Египет /Тема 12/

• 52 534
  • 739
  •   1
Отговори
# 705
Svet7, разкажи моля те повече за нощният влак, че и аз съм харесала такава екскурзия, като си мисля, че така ще може да се види нещо по пътя.

# 706
Нощния влак е ПРИКЛЮЧЕНИЕ. Не бих си го причинила отново, но не съжалявам, че го изживях. Да видите нещо кой знае какво, няма да стане, защото по-голямата част от пътя е през нощта, да спите също не се получава кой знае колко.

# 707
Svet7, разкажи моля те повече за нощният влак, че и аз съм харесала такава екскурзия, като си мисля, че така ще може да се види нещо по пътя.
Това е приключение, което граничи с кошмар, особено ако предния ден си станал в 4:30, за да видиш Абу Симбел. Бих препоръчала горещо нощният влак да се избягва. Мръсотия, гнус и лашкане 15 часа в нашия случай...

# 708
Това е приключение, което граничи с кошмар, особено ако предния ден си станал в 4:30, за да видиш Абу Симбел. Бих препоръчала горещо нощният влак да се избягва. Мръсотия, гнус и лашкане 15 часа в нашия случай...
И моите спомени са такива. Хубавото е, че след две денонощия без душ после е истинско наслаждение да се полееш в хотела...като стигнеш до него някъде към 18.00 часа....Simple Smile
Самолетче от Асуан и си пееш!

Но обезателно отидете в Абу Симбел! Много е впечетляващо.

# 709
Напълно подкрепям - Абу Симбел си заслужава на 100%.

# 710
  • На планетата Земя
На мен много ми хареса приключението с влака! Бяхме се подготвили предварително, гледахме клипчета с ревюта. За мен беше изключително преживяване, малко извън удобствата и стандартите, на които сме свикнали. Дори се поставих мислено в обувките на онези изследователи през 18 - 19 век, които с лодки по Нил, с каруци, коне и магарета са стигали до толкова отдалечени африкански кътчета, откривали са племена,  флора, фауна, отдавна изчезнали светове, без да се притесняват, че напускат удобствата на Запада. Сутринта видяхме красиви пейзажи, смяхме се с глас на тракащите вагони, забавлявахме се с танцуващите в стаята куфари, разказвахме си интересни истории и споделяхме житейски истини, легнали по корем на леглата и гледайки светлинките през прозореца. Да, не спахме през цялата нощ непробудно, но хапнахме нормално, имаше с какво да се измием, какво да похапнем, телата ни отпочинаха в легнало положение.

Ето малко снимки:

Скрит текст:

Последна редакция: вт, 21 юни 2022, 15:12 от Mileto

# 711
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
нашето пътуване беше 25 часа от Кайро до Луксор.
а трябваше да е 9 часа до Асуан.
Влакът би могъл да е приключение, а би могъл и да е кошмар. Simple Smile
второто май е по-вероятно. Simple Smile
от Луксор се върнахме с нощния автобус. Simple Smile Simple Smile Simple Smile
горещо препоръчвам самолета. Simple Smile

милето, снимките ти са от кушета Wink той е малко по-вип от випа. Simple Smile Simple Smile ние бяхме в големите купета с обръщащи се седалки. Simple Smile седалките могат да се извъртя на 180 градуса и да си заформите четворка за карти Simple Smile

# 712
  • На планетата Земя
SmileSmileДобри, ама аз си мислех, че ВИПа говорим бреее! SmileSmile

Точно това предлагат агенциите, затова аз него коментирам. Това, което показваш, е все едно сме тръгнали с автобус - крака висят, отичат, няма къде да се опънеш Smile
Те от ВИПа момичетата по-горе се оплакват Simple Smile

Последна редакция: вт, 21 юни 2022, 23:26 от Mileto

# 713
Wink не четеш. моето е вип спешъл експрес Wink твоето е кушет. Simple Smile Simple Smile
https://www.seat61.com/Egypt.htm
но времето за пътуване е еднакво Simple Smile Simple Smile Simple Smile

може и повече да е с пътническите влакове, не съм пробвала и не знам. Simple Smile

# 714
  • На планетата Земя
Точно теб си те чета много внимателно Yellow Heart

Ние потеглихме от Кайро към 20,40 часа вечерта. Пристигнахме в Асуан с около два часа закъснение към 11 часа. Чакаше ни рейса, бързо се настанихме на кораба, изкъпахме се, обядвахме и потеглихме към язовирната стена, Филае и т.н.

