Бебешки валентинки ще озарят лицата на 'Искам бебе' бремелинки. /тема 35/

• 36 317
  • 806
  •   1
Отговори
# 60
Мерси, момичета! Може ли линк кум тази бебешка тема? И д-р Бранков ли е по-добър или гози Оги?

# 61
Мерси, момичета! Може ли линк кум тази бебешка тема? И д-р Бранков ли е по-добър или гози Оги?

Един и същ човек са. Абе кажи-речи царят на детската хирургия и урология.

# 62
Здравейте, момичета! Записвам се и аз впри вас. Повечето ви знам от темата за бебеправенето. Хера ме ориса прекрасно (благодаря ти Херичка, на късмет си ми била) и сега се местя при вас вече в 9-та седмица.
Моля, тези от вас, които са имали по-висока захар да кажат колко е била? Моята е 5,5, падна на 5,2 (според ендото и Аг  не мн. вискока, но достатъчно за притеснение). Сега съм на диета и си меря всеки ден по два пъти КЗ. Тази седм. ще правя и профил да видим как са работити и ще си засека и машнката дали мери правилно.
Имам и въпрос за хомоцистеина. Моя е 5,8 и според АГ е добре. Ама чета, че тябва да е нула. Вие какво мислите по въпроса и вас как са ви посъветвали? Да взимам ли мерки на своя глава или да слушам док?

# 63
  • Замък сред облаците
Ох, много се вбесявам. И на Круела преди малко това обяснявах. Как аминокиселина, която е нормален продукт на обмяната ще е 0?

Високите нива на хомоцистеин (над 15 се считат такива) сочат проблем с разграждането на хомоцистеина, което обикновено значи или дефицит на витамините от б групата (най-вече, б6,б12, фолат) или мутация в MTRR и MTHFR.

Стойности между 5-12 се считат за оптимални, със 7 уж идеално. Стойности под 4 (или 5 според някои източници) се счита, че организмът не произвежда достатъчно S-adenosyl methionine или цистеин, което също е проблем и сочи за тежки други дефицити в организма.

Едно полезно четиво за англоговорящите, защото за съжаление на бг няма достатъчно инфо: https://joannekennedy.com.au/2019/01/23/high-homocysteine-naturopath-sydney/

# 64
Parusheva, аз съм с висока захар и го разбрах след като си купих преди 3 - 4 дни глюкомер. На кръвните сутрин на гладно док не вижда проблем. Вкъщи на първи час след ядене имах случай да вдигна над 10. снощи бях стриктна и след вечеря измерих 5.1, а тази сутрин на гладно беше 5.3. На следващия преглед ще го занимая доктора, но имам чувството, че не го интересува особено.
А за хомоцистеинът съм имала към 4 и една позната АГ каза, че означавало недохранване. Всъщност той се влияе от обмяната на Б12, Б6, Б9 и Д. Ако едно от тях е в дефицит стойностите му тръгват да играят и показват, че има проблем. Та няма как да е 0. Всъщност ако има как да е 0 не знам колко увреждания ще има човека.

# 65
АА не се ядосвай за глупости ся Wink То човек да чете, да не чете.... ужас.
Вит. Б12 ми е одбре, ама не е в горна граница и за туй ми изписа, фолата е добре, та ако не бяха в норма, пак щеше да му светне на док лампата. Та пак си права. Просто се обърквам като чета. Сега тъкмо щото четох и в темата за бебеправенето пак, че трябвало да е 0. Това, доколкото знам Сигридов го обяснява на пациетите си. Може би човека има нещо наум и не е валидно за всчики.
Благодаря ти!
Редактирам се заради поста на Филме. На мен ендото ми даде глюкомера. До сега не съм имала порболем със захарта. От отва, което четох за беменни 5 е горната граница. Сутринта показа 10 и се втрещих. Та си мисля, че или е отсалатата от цвекло и моркови или е показало грепно. Ще го еидя колко му е отклонението. По-скоро е грешно, защото би трябвало и час след вечеря да покаже високо, ако е от хранта. ЕЕЕ после погледнах гликимичния индекс на цвеклото-далеч не трябва да го пипам повече. Simple Smile

# 66
  • Замък сред облаците
Понеже чета темите за Сигридов от няколко години, ровила съм и в по-старите. От година на година тоя човек си занижава вижданията. Първо трябваше да е под 10, после под 7, после под 5, сега чувам за това 0 споделят момичетата. Ай, сиктир с тия експерименти, после изписва добавки за 600 лв от сайта на жена му.

