Египет /Тема 12/

• 52 709
  • 739
  •   1
Отговори
# 570
sawson, първо искам да вметна, че няма такова нещо като предварително избиране на стая. Вие резервирате двойна стая, фамилна стая, коя ще бъде тя като номер и разположение зависи от наличностите на хотела към момента на настаняване.
Можете да имате предпочитания и да ги посочите на хотела, но те ще бъдат изпълнени при възможност и не са задължителни.
Това важи за абсолютно всяко едно място за настаняване и го пиша за да няма нереалистични очаквания.

Относно стаите на партер - пред тях има тревни площи от няколко метра, така че не е да минават до вас хората. Освен това Блумарин е по-назад, в частта с релакс басейните и няма такова движение, както е при Аквамарин (там се минава в посока плаж, аквапарк...нон стоп).
Да, ясно ми е, че не мога да си избера номера на стаята. Но от агенцията вече ме попитаха, дали искам стая ми е нужна стая на партерен етаж, защото няма асансьори. Казаха, че за хората с нужда ги получават, за другите желаещи, ако има свободни, според капацитета на хотела.
Миналата година бяхме в Тунис, там децата доста често се гонеха по тревните площи и стигаха и до балконите на стаите на партера. Но хотелът беше сравнително малък, та нямаха и много свободно място.
Аз все още се чудя, ама на мен по принцип си ми трябва много време за да взема решение.

# 571
  • На планетата Земя
На мен ми се струва много симпатично стаята ми да има излаз до шезлонг на тревичка. А и децата ще могат да играят, да се прибират, да са ти пред очите, докато се забавляват навън.

# 572
  • Beyond the Frontiers
sawson, въпрос на лично предпочитание е. Аз обичам да ми влиза чист въздух, спя на отворена врата. Въпреки, че е супер удобно първи етаж да влизаш, излизаш...не бих си взела такава стая, защото вечер ще трябва да затварям и пускам климатик...

Винаги съм взимала карта от летище. Тази година сефте Orange ме прецакаха, винаги са били Х + Х гигабайти и винаги съм успявала да ги включа и допълнителните...

Относно таксата за визи: няма никаква измама. Цената е 25 долара, когато си платите на банковото гише. Никой, никого не кара да плаща на другото. Вече дали човек е обърнал внимание е съвсем друго.

# 573
Да разбирам, че е по-добре на летището в Кайро да си вземем на Etisalat, а не на Orange? Или ако няма значение, просто трябва да питаме дали тези Х гигабайти ще могат да се използват всичките? Не разбирам как могат да спрат тези карти след 2минути ползване или след някакви MB..

# 574
  • Варна
Нищо не ни е спирало на нас, мъжът ми беше само на мобилен нет 7 дни, децата и те бяха закачени или към него или към мен, моя брояч показа около 7гб изхабени, при него не знам. Клипове гледахме, разговори по месинджър.
За стаите на партерния етаж в Джаз Аква, не ми се струваха много удобни, особено ако гледат към басейна. Единствено ако си с бебе да изкараш количката отвън например, иначе постоянно минават хора на 2 м от прозореца ти.

# 575
  • София
Според мен за картите на orange някой са менте други не. Играят го на случаен принцип защото ако всяка е менте товя е лесно доказуемо.
След 2 минс може да е свършил ако не са заредени допълнителните мегабайти

# 576
Да разбирам, че е по-добре на летището в Кайро да си вземем на Etisalat, а не на Orange? Или ако няма значение, просто трябва да питаме дали тези Х гигабайти ще могат да се използват всичките? Не разбирам как могат да спрат тези карти след 2минути ползване или след някакви MB..
Ами и според мен някакво менте беше картата на Ориндж на мъжа ми. Направо си го преметнаха в дюкяна двама мошеници. Хем надълго и нашироко се обяснявахме. Прибрахме се в хотела, мъжът ми взе телефона да цъка и след две минути интернетът спря. Решихме да не се разправяме с тях, а трябваше според мен.
Може би и Ориндж карта купена на летището от специализиран офис е ок. Повечето хора от нашата група си бяха с Ориндж и нямаха проблеми.
Аз бях с Етисалат и също нямах проблеми. Купена от летището.

# 577
Ами не е ОК карта купена от гише на Ориндж на летището, нали точно това обясних аз - купихме две карти по 18 ГБ от такова гише, на мъжа ми Интернета спря на 3 ГБ, моя спря на 11 ГБ.
Имаше някакви СМС-и на арабски да наберем #18# или нещо такова, но като нищо не разбираме как да набираме и активираме...

Иначе като ми сложиха картата на Ориндж аз си нулирах брояча на мобилните данни, за да видя колко харча.
Така че ако не са ви спрели картите не значи, че всичко е наред, а най-вероятно не сте стигнали до лимита, когато спират.

# 578
Има някакъв код за да се провери, колко гигабайта са останали. Вероятно трябва да се помоли продавача да ти го покаже, след като сложи картата, ще се види веднага дали са 18 или 3.

# 579
  • в 1001-та нощ
За мен беше съмнително също, че на летището - на будката на Водафон приемаха само долари, не може да се плати с карта, няма документ, нищо .... Прибират парите кеш и айде чао.

Аз изрично ходих в хотела на рецепция да попитам какво е съдържанието на SMS-ите, тъй като бяха на арабски - не беше за активиране на още данни в рамките на платеното, ами да си платим ако искаме още нет.

Ще погледна по-късно и двата линка с обясненията, че сега не мога да ги отворя.

# 580
С гугъл преводач си превеждам винаги съобщенията и си активирам допълнителните мб без проблем. Карта взимам само от летището на Етисалат,но и там само кеш в долари искат.

# 581
  • Beyond the Frontiers
Аз накарах местния екскурзовод да погледне съобщенията и той ми включи допълнителния пакет на Orange.

# 582
С гугъл преводач си превеждам винаги съобщенията и си активирам допълнителните мб без проблем. Карта взимам само от летището на Етисалат,но и там само кеш в долари искат.
Трудно е с гугъл преводач да си преведеш нещо като нямаш интернет Simple Smile

# 583
Трудно е с гугъл преводач да си преведеш нещо като нямаш интернет Simple Smile

Има опция в приложението за офлайн превод, като си свалите езиците.

# 584
  • В средата на времето
Докато бях в Египет си бях свалила мобилното приложение на Orange и там проверявах колко MB са останали и колко минути (ние взехме две карти с и-нет и включени минути разговори). Картите ни бяха с включени 10500 MB и-нет. Аз не успях да изхабя моя. Моят син приключи неговия два дни преди да си тръгнем, но той беше на телефона във всеки възможен момент. Това, което ми направи впечатление в тарифните им планове е, че пишат едни GB, но ако ползваш опредлени приложения. Примерно за браузване и youtube имаш 5 ГБ, но за facebook, viber, и instagram, гигабайтите стават двойни и те рекламират точно тези двойни гигабайти.

Общи условия

Активация на акаунт