Бебешки валентинки ще озарят лицата на 'Искам бебе' бремелинки. /тема 35/

• 36 331
  • 806
  •   1
Отговори
# 765
Мацки, ще ударите ли едно рамо? Писах си в темата за термина, но съм свикнала да се консултирам с вас Simple Smile Държа да кажа, че още не съм чела! Тепърва ще се образовам по темата, но ще се радвам на коментар, ако някоя може да даде такъв. За който е забравил - обстоятелствена съм Grinning Grinning Grinning
Скрит текст:
- Одеве бях при Сигридов за ембрионална морфология. Огледа матката и има фиброза по лявата част и околоплодния мехур малко се е сбил в дясната част. Това не е много притеснително защото с нарастването ще си направи място, не е проблем. Лошото е, че имам история с полипи и или имам някакво възпаление, което си произвежда съединителна тъкан, или след махането на полипите е имало реакция и не се е видяла последствие. За сега не е плашещо, но трябва да се види дали не става дума за действащо възпаление в момента, защото тогава мехура няма да може да се закрепи здраво и за лявата част. Ще видим Станулов какво ще сподели по въпроса след 2 седмици на ФМ, Дойчиновски не каза нищо в петък по въпроса.
- и Дойчиновски, и Сигридов не казаха нищо за Хашимото, като пусна пак тсх ще питам Дойчиновски, но за ТАТ и МАТ никой нищо. Ще отида при ендокринолог сигурно, за всеки случай. Не се следя за сега, защото никога не съм имала проблем с тсх. Беше се качило до 2,6 в началото на годината, преди инвитрото беше 1 и нещо, сега пак е 2,6. Някоя Хашимото мама да сподели?
- Имам малко затворено джобче с кръв, което по някое време ще се прибере,ще си прилепне плътно и тази кръв най-вероятно ще излезе. Т.е. трябва да се опитам да не изпадна в истерия, ако изкървя и да обясня в спешния кабинет какво да проверят, за да не сметнат веднага, че правя аборт. Това не сятам да го мисля за сега, каквото-такова.
- Кръвотока от дясно е бомба, 100см/мин (май това беше мерната еденица). От ляво, където е фиброзата е 50см/м. На теория е достатъчно. На практика все пак ще търсим как да оправим нещата, все пак налягането да се изравни.
- Погледна предните изследвания. Нещото, което го стресира доста (съответно и мен) е тежкото състояние на asat и alat. Над горна граница са и според него може да се наложи веднага да спра утрогестана, защото тоя черен дроб в крайна сметка ми трябва. Ще видя дали ще мога да пусна утре при Паскалева или ще пусна в четвъртък заедно с всичко друго. Ще питам и в трансферната група как са им били резултатите. Честно казано от всичко това най-много ме стресна.

# 766
  • Замък сред облаците
За ембрионалната морфология само Сигридов я прави и не знам доколко е реална както и половината му находки.
Доплер толкова рано също не се прави, преди 18гс е нормално да не са отворени маточните артерии, а топлинната вълна от доплера не е ок за ембриона.

ТАТ и МАТ нямат отношение към бременността. ТСХ се вдига нерядко при употреба на хормони при инвитро в началото на бременността, но пускай и фТ4 заедно с ТСХ. В общи линии преди началото-средата на 3 месец се чака да се види накъде ще се придвижи, щом е около 2.5, а не над 3 примерно.

АСАТ и АЛАТ коментирай със Станулов, колко реално са над горна граница? Утрогестана няма ли вариант да прилагаш вагинално, не орално и да не минава през черния дроб?

# 767
Мда, аз не отидох заради самата морфология, а по-скоро по останалите въпроси, както и да преценя дали ми се занимава с него за следене на витамини после заради мутациите. Знам, че не се препоръчва доплер до 10та седмица? Нещо такова ми се върти в главата. По график и по показания съм 9+1.
Благодаря за коментара за артериите! Не че се бях притеснила там, но си е важна вметка Simple Smile Каза, че има инцизури двустранно и да съм била казала на Паскалева утре.
tsh, ft3 и ft4 си ги следя най-редовно, ще пускам в четвъртък най-вероятно. И аз знам, че ТАТ и МАТ не играят в случая, но една девойка в съседна тема са я наплашили, че трябва да ѝ правят вливки заради тях и подпитвам, да не съм пропуснала нещо.
Утрогестана е вагинално 3х2 от 25 април. Предстои поетапно спиране след 2 седмици. Асат 33,5 при горна 32, Алат 42,3 при горна 33. И тях ще ги пусна в четвъртък, може да са се съвзели Simple Smile Пак казвам - не съм във филма, всичко си проверявам, но още се оглеждам в новата ситуация и новите неща за следене Grinning