# 67
Черния дроб също произвежда глюкоза. Но 10 за сутрешно мерене е страшно много.

# 68
Филме , видях , че си с вероятен ГД . Аз бях така от 8 месец обаче . При ниво за бременни до 5.2 , аз имах 6.7 . При мен нещата се коригираха само с диета , но доста момичета минават на инсулин . Странното беше , че не от всички въглехидрати вдигах . За седмица разбрах кое как ми действа и съответно кое да консумирам .
Иначе исках да ти кажа , че обикновено глюкомера мери по-висока стойност в периферната кръв . Лично моя даваше 1.2 разлика от мерене в лаборатория от вената . Та , да си засечеш и твоя , ако вече не си Simple Smile

# 69
Здравейте! Докато сте на темата за КЗ, може ли помощ? Моята КЗ на гладно беше 4.97 mmol/L реф. е дадена до 6.11. Дали е ок? АГ нищо не каза, сестра ми (също доктор, но не Аг) каза че е ок. Изследването е от преди 2 седмици в 33 гс след току що прекаран ковид, ако е от значение. Замислих се, защото както коремната обиколка на бебето беше назад, на прегледа пък беше повече от колкото трябва да е.🤦‍♀️ Водите са в норма.

Колкото повече напредвам толкова повече почвам да се паникьосвам. 😅 Разказ в скрит текст, понеже е дълго бръщолевене. Wink

Скрит текст:
Вчера имах среща с израждащата АГ (за съжаление не се сетих да питам за КЗ) и при нея всичко излезе в норма. Малко превъзбудена ми се стори докторката, та се надявам да съм направила правилния избор. Болницата в която от скоро изражда не я харесвам, въпреки че тук е с най-добрите условия (МД Варна). Колкото пъти съм имала вземане-даване там, все съм оставала недоволна..
Малчото тежи около 2400 гр. в 35+2 гс. Не очакваме голямо бебе, като и двамата с ММ сме дребни. Застанало е главично, но не в добра позиция за раждане. Уж има време, ноо няколко дни преди прегледа имах повечко подготвителни контрации и са си оказали влияние, тъй като каза че "родовия канал е започнал да се разтваря". Не е правила мануален преглед, така че не знам дали има предвид разкритие или изглаждане. И не се сетих да попитм на момента. Шийката има дължина (35мм), но знам че може за минути да се скъси. Дано устискаме поне 37 гс. За сега ще гледам да лежа повечко. Започнах с прането на дрешките вече, но става бавно като нямаме сушилня. Още не сме приключили ремонта на едната стая, имаме планове да изчистим основно целия апартамент след това и след вчера ни стана леко неспокойно. 😅

# 70
  • Замък сред облаците
Бъбълс, ще устискате! Вижда му се края. За МД Варна чувам уж хубави неща за родилното конкретно, виж за репро центъра не толкова, надявам се всичко да мине гладко.
КЗ изглежда нормално впрочем, по моите скромни познания (аз варирам между 4.6-4.9 до момента в първи и втори триместър).

# 71
  • София/Севлиево
Аз също имах ГД някъде от около 8 месец.При мен диетата не помогна и се наложи да си бия по 4 пъти инсулин и да меря КЗ по 6-7 пъти на ден.

# 72
Аз вече бях ограничила въглехидратите доста. Хляб не ям още от преди предишната бременност, но на моменти като всеки нормален човек ми се прияждат баница, плод или нещо по-въглехидратно. Онзи ден направих баница с кайма и праз. Изядох 2 парчета с кисели краставички и чаша доматен сок. На първия час кз ми беше 10.1. Явно трябва да мина на стриктно кето за да не стигна до инсулин защото съм едва в 18-та седмица.

# 73
  • София/Севлиево
При кетото има опасност от поява на кетони в урината,което не било добре за бебето.Аз и с такива се сдобих като спрях въглехидратите та едва ги оправих Иначе кето храненето много ми харесва.

# 74
КЗ на глюкомер до 5.3 -5.4 на гладно е Ок. От вена до 5.1 включително.
Аз съм с ИР ма явно си произвеждам много инсулин и винаги съм Ок на гладно. На първи час ми беше висока на мен, само с диета се справих.
В доматения сок, ако е купешки може да има захар.
С глюкомера ще видите кое ви понася. Съвет от мен, пробвайте първо с малко парче и после увеличавайте.
Плод на обяд или следобедна закуска.

Общи условия

Активация на акаунт