И на мен ми е странно някой да не е чувал поне за Пол Макартни. Но все пак ако си само на 21 (роден 2000 година), и не си специално меломан, може пък и да не го знаеш...
Плюс това на въпроси като този кой анимационен герой обича да яде мухи, отговорът Франклин имаше нещо от рода на 60-70%, а не беше никак очевидно, защото имаше и поне един друг герой, чийто вид в природата яде насекоми и буболечки. Макар че не съм сигурен дали някои от сухоземните костенурки ядат такива без да погледна в Гугъл... А той е сухоземна костенурка. И дори и да е известен на някои родители покрай децата им, не е от ранга на най-популярните детски герои, че да има чак такъв консенсус по въпроса.
Но само на въпроси до едно ниво, след това по-рядко... Изобщо, остава лош вкус от чувството, че не разчиташ на знанията си, за да спечелиш някакви пари, а се бориш срещу група не съвсем коректни хора, на които сякаш им се свидят парите... Шоуто, с изключение на първите няколко години от съществуването си, не е било за "ставане богат", онова за милиона (което не се упоменава тук) могат да си го позволят само продукции в големи и по-богати държави, макар че да си мултимилионер във виетнамски донги също си е оферта
Или всъщност, не е, защото играта не е кеф когато осъзнаваш дори половината от проблемните неща... Явно екипът решава, че голямото текучество и задаването на въпроси от типа "или го знаеш, или не" създава фалшивото чувство, че играта те учи да разсъждаваш... Ами, не. Понякога дори поднасянето на логиката зад въпроса е неадекватно, и не заради водещия, а това, което му се подава на екрана. Дори на ниските въпроси могат да обясняват по-често, защо трябва да търся в Гугъл какво е ранч сос? Ако не на мен, то примерно на човек на 70 защо трябва да му се налага? В БНТ взимаха цели интервюта на участниците (случвало се е въпрос да не се зададе близо десет минути след началната шапка!), за се запълва времето. Сега раздават по 500 или 1500-2000 лева, но разчитат на хиперактивността на зрителите, вероятно. Ако трудноразгадаемите въпроси, където логиката не е достатъчна, а трябва и късмет да си го чувал, бяха само на по-високо ниво, щеше да е разбираемо... Имам и още неща да кажа по темата.