# 768
  • Замък сред облаците
Ее, това са много малки отклонения от чернодробните. Аз реших, че са над 100. То и след настинка дори се наблюдава подобно повишение. Дръж ги под око само, но не се тревожи Simple Smile и не се вкарвай във филма, наистина Simple Smile

# 769
Ще, задължително Simple Smile Гледам да чета отбрано и да се информирам, за да не могат да ме будалкат. Чак се дразня, че за много неща още ме хващат неподготвена като показатели Grinning Ще се окопитя Simple Smile Отново благодаря! Утре ще намина пак след Паскалева Simple Smile

# 770
Мили настоящи и бъдещи мами - вчера, на 13.06 се появи Арина, която се роди със секцио и тежи завидните 4,200. На мама прасенцето❤.
Още не знам в колко часа точно обаче са я извадили.😀
Аз бях абсолютно неадекватна след пълната упойка и болката беше зверска поне при мен,  НОО всичко си заслужава и минава и заминава. От интубирането не спира да кашлям, което е неописуемо “готино” с тази рана хаха
Случих на прекрасен екип и акушерки и без тях не знам какво щях да правя…
Бебка ще ми я дадат чаак утре. Правя разходки вече, опитвам се да се движа максимално.

# 771
Честито Литъл! Добре дошла на Арина! ❤️Бързо възстановяване.
Какво наложи пълната упойка?

# 772
Честито, литъл! Жива и здрава да е Арина, много късмет да има 🍀 Между другото, на 13.05 моя позната роди момиченце 4,100 - много големи тези девойки 😁 Защо се наложи пълна упойка? Разкажи ако искаш и имаш възможност

# 773
Честита Арина! Смучкай лукчета за гърлото Simple Smile

# 774
Честито , Литъл … да е жива и здрава малката голяма Арина и да ви носи много радост 🎀

# 775
Просто няма опция за друга в държавната болница. Няма анестезиолог за спинална/епидурална.
Благодаря Ви❤

# 776
Честита дъщеричка, Литъл! Да е жива и здрава! Бързо се възстановявай! Heart

# 777
  • Замък сред облаците
Да е здрава Арина, с дълги крака и да радва мама и татко Wink

# 778
Литъл, да е жива и здрава Арина, много да ви радва! Бързо възстановяване на теб и скоро да се гушкате! Hug

# 779
Честито Литъл Heart Да е жива и здрава малката Арина и много да ви радва Heart
Инферия, аз съм ходила при Сигридов на ембрионална морфология и всичко каквото ми каза тогава се потвърди от позицията на времето мога да кажа че за всичко беше прав даже килограмите на бебето, които предположи около 3400, а бебето се роди 3480 😉 Разбира се това е в кръга на шегата, на мен са ми правени много доплери до 12 г.с и след това защото съм с Лайден и беше голям страх, не е имало проблем заради доплера, не се филмирай че е страшно. относно асат и алат не ми обръщай внимание той е против утрогестана при мутации, защото на листовката пишело да не се взима при Лайден например. Слагай си прогестерона и не се плаши, прогестерона в този етап на бременността е решаващ, а мутациите пречат най-вече в третия триместър така че гледай приоритетно на нещата 😉 Друг е въпроса защо си с утрогестан, а не с циклогест ( по-добрият препарат,но каквото са ти изписали)
Относно тсх знам че трябва да е до 2.5, моето беше точно 2.5 не ми вдигнаха дозата еутирокс и слава богу защото до края си беше в граници. Имай предвид че първите месеци е нормално да има повишение ,следи се да не е много. П.с аз нямам Хашимото само завишено тсх заради хормоните които се приемат по време или преди процедури.
Желая ти пухкаво бебче на финал Hug

Общи условия

Активация на акаунт