Рак на Простатата

• 23 921
  • 157
  •   1
Отговори
# 60
  • Другата България
https://www.bg-mamma.com/?topic=1538180.msg48668073#new
Попитай и в тази тема.

# 61
https://superdoc.bg/lekar/svetlin-zlatev
Бяхме при този и сме доволни.
quote author=Stell_ana link=topic=1405172.msg48668763#msg48668763 date=1728565771]
Здравейте,
Бих искала да се включа в дискусията с молба. Бихте ли препоръчали добър уролог в гр. София. Очакваме резултати от биопсията на баща ми, но туморни клетки са видени още при взимането на пробите.
ЯМР - PIRADS 3, PSA - 11
Бих искала възможно най-бързо да успея да събера мнения за добри специалисти, за да се консултираме за следвашите стъпки.
Благодаря предварително!
[/quote]

# 62
Посъветвайте ме ако някой е бил в тази ситуация. На баща ми е назначена хормонална терапия - лекарят му каза първо 10 дни хапчета, после една инжекция, после пак 10 дни хапчета и накрая изследвания за преценка на ситуацията. Направени са 2 отделни протокола към здравната каса. Този за хапчетата мина почти ведната и ги купихме. За инжекцията обаче все още го няма. Вчера е имало заседание - не съм получила известие, че е минал. Звънях в здравната каса - срокът за протокола е 2 месеца. До тук са минали 3 седмици от внасянето им - значе тепретично могат да не изпишат инжекцията още месец и половина. Звънях на лекаря - той каза да почваме хапчетата и че инжекцията ще мине вероятно вчера. Така каза и за предишната дата, но ето че две дати минаха, а инжекцията я няма. Имам чувството, че той си мисли, че протоколът ще се придвижи бързо, а май не става така.
ега съм в чуденка какво да правя - да почваме хапчетата както каза лекаря (ама колко да ги пие ако не излезе този протокол - 1,5 месеца вместо 10 дни ли) или да ги задържа докато не излезе протокола за инжекцията (обаче рецептата за хапчетата е за 3 месеца - докато чакаме инжекцията тя може да свърши). Направо не знам какво да правя.

# 63
Защо за толкова кратко време са изписани хормоналните хапчета, мой близък ги пиеше месеци паралелно с  инжекцията, която се слага не помня на какъв период беше. Позвъни да питаш лекаря, звъни не се притеснявай. После като излезе протокола за инжекцията се уговаряй с аптеката да заявяваш инжекцията по- рано за доставка , да им напомняш .

# 64
Защо за толкова кратко време са изписани хормоналните хапчета, мой близък ги пиеше месеци паралелно с  инжекцията, която се слага не помня на какъв период беше. Позвъни да питаш лекаря, звъни не се притеснявай. После като излезе протокола за инжекцията се уговаряй с аптеката да заявяваш инжекцията по- рано за доставка , да им напомняш .
10 дни ще пие хапчетата, после се слага инжекцията, още 10 дни пие хапчетата, правят изследвания и с тях преценяват дали ще има още един курс или минаваме на лъчетерапия.

# 65
При моя познат беше обратно, първо лъчетерапията си после
6 месеца мисля с лекарствата и инжекцията.

# 66

Здтавейте,
Това е резултата от скенера на баща ми след операцията на простата . Някой има ли такъв опит да ми разясни какво го очаква. Благодаря!

# 67
Здравейте на мъжа ми PSA показва 6,60 ,направи ЯМР в св.Екатерина  в описанието пише ,че има нещо както на простатат така и на черния дроб.След преглед с гастроентеролог се оказа,че нищо му няма на черния дроб и док смята ,че не е разчетен правилнмо ЯМР .Последва преглед при уролог Йордан Томов който пък не може да разчете ЯМР,явно не всеки има такава техника и сега сме в чуденка къде да отиде за адеркатен разчет?

# 68
  • вкъщи
Момичета, баща ми от три месеца е с катетър, сега излезе туморния и е 1669. Правено му е едно изследване с камера , нищо не казаха, тука в Бургас са пълни некадърници, дори лечение не му изписаха от болницата. С този маркер какво следва? Старнното е ,че пратили кръвта в София за изследване и излезе чак тази сутрин. На ехограф казаха само увеличена жлеза.

# 69
  • Другата България
Следва консултация с уролог и биопсия, за да се вземе материал от простатата, за да се види има ли онкологичен процес.
Или ЯМР.
Но първо уролог.

# 70
При толкова тежко състояние защо не се мисли направо за премахване на простатата? Сега има модерни методи с лазер и минимално увреждане и възстановяване.

# 71
  • Другата България
Защото никой няма да премахне простата просто ей така, без да има информация за състоянието ѝ.
Зависи и от общото състояние на пациента, възраст, придружаващи заболявания и т.н.

# 72
А преди 3 месеца урологът не е ли пуснал веднага кръвно изследване на PSA?

Последна редакция: ср, 05 фев 2025, 12:27 от kristinia

# 73
  • вкъщи
Той се следи от уролог. Разбира се ще отидат пак. Днес ходиха,но лекарят отсъствал. Но ако е толкова напреднал , операция не се прави. Преди три месеца каза няма смисъл от туморен маркер , защото е много възпалена жлезата и много уголемена.

# 74
  • Другата България
Ако е напреднал?
Вече имате потвърждение, че е с рак ли?

Общи условия

Активация на акаунт