Египет /Тема 12/

• 52 673
  • 739
  •   1
Отговори
# 660
  • Варна
Дъщеря ми загуби картуша си, доста се разстрои.. Едва ли някой в момента е в Египет, или му предстои преди есента, но все пак ако има, пишете ми на лично. В България не бих могла да й поръчам никъде, нали?

в Кайро съм, не си спомням някъде около нас да има бижутерии или магазини, в които да се купи/поръча.
в тази жега няма да тръгна към Хан Халили, но ако видя някъде по моловете мога да питам за цена. Simple Smile
Ще съм ти много благодарна!

# 661
Здравейте, планираме да си запазим почивка в Египет, но се чудим кой месец да изберем. Вариантите са ни в началото на септември, целия октомври и ноември. Кажете как са температурите, голяма жега ли е, тъй като не издържаме много на жегата. Но пък искаме и да става за плаж. ☺️

# 662
  • Beyond the Frontiers
Здравейте, планираме да си запазим почивка в Египет, но се чудим кой месец да изберем. Вариантите са ни в началото на септември, целия октомври и ноември. Кажете как са температурите, голяма жега ли е, тъй като не издържаме много на жегата. Но пък искаме и да става за плаж. ☺️
Октомври, началото.

# 663
И аз предполагах, че през септември е жега, тъй като и тук е. През октомври температурите гледах, че са като през юни при нас в България
Октомври, началото.

# 664
  • Beyond the Frontiers
И аз предполагах, че през септември е жега, тъй като и тук е. През октомври температурите гледах, че са като през юни при нас в България
Октомври, началото.

Зависи, какво искате да правите. За лежане на плажа и септември си е супер. На брега на морето температурите винаги са по-различни. Ако искате да ходите на екскурзии - Луксор, Кайро, препоръчително е да е в по-късните месеци. Не че ще ви е хладно, ама поне по-поносимо.

# 665
Планът ни е да сме на плаж в Хургада и да посетим Кайро и Луксор, така че търся някакъв вариант, който е добър и за двете
Октомври, началото.

Зависи, какво искате да правите. За лежане на плажа и септември си е супер. На брега на морето температурите винаги са по-различни. Ако искате да ходите на екскурзии - Луксор, Кайро, препоръчително е да е в по-късните месеци. Не че ще ви е хладно, ама поне по-поносимо.

# 666
А какво мислите за програмата на Бохемия за круиз по река Нил и вътрешен полет до Асуан? Някой има ли отзиви? Това програма на Абакс ли е ?
През месец март бяхме на такъв круиз. Организацията беше много добра като структуриране и разпределение на програмата с минимална загуба на време в пътуване. Движехме се стегнато по програмата, посетихме всички обекти, но почти нямахме лично свободно време за пазаруване. Полета до Асуан е много удобен - пристига се за 1 час.
Бяхме два автобуса - единия на Бохемия, другия на Онекс. Движехме се навсякъде заедно като една група, но всеки със свои екскурзоводи. Екскурзоводите и организацията на Бохемия бяха сто пъти по-добри от тези на Онекс. Бохемия имаха египетски екскурзовод, който говори на английски и българка, която превежда. Тя беше много усмихната, жизнерадостна, организирана, знаеща, кипеше от енергия, ентусиазъм и настроение и заливаше туристите с информация. За съжаление ние бяхме в автобуса на Онекс и там нещата бяха трагични. Египетския ни екскурзовод говореше на руски. Беше много добро, тихо, кротко и скромно момче, но прекалено свит и мълчалив за тази професия. На туристическите обекти си изпяваше информацията, а през другото време - мълчание. Българският ни "екскурзовод" беше просто един екскурзиант, който изобщо не знаеше къде се намира. Дори другите екскурзоводи го игнорираха. В началото се опитваше да превежда от руски, но още първия ден го помолихме да не го прави и така през цялата екскурзия слушахме всичко само на руски. Изобщо не разчитахме на него, а за всичко се обръщахме към екскурзоводката на Бохемия.
В Кайро срещнахме някаква българска група с екскурзовод египтянин, който говореше много добре български. Освен това беше много весел и забавен. Създаде много настроение и смях за тези 5-10 минути, в които го видяхме. Бих искала той да ми бъде екскурзовод в Египет, но така и не разбрах от коя агенция е.
Като цяло съм много доволна от екскурзията, от това което видяхме и преживяхме и от екскурзоводите на Бохемия, но не и от тези на Онекс. Не знам екскурзоводите на Абакс колко са добри, но все пак при тях същата програма с вътрешен полет през март беше с 300 лв. по-скъпа, а за есента е дори с над 400 лв. повече. Хубавото е, че има избор на агенции и всеки може да си прецени кое му е по-важно - ниската цена или добрия екскурзовод.

# 667
  • На планетата Земя
Говорещият български екскурзовод се казва Ахмед и работи за Аполо. "Ваше дясно, мое ляво ... блягодаря ви за бързата крачка! " Уникален, прекрасен, незабравим. На обектите по Нил пък цар е Бахаа - ерудиран, ту сериозен, ту закачлив, изключително интересни неща разказва на английски. И двамата са незаменим тандем с Гери. Purple Heart Еееех, Египет! От Нова година съм там - в пирамидите, сред храмовете, в гробниците, по Нил - нищо че междувременно бяхме на други две прекрасни места. Закупих си една чудесна книжка за йероглифите ... явно един ден пак ще се ходи, има още много невидяно - Унас, Мейдум, Дендера, Долината на цариците .....

# 668
Ние бяхме с Бахаа и Гери с Аполо. Страхотен тандем. Бахаа е археолог.

# 669
Ние бяхме с Абакс. Във всеки хотел си имаше представител - екскурзовод. Нашият беше много не на място. Взе ни от летището и вместо да започне да разказва нещо за Египет, през целия път обясняваше кое е по-вкусно от All Inclusive-a и кое не им се получава в дадения хотел. След това на срещите за екскурзиите ни каза грешен час за една от тях. Следователно изпуснахме заплатената и желана от нас екскурзия, а я чакахме с голямо нетърпение. Дори не последва извинение и обяснение, а само "ще ви върнат сумата, спокойно, случва се". В другия хотел пък екскурзоводката на Абакс беше много добра. Тя беше с нас в Луксор- страхотна.

# 670
  • Beyond the Frontiers
Blackstreet, не се заяждам, а питам искренно - кой е този екскурзовод? Помните ли името?

# 671
Blackstreet, не се заяждам, а питам искренно - кой е този екскурзовод? Помните ли името?

Да, Георги

# 672
Здравейте! Има ли някой от летялите наскоро до Хургада, на който да са поискани при пристигане на летището сертификат за ваксинация или тест?

# 673
  • Beyond the Frontiers
Здравейте! Има ли някой от летялите наскоро до Хургада, на който да са поискани при пристигане на летището сертификат за ваксинация или тест?
Какво значение има това?

Официалните изисквания все още са:

https://www.iatatravelcentre.com/world.php

# 674
Здравейте. Има ли значение дали кацането ще е в Кайро и после ще се пътува до Хургада, или обратното? Какво бихте ми препоръчали?

Общи условия

Активация на акаунт