# 715
  • В средата на времето
Аз също се бях подготвила с клипчета от youtube за пътуването с влака, но след като минах през него, мога да кажа, че клипчетата не са достатъчно информативни и са понапудрени. Simple Smile Всички показват обстановката, храната, на сутринта - щастливите си физиономии (които разбирам сега защо са такива Joy) и красивите пейзажи, които след пустинния Кайро са наистина радост за окото - цялата тази зеленина, която за мен беше изненада. Никой не споменава за самото пътуване през нощта, което е кошмарно и за мен си беше леко страшно с цялото клатене, дрънчене, резки спирачки и също толкова рязко потегляне. Нашето пътуване  за радост продължи 13 часа и малко. За тоалетните няма да споменавам. Иначе и нашите купета бяха като от снимките на Mileto, стюардът беше много мил човек, храната си беше ок за мястото (сервираха я топла вечерта). Във вагон-ресторанта можеше да се купи нес кафе или турско и можеше да се пуши. Simple Smile Да, приключение е, но аз не бих си го причинила втори път.

Последна редакция: вт, 21 юни 2022, 17:07 от Izida

# 716
Е, да, не е някаква драма голяма, преживява се, ама защо е нужно? Някой беше изчислил, че със самолет оскъпяването не е някаква космическа сума. Ако алтернативата е влак-автобус, разбира се, че влакът е за предпочитане.
Единствено желанието ми да се движим с групата ме отказа от самолета, а не биваше. И там си има трансфер до хотела и после до музея. Просто спиш и вечеряш в хотел, вместо във влак.
Иначе и аз се бях приготвила да гледам през прозореца, ама той беше много мръсен и нищо не се виждаше. Май влакът се беше срещал скоро с пясъчна буря.

# 717
Simple Smile Simple Smile Simple Smile радвам се, че съм полезна на някого.
приключение е. на млади години можех и повече. сега с детето по-скоро не.
Simple Smile но той расте и подозирам, че скоро ще тръпна заради неговите приключение, не заради моите. Simple Smile
колелото се върти и като се казва във вица "внуците си връщат за вскичко" Wink т.е. внука на майка ми ми връща. за моите ще почакам още малко Wink

# 718
Mileto, върна ме обратно в онзи кошмар с тези снимки. Възхищавам се на нагласата ти:)

# 719
Същите оплаквания имам и аз. 😀 Радвам се, все пак че си намерихме компания на екскурзията и решихме да гледаме на пътуването като приключение. Храната беше ок, стюардите много отзивчиви. Най-големия минус, бяха тоалетните, че беше мръсно, по-скоро прашно, кафе вагона се пада последен и реално всеки си минава свободно през спалния вагон, а купетата вариант да се заключат отвън няма. А и климатика, мислихме, че ще е жега, но направо си беше студ и не можеше да се регулира, всички се оплакаха. Иначе спалното бельо беше чисто и успях да спя, не ми пречиха резките маневри. Закъснението не беше кой - знае колко, може би час. Според мен няма впечатляващи гледки по време на пътя. На корабчето е мбого красиво, иначе. Даже по гарите като спира си е плашещо. 😀 Ние пътувахме от Асуан до Кайро. Сега бих предпочела 100 лв оскъпяване и една нощувка повече в Кайро, отколкото влака. Хотела в Кайро много ни допадна и съжалихме, че имаме само една вечер там. Дано съм била полезна.
П. С На БДЖ спалните вагони са на светлинни години. Много чисти и удобни.

Общи условия

Активация на акаунт