Имам си една мечта, подарък в коремчето да имам аз сега ! ~бебеправене 401~

• 33 205
  • 770
  •   1
Отговори
# 705
Момичета, защо в някои клиники за нормална морфология се брои над 4%, а в други над 15%?

# 706
Обяснявано е преди, но честно казано не помня. Обаче по критериите на СЗО към момента долната граница е 4%. През годините прогресивно е падала и е стигнала до там. При 4% и нормални останали показатели, често диагнозата е нормозооспермия. Пак подчертавам обаче, при нормални други показатели. Не е само до морфология

# 707
Моя мъж е със същата диагноза, 2ма доктори казват, че е чудо ако се забременее нормално. Пие добавки, пие чай, но морфологията се повлиява доста трудно. Не че не може да се забременее, но има голям шанс да не стигне качествен сперматозоид и последиците ги знаете. Ние се обърнахме към уролог, който също ни посъветва да минем на ин витро с икси. Успех

# 708
Четейки започвам да се отчайвам.

# 709
Момичета  днес ми е ден 8 след О и току що видях, че ми е зацапало. Никога не съм била по-уплашена. Цялата треперя. Не знам как ще изтърпя още няколко дни за тест.

# 710
Лютиче, може да е хубав знак, стискам ти палци! Не прави още тест, най-рано след 3 дни.

# 711
Лисичке, с тази диагноза на СГ на ММ потвърдена в София, забременях на следващия месец. Място за отчаяние няма. Щом  е открит проблем значи има и решение ✌️
Лютиче, стискам палци 🤞

# 712
Насоки за андролог в София? Чета за Кацаров, имате ли мнение за него?

# 713
Кацаров е един от най-добрите, да не кажа най-добрия, по моя информация. Имам моя близка, мъжът й ходи при него, доволни са. Той прави и операции при вена на тестисите.

# 714
Да споделя малко опит за спермограмата.
При нас се потвърди мъжки фактор със втората спермограма . Само една лоша спермограма може да е инцидент,  може да се дължи на инфекция , така че е хубаво да се провери.
Ние направихме консс д-р Кацаров след първата лоша спермограма.  Назначи на ММ микробиология на еякулат , за да изключи възпаление , прегледа го за вариокоцеле,  назначи добавки.  След два месеца пиене нямаше ефект, след това включихме по-високи дози и повече антиоксиданти.  Показателите се подобриха значително след още два месеца.
В темата за мъжки фактор момичетата споделят много полезна информация.

# 715
Кацаров е един от най-добрите за диагностика на варикоцеле и последващо лечение, операция и тн. Но ако няма варикоцеле, може да предпише  добавките си и кой от къде е. На ММ му пусна микробиология на еякулат, всичко беше наред и само добавки му даде това е. При него имаше ефект от разни витамини, но след по-дълъг прием.

# 716
Момичета  днес ми е ден 8 след О и току що видях, че ми е зацапало. Никога не съм била по-уплашена. Цялата треперя. Не знам как ще изтърпя още няколко дни за тест.
Стискаме палци!!! Simple Smile

# 717
Лютиче , стискам палци.

Дали на своя глава мога да закупя на ММ тези витамини : FertilAid man?

# 718
Лисиче ММ пиеше няколко месеца на Fertilaid витамините за мъже. След това ги сменихме с Ортомол фертил плюс, заради проблем с SDI. И от двата вида имаше подобрение.

# 719
Само искам да добавя за варикоцелето - първо да отиде на преглед при уролог! И след това да пие добавки. Защото при ММ имахме много горчив опит при Бъчваров от Щеревз които уж е уролог и уж го беше гледал на ехограф или нещо подобно и му беше предписал добавки за няколко стотин лева. ММ ги пи първо 3 месеца после контролна спермограма, после след няколко месеца спермограмат е лоша пак добавки пак спермограма и в един момент си дадохме сметка, че нещо не е наред и пусна спермограма в Токуда и тя беше лоша и той отиде при безизвестен уролог там и само при прегледа го диагностицираха с варикоцеле и му обясниха че е за операция и че с добавките няма да стане! Така че добавките вършат работа САМО ако е СИГУРНО че не е с варикоцеле и че не е за операция. След операцията спермограмата му винаги е била Нормозооспермия и с добра морфология във различни репродуктивни клиники, така че пиша всичко това от горчив опит, а не от четене на статии. И никога не ходете при Бъчваров е Щерев!!!!

Общи условия

Активация на акаунт