Рак на Простатата

• 23 897
  • 157
  •   1
Отговори
# 120
Може да има метастаза в гръбначния стълб и да притиска нервите като голяма дискова херния и на това да се дължи и проблема с дефекацията, и липсата на усещания, и неподвижнодтта. Но е възможно и тумора или метастази да водят до запушване на червата. Това е спешно състояние и трябва да се вземат мерки. Подут ли му е корема? Има ли гадене и повръщане?

# 121
  • вкъщи
Не го боли, няма гадене , той така на седмица веднъж е ходел и преди. Аз си мисля, че се притеснява ,че трябва да му сложи подлога и затова не иска да ходи.

# 122
10 дни без ходене до тоалетна, парализа и страшни болки е много лошо положение. Видях в старите ти коментари, че е 4-ти стадии. Какво значи това изказване на лекаря, че ще дойде да го види? Какво ще му гледа в домашни условия? Или трябва да го вземат спешно в онкологията или за съжаление да ви кажат, че положението не подлежи на лечение и да назначат мерки за палиативни грижи вкъщи. Това с 'ще мина да го видя' ми звучи като да са го отписали вече, ама ако е така поне да ви кажат и да се подготвите психически и физически.
Страшно се ядосах само като те четох. И моят баща така му подценяваха състоянието лекарите и го докарахме до сепсис. Почти го умориха с 'нормално е за неговото положение', а то съвсем не е било нормално.
П.С. ако не знаеш - за лежащо болни има частни линейки за транспортиране. Ако не го вземат в болница, но му назначат лечение - можете да го транспортирате така. Аз не знаех, добре че в Пирогов ми казаха за това, че иначе не си представям как щях да изпиша баща ми от там като не можеше да ходи.

# 123
  • София
Включвам се днес, малко обнадеждена. Татко е бил на уролог, и въпреки високите стойности на PSA 13,00 му е казал, че няма нищо притеснително засега. Гледал го е на ехограф, простатата била уголемена - 4х4см, казал му е да пие Уримакс дуо 2 месеца, да пусне пак изследвания и да иде пак. Дано с лекарства само да мине.

# 124
Дано да е така, но имайте едно на ум и моя съпруг изпи 2 антибиотика  и на ехограф уж всичко беше ок, а се оказа друго.

# 125
  • вкъщи
Пуснете пак маркер след седмица. Ние така чакахме уж да мине възпаление,уж увеличена  простата само, уж хиперплазия и загубихме четири месеца в мотане. Идете и на друг лекар, настоявайте за Ямр. Ако се хване в началото е напълно лечимо.

# 126
  • София
лелка, докато пие лекарствата маркера ако остане висок, това ли да гледам? или да е фалшиво нисък?  Но като познавам баща ми, ще си чака 2 месеца и ще е спокоен поне...

# 127
  • вкъщи
Знам от хората с които се запознахме по чакането по кабинети и болници, че 13 си е сериозно висок маркер. Един човек беше с 12 и му бе насрочена операция, поне е 1 стадий и е лечимо. При баща ми стойностите бяха 1669 и 2200 втория път. Но знам от лекаря ,че дори 5 да е маркера е съмнително.

# 128
Здравейте, преди седмица ви бях питала кога е Ок да се пуснат туморни маркери след изпит антибиотик до 6.02.2025.
Днес най- накрая съпруга ми ги пусна и ето по- долу резултата.
Да припомня, че имаме преглед с ехограф и доктора каза само,че е леко увеличена простата.
Има ли смисъл според вас да отидем на още един преглед, предвид резултатите и предишния преглед.
Благодаря!

# 129
Ами много са добри резултатите, било е възпаление щом се е повлияло от антибиотика.

# 130
Включвам се днес, малко обнадеждена. Татко е бил на уролог, и въпреки високите стойности на PSA 13,00 му е казал, че няма нищо притеснително засега. Гледал го е на ехограф, простатата била уголемена - 4х4см, казал му е да пие Уримакс дуо 2 месеца, да пусне пак изследвания и да иде пак. Дано с лекарства само да мине.

Моля ви, отидете на друг уролог , ако той не иска сега, то по-късно. На ехограф нищо не се виждаше и при баща ми, но се оказа тумор след ямр и биопсия. Маркерът му беше 6,20. На ЯМР само се видя , че има огнище , което само с биопсия може да се установи дали е тумор или не. Оказа се 1 стадий. Колкото по-рано се хване толкова по-добре. Биопсията въобще не боли, даже се прибрахме с него пеша с градски транспорт.

# 131
  • София

Моля ви, отидете на друг уролог , ако той не иска сега, то по-късно. На ехограф нищо не се виждаше и при баща ми, но се оказа тумор след ямр и биопсия. Маркерът му беше 6,20. На ЯМР само се видя , че има огнище , което само с биопсия може да се установи дали е тумор или не. Оказа се 1 стадий. Колкото по-рано се хване толкова по-добре. Биопсията въобще не боли, даже се прибрахме с него пеша с градски транспорт.
Много Ви благодаря за съвета. Може би, след 2 месеца ще отида аз с него на контролен, при същия лекар и ще настоявам за ЯМР. Баща ми пие лекарства за разреждане на кръвта, които най вероятно трябва да се спрат за биопсията, а и отделно не знаем ще издържи ли на упойката.

# 132

Много Ви благодаря за съвета. Може би, след 2 месеца ще отида аз с него на контролен, при същия лекар и ще настоявам за ЯМР. Баща ми пие лекарства за разреждане на кръвта, които най вероятно трябва да се спрат за биопсията, а и отделно не знаем ще издържи ли на упойката.
Моят баща също пие лекарство за разреждане на кръвта, както и за кръвно. Вече не до спомням за биопсията как беше, но преди операцията /с робот му махнаха простата/ го накараха да спре хапчетата и да си слага една мини инжекция в корема. Упойката е местна при биопсията и всичко минава перфектно! Бяхме в болница Света Анна при доктор Светлин Златев- много сме доволни от него.

# 133
  • София
Моля, ако има момичета от Пловдив, които са минали по този път - нека ми пишат. Благодаря ви предварително!

# 134
Добър ден. Пиша с молба за мнение къде е най-добре да започнем лъчетерапия на баща ми: Сити Килик Младост, Онкодиспансера (Малдост 1) или Онкоболницата (Дървеница)? Има назначение от комисия след боиопсия и ЯМР.

Общи условия

Активация на акаунт