 2 месеца почивка като абсолютен минимум (аз например забременях на втория цикъл след ваксината, 55 дни по-късно някъде), заради провокацията на имунната система, която прави ваксината. Идеята е, че дори да има оплодена яйцеклетка, то при една провокирана имунната система, тя е по-склонна да я отхвърли, тъй като я разпознава като чуждо ДНК. Нали знаете, че имунната система "изключва" при Б, именно за да не отхвърли плода? Е, при провокация като ваксина, тя е в активен режим и това може да създаде проблем - или да не се имплантира, или да причини биохимична бременност, или ранен спонтанен аборт.

Последна редакция: нд, 06 фев 2022, 11:03 от АА

# 668
Ама не се потя 🙄 и не ме втриса,както написах. Просто изведнъж ми става горещо.И не пия нищо, просто сутринта вече съм си 36.6-стандартно. Ще видим, ще следя Simple Smile Последната ми ПКК е от миналата сряда и беше перфектна. Не ми се пуска пак честно казано-поне за момента.благодаря ви момичета,ще ви държа в течение. И ще го мисля. Все съвет е ценен за мен и го взимам предвид.

# 669
  • Замък сред облаците
Аха. Не знам защо прочетох, че се препотяваш, трябва ми още кафе Bowtie  Ако в такъв случай почнеш да се препотяваш нощно време, това е сигнал, че прогестерона спада - обикновено се наблюдава 2-3 дни преди М.

# 670
Към момичетата минали през аборт .
Усещате ли овулацията си ?
След този аборт ( чакам 2-ри цикъл ) овулацията направо я усещам , както нокога досега . 🤨
Знам , че е овулация защото бях на преглед.
Болката се появява от нищото и е доста сходна с тази на М .
Всичко е в норма : кръвни , микробиологи.
Минах хистеро , но и преди нея овулацията си беше болезнена . 😕
Явно нещо съм се повредила 😀
Ще ми е интересно , ако някоя вас минава през същото .

Хубав ден ! ☃❄

# 671
Повишена температура около ову е нормална, но по принцип изобщо не се усеща, ако не се измери...
А закъснение от 2 дни не е основание да се мисли веднага за липса на О и за лекар Simple Smile на мен ми е закъсвявало и 5-6 дни покрай жеги, стрес, лекарства и тн. Случва се на всеки.
Аз се записвам с почти свършил МЦ. Ходих и на мамолог в МЦ Санте (там са и гинеколози). Споделих за опитите и за БХ. Изненадах се приятно. Очаквах, че ще ме засили по изследвания и тн като казах че 8 месеца не става. Единственият съвет който ми даде беше да се успокоя, да спра да следя овулацията и да оставя нещата да се случват. Някак добре ми подейства.

# 672
Жасмин, точно след аборта започнах да усещам тялото си като никога преди. Всичко усещам вече и всичко се случва много по-изразено. Без болките по време на цикъл, но те изчезнаха, когато спрях въглехидратите.

# 673
Жасмин, точно след аборта започнах да усещам тялото си като никога преди. Всичко усещам вече и всичко се случва много по-изразено. Без болките по време на цикъл, но те изчезнаха, когато спрях въглехидратите.
Значи е нормално . 😃
Аз си помислих :
- Айде , пак нещо се “ бъгна “ и ще трябва да го оправям 😁

# 674
Жасмин и аз я усещам, подкрепям мнението на licrone и аз съм по същия начин, вече имам нужда от почивка, просто защото много ми идват всички изследвания. Ще помоля Калчев за почивка след снимката.  🍀

Общи условия

Активация на акаунт