Бебешки валентинки ще озарят лицата на 'Искам бебе' бремелинки. /тема 35/

• 36 316
  • 806
  •   1
Отговори
# 45
Мимирита добре дошъл.на Самуил! Да бъде здрав, щастлив, борбен и гордостта на мама и тати Heart

# 46
Мимирита, честито бебе! Да е жив и здрав, а на теб бързо възстановяване!

# 47
Честито, Мимиритка! Здрав и много щастлив да е Самуил!

# 48
Мимирита честито бебче и от мен Blue Heart . Жив и здрав да расте и много да ви радва. Леко възстановяване на теб.
Като решиш да пишеш за раждането с голямо любопитство ще чета.
Обичам да се подготвям за важните неща.

# 49
Ей,името хубаво,за детето не се и съмнявам!
Бъдете здрави! Честита рожба.. ❤️❤️❤️❤️

# 50
Честити бебчета, момичета! Знам, че
може би не е най-удачната тема, но понеже се “знаем” с повечето, може ли един мъжки въпрос…. Цяла вечер чета и вече се отчаях. Моля майките на момчета да ми обяснят каква е разликата между забелване и “леко дръпване на кожата за хигиена”. Ясно че генералното забелване е докрай и че не се препоръчва, но дръпване надолу около сантиметър, така че смегмата да се покаже не е ли също забелване? Педиатърът го направи това без да ме пита и сега не знам дали трябва да продължа… Опитах веднуж, видя се тая смегма ама освен да полея с вода не зн какво да направя (тя си стои). Отделно четох че тя си има нейнаха функция да сппмага естественото забелване и дори да предпазв от инфекции. Е тогава има ли смисъл да се дърпа дори и малко тая кожа въобще….

# 51
Мимирита, честит бебок, да сте здрави и щастливи цялото семейство 🍀🎂

Последна редакция: чт, 03 фев 2022, 08:56 от Одри ♡

# 52
Alaskata, това забелване в момента е модерно да се отрича.
Моя опит е следния. Доверих се на педиатърката и забелваме още от бебе. Изписа ни едно мазило Гентамицин Актавис маз. Отначало след забелване слагах, или от него, или капвах малко риванол.
На 1 г и 2 м и все още не е напълно "забелен" Stuck Out Tongue Winking Eye
Има стесняване и главичката още не се показва напълно. Педиатърката каза, че трябва да се дръпне от лекар и ще ни прати на уролог. Попитах и показах на наш близък, който е лекар по урология, докъде сме стигнали и той каза чудесно.
Съветвам те, ако имаш възможност отидете на уролог. Намерете доктор, на който да се доверите и слушайте неговите съвети.
Нямал е проблеми до този момент, но познавам и хора, които не са забелвали (поне така казват) и пак са нямали проблеми.
Мимирита, честито. Живи и здрави да сте всички и да се радвате на Самуил.
Хибискус, чакаме те да се включиш с добрата новина.

# 53
Благодаря! Аз предпочитам въобще да не я дърпам тая кожа - ама изобщо. Въпросът ми е дали след като педиатъра я дръпна леко (малко, колктоо смегмата да се покаже), сега трябва да продължа и а да го правя това или мога да спра? От гледна точка да нв залепне или за сраствания питам.

# 54
Изпращам една много хубава статия по въпроса.
http://www.pedsurg.net/za_pacienta_fimoza/
Първо мислех на лични да ти я изпратя, но може и на други мъжки майки да им е интересно.

# 55
Начи аз точно вчера се върнах с детето от преглед при Д-р Оги, който е написал статията, която пусна Ейнджълчето и моето заключение е едно. И да забелвате, и да не забелвате, нещата са мега индивидуални. Принципно не се пипа нищо, не се дърпа нищо. След десетия месец самоят препуциум започва да се отлепя лесно, а детето само почва да си играе с пениса и да дърпа кожата, аз лично съм го виждала милиарди пъти при сина си. На годинката е хубаво да направите един преглед при уролог, както направихме ние. Проверява се дали тестисите са слезли в сакчето и какво се случва с препуциума. В нашия случай е добре, че не сме забелвали, защото кожата е толкова стегната, че ако бяхме забелили, е щяла да се сцепи. Изписа кортикостероид за мазане. Доколкото разбирам патологичната фимоза е често срещано явление и се получава при спарване от памперса, което води до възпаление. Иначе самото забелване може да продължи и до тийн годините. Мисълта ми е, ако сте в София, скокнете до Токуда с направление при Д-р Бранков или инак можете да пишете тук в раздел Специалистите говорят.

# 56
Мимирита, честит да е Самуил! Жив и здрав да расте и много да ви радва, а на мама бързо възстановяване! 💙
И нна нас ни беше едно от набелязаните имена, както и Кристиян, но сънувах да е Ивайло и това избрахме. 🙂

За забелването - на един месец беше малкият, когато педи му я забели нацяло. И аз всяка вечер или през вечер, две я забелвам все още. И всичко е наред засега. Но както са писали Мизи и Ейнджълчето, всичко е индивидуално.

Последна редакция: чт, 03 фев 2022, 15:12 от Jupiter sea

# 57
Аляска , аз съм за ✌
Няколко наши познати стигат до хирургична намеса . Често се събира повече секрет и не на едно място . Едното детенце имаше замърсяване и леко зачервяване .
Интересното е , че в доста държави не се практикува , но при тях няма проблем .
Аз имам две момчета , но поне при нас , стигнах до извода , че колкото по-рано се започне , по-добре … противно на твърдението , с възрастта кожата става по-трудна за манипулация . И Крис си играе често , но без наша намеса , няма никакъв прогрес . Това е лично мнение и в никакъв случай не ангажирам никого 🤗

П.П. Може би трябваше да обсъждаме в бебешката тема Simple Smile

# 58
  • София/Севлиево
Прекрасна нова тема Благодаря,Рейв.
Мимирита честита радост.Бъдете здрави и безкрайно щастливи.
Хибискусче надявам се скоро да се включиш с щъркелови новини.Аз съм преносена с 20 дни и тамън са щели да срежат мама съм решила да изляза-цели 2,800 и под 50 см по разказ на баба(мама почина отдавна и хич не съм я и разпитвала за тези неща).
Само като си помисля,че преди година чаках с нетърпение след поредния трансфер,а днес си имам едно голямо момче-на 4 месеца носи размер 74...
За забелването много внимавам,че с баткото се озовахме в Пирогов една вечер.Сега я карам спокойно и лежерно.

# 59
Мили момичета, подарявам комплект от банер и пътечка за прощъпулник за бебче с име Ивайло. Който има интерес, пишете на лично, за да не спамим тук.

Също искам да помоля някой да пише в темата за бебетата, защото там моето мнение е последно и не мога да си го редактирам. 😀 А искам и там да го публикувам, защото не всеки чете тук.

Общи условия

Активация на акаунт