Египет /Тема 12/

• 52 855
  • 739
  •   1
Отговори
# 270
  • Варна
Здравейте,
в последния момент ни се провали едно пътуване, и набързо решихме да огледаме за Египет, 20-22-23.04 за 7 нощувки. Доста сайтове и агенции огледах днес, но не мога да разбера, колко е сигурно дали ще има чартър от Варна на някоя от тези дати. От Варна сме, естествено ми се иска оттук, още повече сме 5 човека /с 2 тийн и 1 баба/. Първо мислех дали да не е Кайро+Хургада, но не знам на майка ми как ще й се отразят екскурзиите там. Сега клоня само Хургада + екскурзиите, които се предлагат оттам. С хотелите още по-голяма каша, но първо ми е важно да разбера доколко мога да разчитам на чартър от Варна. Има ли някой за тези дати от темата?

# 271
  • Beyond the Frontiers
Здравейте,
в последния момент ни се провали едно пътуване, и набързо решихме да огледаме за Египет, 20-22-23.04 за 7 нощувки. Доста сайтове и агенции огледах днес, но не мога да разбера, колко е сигурно дали ще има чартър от Варна на някоя от тези дати. От Варна сме, естествено ми се иска оттук, още повече сме 5 човека /с 2 тийн и 1 баба/. Първо мислех дали да не е Кайро+Хургада, но не знам на майка ми как ще й се отразят екскурзиите там. Сега клоня само Хургада + екскурзиите, които се предлагат оттам. С хотелите още по-голяма каша, но първо ми е важно да разбера доколко мога да разчитам на чартър от Варна. Има ли някой за тези дати от темата?

От Варна чартър има само една единствена фирма - Абакс. Където и другаде да виждате оферта, то тя е тяхната. Съответно датите са:
23 и 30 април Кайро и Хурагада
22 април Хургада
23 април Шарм и Кайро
Като цяло когато има почивни дни, програмите се потвърждават по-лесно. А в случая веднъж имате Великден, а после майски празници и седмица с 3 работни дни.
Още преди месец изрично съм питала за полетите от Варна и бяха с 60-70% заетост, така че ще се лети. Разбира се, ако не стане някакъв извънреден проблем.

# 272
  • В средата на времето
Ние сме с 2 дози отпреди 11 месеца. Може ли да влезем в Египет с тях?

Можете. Няма упоменат срок на валидност на сертификата за влизане в Египет. Ние днес пристигнахме в Кайро и абсолютно никой не ни поиска да представим нито сертификатите, които носихме, нито резултата от пср теста на сина ми. А аз такова мислене и притеснение му ударих преди заминаване. Няколко пъти питах в агенцията, с която пътуваме. Вероятно ме помислиха за слабоумна накрая. Joy
На влизане в БГ обаче, ако някоя пунктоална леля проверява сертификатите, може да се заяде. В Бг свалиха валидността им на 270 дни, и за да не ви поставят под карантина на влизане, трябва да покажете отрицателен антигенен или ПСР тест. Иначе ако ви наложат карантина, може да я махнете ако 72 часа след влизане в БГ представите отрицателен антигенен/ПСР тест.

# 273
  • в 1001-та нощ
Аз също попитах в агенцията - казаха, че е достатъчно да имаме ваксини, без значение кога са поставени. Не сме поставяли бустер и това не било проблем.

# 274
  • в 1001-та нощ
Необходими ли са връхни дрехи за вечерите в Египет? Вероятно в самолета ще е по-хладно и за пътя в двете посоки от дома до летището, но за там - предполагам не?

# 275
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
според мен - да. Simple Smile
не парки и дебели шушляци, но нещо трябва да се наметне.

# 276
  • в 1001-та нощ
М, да - и аз така го виждам, като за вечерите тук. Някой суичер, нещо леко. Благодаря!

# 277
Казват в автобусите яко дънел климатика. Трябвало наметка задължително.

# 278
  • В средата на времето
Аз дойдох с една тънка жилетка, защото, нали, отивам в Африка😊, обаче вчера сутринта и вечерта си ми беше студено. В автобуса, който ни разхождаше из Кайро, имаше климатик, но беше далеч от премръзване. Но, да, трябва да си има връхна дреха.

# 279
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
то си има копче да си го спреш. Wink
но да - автобуси, таксита... или климатика на полярни температури или прозорците отворени и те отвява. :>)

# 280
Бихте ли ми казали, в колко екземпляра трябва да е PCR теста на детето? 13 год.
Достатъчни ли са Сертификатите на мен и мъжа ми на телефоните или и тях трябва да ги изкараме на  pdf file ? Подпис и печат на лабораторията нужни ли са?

# 281
  • В средата на времето
В три екземпляра на английски език, с печат от лабораторията (това за резултата от ПСР теста). Нашите сертификати ги имаме качени на телефоните, но ги нося и разпечатани на хартия, но както писах, никой не ни ги поиска на влизане.

# 282
  • София
Моля, тези които са били на екскурзията "Египет от А до Я", дали има свободен WiFi в хотела в Хургада и на кораба по Нил?

# 283
Нашите сертификати ги имаме качени на телефоните, но ги нося и разпечатани на хартия, но както писах, никой не ни ги поиска на влизане.
О.к. ще ги разпечатам , но трябва ли да са подпечатани и те от лабораторията?

# 284
  • На планетата Земя
Трябва да са подпечатани.

Обикновено в хотелите в Кайро, Хургада има интернет най-малкото във фоайето. В нашия хотел в Кайро имаше и в стаите. На корабите няма интернет. Нашата агенция се беше погрижила да ни предложи закупуването на мобилен интернет още в автобуса при пристигането ни в Кайро. Ние се възползвахме и ни беше много удобно. Имахме интернет във всеки един момент, в който ни беше нужно - на пирамиди, разкопки, влак, кораб.

Общи условия

Активация на акаунт