Децата, училището и ние

• 10 918
  • 309
  •   1
Отговори
# 240
Колко деца ходят на състезания от първи клас? Според мен дори в трите големи града процентът не е осезаем, да не говорим на ниво държава.

Напротив. Точно в първи и втори клас желаещите за състезания са най-много, после окапват, когато материалът стане по-труден. Погледни само резултатите, от което и да е състезание.
В четвърти клас ходят по обясними причини - кандидатстване в МГ.

# 241
Определено не е виновна системата за родителската амбиция. Животът се променя, стандартът ни се повишава и искаме още и още. Всъщност не е лошо.....
В първите класове желаещите за състезания са най-много, после окапват естествено.

# 242
  • Пловдив
Направо почвам да се впрягам какъв небрежен родител със съвсем скромни амбицийки съм. Че аз за нищо не ги юркам тия деца!

# 243
  • София
А после на олимпиадите, дори тези на МОН, ходят все едни и същи. Дори на първи кръг са малко, а на втори пак се въртят едни и същи деца из класациите.

# 244
Колко деца ходят на състезания от първи клас? Според мен дори в трите големи града процентът не е осезаем, да не говорим на ниво държава.

Напротив. Точно в първи и втори клас желаещите за състезания са най-много
Скрит текст:
, после окапват, когато материалът стане по-труден. Погледни само резултатите, от което и да е състезание.

ОК, колко са. Явно имате поглед, дайте да видим колко са тези деца спрямо общия брой на първокласниците. Както писах - според мен този процент няма как да е кой знае какъв.

# 245
Състезанията са като детските центрове за малките.. Само че с идеята, че е по-образователно 😁
Моята се записва на всичко, що има в училище. Не само по мат.
И аз бях тъй едно време, ама тогава олимпиадите си бяха събитие 😁
Г-жа Малдини, за да пишеш такива категорични въпросителни, явно си наясно в детайли.
Щото аз даже не мога да сравня СМГ с МГ Пловдив или ПМГ Ямбол, освен от четенето в БГ-мама... Камо ли да генерализирам, че образованието във Видинско не струва, ако нямам деца и в двете. Та не знам как сравняваш системите като нито начинът на живот, нито културата имат нещо общо.
И като скачаш с питанките, по-убедително ли звучи 🙄

# 246
Laughing Категорични въпросителни, а? Laughing
Въобще нямам за цел да звуча убедително, защото фактите са си факти. Това, че на теб не са ти известни, си е твой проблем. Има измислени, работещи и доказани системи. На PISA знаем ние на кое място сме...За съжаление

# 247
  • Пловдив
Честно казано хич не ми дреме за PISA. Същото е като с тестовете за интелигентност - решаването на много такива повдига нивото. Тоест трябва си дресура конкретно за PISA форматът. На практика нищо не мери.

# 248

Скрит текст:
, после окапват, когато материалът стане по-труден. Погледни само резултатите, от което и да е състезание.

ОК, колко са. Явно имате поглед, дайте да видим колко са тези деца спрямо общия брой на първокласниците. Както писах - според мен този процент няма как да е кой знае какъв.

Може да влезеш в резултатите на някое състезание и да си ги преброиш. Първокласниците и второкласниците са най-много, после намаляват рязко. Не говоря процентно от всички деца, а от явилите се на състезанието.

# 249
  • София
Дреме ми за ПИСА! Повече ме интересуват олимпиадите.

# 250
Резултатите от PISA у нас трябва да се вземат с доста резерви според мен.  Въпросите не съвпадат с нашия бит и нашата реаност, често преводът е отвратителен и неясен,  а и съм уверена, че за разлика от някои други страни, у нас старателно се избягва тестовете да се правят в елитните училища.

# 251
Скрит текст:

Скрит текст:

Може да влезеш в резултатите на някое състезание и да си ги преброиш. Първокласниците и второкласниците са най-много, после намаляват рязко. Не говоря процентно от всички деца, а от явилите се на състезанието.

Ами аз всъщност питам нещо съвсем различно - какъв процент от първокласниците ходят на състезания, та е такава масова трагедия това ходене и такъв трън.

# 252
Ейц, фръц. Еми в провинцията сме прости такова е. И изобщо за какво трябва да си ги мерим със скандинавието, като на национално ниво ножницата е повече от разчекната...
https://en.m.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_medal_count … ematical_Olympiad
Примерно, ако гледам тук, с какво да им се впечетля.

За състезанията е така, малките им е мерак. В гимназията остават единици ентусиасти.
На дребната в класа 1 клас от 25 - 20 се записваха. В 3ти вече са 5-6 деца само.

# 253
Е, какъв процент от общо първолаци ходят, не ги знам..... Който иска ходи, който не - не. Всеки си решава. Моят син например искаше да ходи на де що има състезание.... После станаха онлайн и там е пародия голяма....

# 254
Състезанията какво общо имат?
Който иска си ходи, който не иска не ходи. Откога са лошо нещо?

Общи условия

Активация на акаунт