Октомврийчето расте,иска вече и пюренце да яде-тема 3

• 32 134
  • 745
  •   1
Отговори
# 120
Момичета, към какви обувки сте се ориентирали?
Махнах вече космонавта, за момента е с яке и едни ботушки от агнешка кожа, но съвсем скоро ще стане топло за тях.
Не знам какво да му взема. 🤷🏻♀

Харесах няколко модела в H&M, но май не трябва да са с твърда подметка. 🤔

Аз бих заложила на буйки или терлички, или изобщо нещо, което може да се задържи на малко, меко, гъвкаво краче. Защо бързаш да се отказваш от космонавта??? Има чудесни плюшени за пролетта и се обличат супер лесно, и бързо. Буйки на Найк съм ползвала на тази възраст, но само ги търсих после откъдето съм минала.
Каката проходи на 10 месеца, беше февруари-март, но й замръзваха краката, ако е на земята. Затова си ходеше само, вкъщи докато не се постопли добре. Естествено купих обувки, първо на Викинг, по-високи и стегнати, после едни меки ботички на Primigi за прохождане. И двете ѝ ставаха за по две седмици. Не си струва, ако няма да ходи с тях, а и самото обуване е мъка. Явно още ти е кротичък, но после нищо не оставят на краката си. Често можеш да видиш някое бебе да си ги хвърля от количката(винаги докато майката гледа в друга посока 😂).
Иначе за обувка Primigi. За сандали в момента в YOOX има намалени на Biomechanics за момче по 24 евро. H&M и Zara, изобщо такива неспециализирани, правещи И детски обувки, не ти препоръчвам освен за буйки.

# 121
Не е фен на космонавта изобщо и плюшен му купих, но просто пищи в него. 🤷🏻♀
Точно буйки искам, в H&M и Zara  виждам само обувки с твърда подметка за по-големи.
Ще разгледам твоите предложения, благодаря.

# 122
Аз за начало с големия взех КиК. Не е най-доброто, но той ги носи малко. Беше зимата, когато проходи и го правеше предимно вътре с чорапи с противоплъзгащи точки отдолу. После носи Geox и Superfit. Взимала съм и Адидас,но вече ходеше добре.
Ирина я обличам в по-тънък шушляков космонавт. Но се сърди, защото не може да си лапа ръцете

# 123
Ние с космонавт не ходим. Или по-точно не мога да и го облека, крещи все едно я коля. С яке е. Има две дебели костюмчета на Майорал и ги сменям. Панталонът е дебел, отдолу слагам чаропогащник и термо чорапи. В количката е в чувал. Та не слагам обувки, като я взема краката са и топли. За прохождане ще купя буйки, не са най-красиви, но са най-удобни. На другите двама съм взимала Колев и Колев.

# 124
Аз не говоря и за сега.
Мисля си за пролетта.Децата ще порастват, ще сменим кошовете, а още няма да се проходили.
Във времето на пролетните якенца, каква обувка ще се използва.
Не мога да си представя да му сложа терлички.
За прохождането иначе съм се спряла на марка.

# 125
Има доста декоративни обувки, стига да не са твърди. Аз слагах на баткото едни като маратонки. Или само чорапи, зависи колко е топло. Сега ми дадоха розови с каишка отгоре. Ще ги пробвам. Обикновено обувки и чорапи се задържат малко на краката. Повече крачки се правят в търсенето им, отколкото в разходка.

# 126
Краката е септември че и за периода пролет-април и май бях взела меки декоративни кецове.След това сандали. Проходи почти боса, въпреки наличието на обувки. Ортопед тогава ме посаветва да заложа на гъвкава подметка, независимо от марката и да не са ортопедични отвътре. Взех и на Беко буйки, на Колев, но много и паднаха и не ги е носила. Та мисля и сега кецове за пролетта и сандали за лятото(кожени,меки и леки). Ако не е проходи до есента, ще мисля и за есенни по леки.

# 127
  • София/Севлиево
Малкият има два чифта буйки и с тях ще кара докато тръгне да прохожда.
Сериозно ме замислихте дали да не му извадя паспорт.На баткото на 10 месеца му извадих,но така и не го ползва.2018-та си изкарахме всички ,а също аз и ММ нови лични карти.Сега юни Слави става на 14 и ще му правя ЛК та на бебето мисля тогава паспорт,ама се замислям дали да не е сега.Не вярвам да стигне до тук това, което се случва,но никога нищо не се знае...

# 128
https://roshavo.com/liliputi/liliputi-booties-folk-tale

Ето тези имам от голямото дете. Много съм доволна. И в количка, и в раница/слинг не падат, поларени са и топлят за пролет/есен.
Аз обувки за ходене купих с първото чак след стабилно прохождане. Да кажем два месеца след прохождането. Дотогава само боса или вкъщи, или навън, където условията позволяват боса (полянка, плаж). Също ползвам само обувки за босо ходене. Доволна съм от Зизу и ДД степ и почти всички обувки на голямото дете са на тези две марки. Изключение са само гумени ботуши за локви и едни маратонки. Но доста на по-късен етап ги включих.

# 129
  • София
https://roshavo.com/liliputi/liliputi-booties-folk-tale

Ето тези имам от голямото дете. Много съм доволна. И в количка, и в раница/слинг не падат, поларени са и топлят за пролет/есен.
И ние имаме такива от каката и съм супер доволна. В раницата е с тях, а в количката все още е с космонавт.

Утре планирам и ние да ходим за паспорт на Йоана. Смятам, че винаги е по-добре човек да е излишно подготвен отколкото неподготвен.

# 130
Честита Баба Марта! Здрави, засмени, румен, червени 🙂
Аз ще вадя паспорт след месец/два, защото като свършат големите планираме почивка в Гърция. Не искам да мисля лоши сценарии. И без друго човек като има бебе е тревожен, плюс недоспиване и хормони-не! Не стига това ами имах и рожден ден и остаря с още една година 😂 Идва пролет, ще има време за дълги разходки и четене на книжка в парка. Такива мисли искам да ми минават през главата.

# 131
Честита Баба Марта, момичета! Много здраве ви желая! И аз не искам и не вярвам да се стигне до по-сериозни размирици и съм сложила розовите очила, само се моля нещата да преминат и хората да не се мъчат заради нечии интереси. Само нафта заредихме, защото се очаква огромен скок в цените. За прохождаме ми е рано да мисля, сега съм се насочила към захранването другия месец.

# 132
Честита Баба Марта, бъдете здрави!

Искам да питам тези с опит относно захранването.

Какво е мнението ви за първи зеленчук морков?

# 133
  • София/Севлиево
С морков захраних и големият,и малкия.Харсва се.Опитах и аз остатък от едно пюре-приятен е на вкус,леко ми сладнее,но се усеща и лек земен вкус(нали все пак в земята расте).Днес дадох картоф с тиквичка-не го хареса,но той не хареса самия картоф,защото не е гладък и течен като моркова.Утре ще го направя 1 част пюре и 1 част АМ дано стане гладък и течен и да го изяде.

# 134
Според мен е подходящ. Аз за първия ден на голямото дете предложих морков, авокадо и круша. Опита авокадото и малко круша по спомени. Моркова не го отрази, но то е въпрос на вкус. Като вид зеленчук според мен е ок.
Аз също мисля да заложа повече на кореноплодни отначало, защото сезонът ще е такъв, че няма голям избор на сезонни плодове и зеленчуци. Но пък лятото и есента, когато им дойде апетита на чочковците с пълна сила, ще има изобилие Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт