С какво ви дразнят свекървите? – 135

• 40 174
  • 746
  •   1
Отговори
# 120
Milenaka, не съм съгласна. Децата трябва да са в хигиенична и уютна среда. Нали така се създават и навици за  ред.

Последна редакция: вт, 15 фев 2022, 11:48 от K.A.G.

# 121
  • София
Навиците за уважение към чуждия личен избор са по-важни. Според мен.

# 122
Навиците за ред се създават в семейството.  В бабата може да не е идеално изчистено и пак да е уютно. То и у нас е все чисто, затова бебето ходеше да ближе гумите на количката, подметките на обувките, ядеше храната на кучето и в краен случай се мокреше с вода от тоалетната. 1 мин да се разсея и успяваше с плановете си.
На родителите като не им харесва как е в бабата, просто не оставят детето само без тях там.

# 123
  • Варна
Малиии, какво затишие.
А аз току-що установих, че ще съм крива свекърва (и на дъщерята ще стъжня живота, ама там друго). Не мога да се глезя, и ненавиждам около мен да го правят. Бях в темата за мъници  -  бебка, бебчо, биба... Ау, че лигавниии, всички ли сегашни "мамчета" го правят? Сигурно ще се изкажа на втория случай и сетне ще ме тропосат в тема С какво ви дразнят свекървите? - 238

# 124
  • Варна
Е, какво е в тях е лично нейна работа.
Абе и е така, и не е... Като си си оставил детето и е мизерия, тегаво си е...

# 125
  • София
И какво като е тегаво? Това не е извинение да даваш наклон в чужд дом. Ако не ти харесва, не ходиш/водиш детето там. Каниш във вас или навън (ако е по-чисто).

# 126
  • Варна
И какво като е тегаво? Това не е извинение да даваш наклон в чужд дом. Ако не ти харесва, не ходиш/водиш детето там. Каниш във вас или навън (ако е по-чисто).
А ако се сърдят и има драма?

# 127
  • София
Казваш какъв е проблемът и те си решават кое им е по-важно. Рано или късно всеки се сърди за нещо, нормално.

# 128
Нека се сърдят, проблема си е техен. Дъщеря ми не ходи нито в моите родители, нито в свекърва ми, сама. Не заради хигиена или, че не биха се справили. Просто не иска без нас. Не си и помислям да я карам на сила. Бабите и дядо вече свикнаха. Мъчно им е ама това е положението. Могат да идват у нас и да стоят колкото искат. Те пък повече от 3-4 дни не изкарват. Ами с годините се нагодихме, че не можем да се сърдим за такива неща, просто защото е излишно опъване на нерви.

# 129
Е, какво е в тях е лично нейна работа.
Напълно съм съгласна, но когато държиш невръстно бебе да ти дойде на гости и поемеш ангажимент, че ще изчистиш го правиш, а не да лъжеш, че си чистила, а да си личи от далеч, колко е прашно, когато е сама у тях, хигиената й грам не ми влиза в работата, но за такива елементарни неща, жена на 55+ да лъже ми е необяснимо, не е ли обидно към мен?

# 130
  • София
Ако се обиждаш от такива неща, да. Аз въобще не бих се трогнала.

# 131
Аз не се трогвам от това, мен ме дразни явната лъжа и че хем ревеш на сина си колко си се постарала, хем е видно, че дори не си замазала положението на видните места, аз няма да се качвам да й проверявам дали е изчистила полилейте от прах, но поне около детето. Драматизира се постоянно, как лошата снаха не й оставя детето, а тя имала толкова свободно време.

# 132
Боже, за прашно се хванахте. В моята свекърва е чудо и приказ. Детето рови нещо до дивана и гледам държи л@Йно🤢.(не беше прясно🤢) Имат куче. Което уж си има изградени хигиенни навици, ама случва се. Ама що е смотано до дивана, а не е изчистено като се натискаш малко дете да ти идва на гости🙄 иначе не ми пука дали си чисти в тях, ама щом настояваш бебе да ти водят ще чистиш.

# 133
Сигурно ще се изкажа на втория случай и сетне ще ме тропосат в тема С какво ви дразнят свекървите? - 238
Какво значи, че ще се изкажеш? Ще казваш на хората как да наричат или да не наричат собствените си деца ли?
Ако това имаш придвид, сто процента си за тропосване в темата. Grinning
Бившата ми свекърва ни правеше забележки как се наричаме един друг. Имаме си имена, какво е това нещо да си казваме някакви прякори. Аз не се дразнех толкова от това, обаче синът ѝ да, защото той ги измисляше. Не че спряхме да се наричаме както ни харесва. Simple Smile

# 134
  • София
Аз не се трогвам от това, мен ме дразни явната лъжа и че хем ревеш на сина си колко си се постарала, хем е видно, че дори не си замазала положението на видните места, аз няма да се качвам да й проверявам дали е изчистила полилейте от прах, но поне около детето. Драматизира се постоянно, как лошата снаха не й оставя детето, а тя имала толкова свободно време.
Щом я влече, да драматизира. Ти пък си разплети чорапите, усмихни се и продължи с живота си.

Последна редакция: пн, 14 фев 2022, 22:50 от milenaka

Общи условия

Активация на акаунт