Раждане в АГ Варна

• 31 882
  • 398
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте аз съм със следящ доктор Мирчева смятам и при нея да си родя какви са ви впечатленията от нея единствено забелязвам че не е много разговорлива

# 121
  • Вестерос
Аз раждах при нея преди 40 дни. Много съм доволна от отношението. Внимателна е. Бях секцио и съм доволна от операцията, мина супер леко, от шестия ден все едно не съм била секцио. Всеки ден идваше, дори по два пъти, да ме види как съм и в реанимацията, и в стаята. Даже другите момичета го изкоментираха това, техните доктори не се появиха.

# 122
Аз раждах при нея преди 40 дни. Много съм доволна от отношението. Внимателна е. Бях секцио и съм доволна от операцията, мина супер леко, от шестия ден все едно не съм била секцио. Всеки ден идваше, дори по два пъти, да ме види как съм и в реанимацията, и в стаята. Даже другите момичета го изкоментираха това, техните доктори не се появиха.
Може ли да споделиш актуален списък, и има ли значение на кой етаж си? Бях чула,че някой от нещатата не ги искат ако си на 7мия. Също, някой знае ли по кой метод оперира др Танев?

Последна редакция: сб, 07 яну 2023, 23:47 от Varnagirl8

# 123
Може ли да споделиш актуален списък, и има ли значение на кой етаж си? Бях чула,че някой от нещатата не ги искат ако си на 7мия.
И аз ще следя за това

# 124
  • Вестерос

Това е списъкът. Пелени взех на Лорели от една борса, вътре са 4 , два размера.
Отделно си носех крем за подсичане.
Едната пелена ползвах за кърпа за бебето като го къпят. Препоръчвам дрехи от две части, че ако върне мляко да сменяш горното само.
Беше адска жега в стаите с това парно.
Носех си и помпа за кърма.
Бях на 6 етаж, в двойна стая, за да общувам с някой. Леглото  ми беше неудобно, ама не съм спала особено. Ремонтирани са стаите и имаше топла вода постоянно. За седми етаж нямам идея как е.
Преди секциото ми взеха багажа и го заключиха. Искаха ми в две торби да сложа за мен нещата за реанимацията- 3 подложки/еднократните чаршафи, зарядно, вода, шоколад, превръзки, бельо и каквото искам, и отделно в една да сложа за бебето- 10 памперса, мокри кърпи пакет, единия пакет пелени и 3,4 подложки. Като ми донесоха бебето ми върнаха каквото е останало от мокрите кърпи.

# 125
Много благодаря Тифани Simple Smile

# 126
Здравейте Момичета
Искам да споделя с вас какво преживях в АГ Варна на кратко
По медицински  причини трябваше да родя секцио не съм от Варна и нямах никакво мнение за никой лекар и реших който ми се падне
Падна ми се доктор Николов
Изключително груб абсолютно никакво внимание не ми обърна
Операцията имаше усложнения упойката започна да ме пуска по време на Секциото изпитах ужасни болки и започнах да вия като куче и ме приспаха
Не получих никакво обяснение какво  точно е станало една вечер дойде доктор Митев беше на смяна и ми наговори много гадни неща че ще умра да не си И помисля вече за деца и много други
Бебето ми беше с счупен хрущял на едното уше и деформирана глава което за секцио не е ок
Абсолютно от нито един човек лекар акушерка не получих добро отношение бях на 6 ет на 7 не можело защото нямам избор на екип
Всичко там беше пълен кошмар
Забременях инвитро много години чаках и мечтаех за този момент (11) И на края не можах да се зарадвам и да изживея щастието много съжалявам че отидох там това  е най голямата грешка в живота ми

# 127
Всичко звучи повече от ужасно… надявам се бебчо да е добре и ти да се възтановиш физически и най-вече психически някак. Може ли да споделиш кой беше и анестезиолога?
Здравейте Момичета
По медицински  причини трябваше да родя секцио не съм от Варна и нямах никакво мнение за никой лекар и реших който ми се падне
Операцията имаше усложнения упойката започна да ме пуска по време на Секциото изпитах ужасни болки и започнах да вия като куче и ме приспаха
Не получих никакво обяснение какво  точно е станало една вечер дойде доктор Митев беше на смяна и ми наговори много гадни неща че ще умра да не си И помисля вече за деца и много други
Бебето ми беше с счупен хрущял на едното уше и деформирана глава което за секцио не е ок
Абсолютно от нито един човек лекар акушерка не получих добро отношение бях на 6 ет на 7 не можело защото нямам избор на екип
Забременях инвитро много години чаках и мечтаех за този момент (11) И на края не можах да се зарадвам и да изживея щастието много съжалявам че отидох там това  е най голямата грешка в живота ми

# 128
Katq9006, това е престъпление!!!!!!!
Подадохте ли жалба?

# 129
  • Вестерос
Много съжалявам за това, което си преживяла!
Аз също съм да подадеш жалба към медицинския надзор в София.
Не може такова отношение!

# 130
Неприятно наистина, но ако сте се борили 11 години за бебе, защо не си подбрахте лекар за секциото?
Съжалявам много, но не може да отидете ей така при който се падне, без избор на екип, и да ви настанят във Вип. Не ги защитавам, но Николов е един от опитните в отделението, дори със циганките се отнася нормално.
Бебенце заченото с инвитро, не мога да повярвам, че сте оставили раждането на случайноста.
Дано всичко е наред.

# 131
Аз ще кажа друго мнение ... дори инвитро да е ,длъжни са да се държат добре,да обясняват и тн това е болница ... ние сме хора дали цигани ,дали българи .. хора сме .. подайте жалба ... всяко едно дете е чакано, няма значение колко години ,дали нормално,дали секцио, лекарите са длъжни да се държат добре с човешките същества .. в крайна сметка не всички сме лекари и се надяваме на такива хора... парите явно вече са на преден план за някои доктори ...

# 132
Съгласна съм с  D. P. I
Това деление за което So Lucky*   намеква ( нормално/ ин витро ) е също толкова морално подсъдимо колкото и това което е преживяла дамата.

Ще съм досадно подробна не за друго а за да "защитя" жената, защо не си е избрала екип за секцио. В случая, защо аз не избрах екип и бях "принудена" да родя в АГ-Варна без да желая.

Забременях  Ин витро  с близнаци  и имах застрашаваща ситуация в началото на бременността.
Прегледът в спешното на АГ бе под всякаква критика.
Като започнем от една въз пълна жена, не знам акушерка ли го играе или мед. сестра, но от нея зависи дали ще извика лекар т.е да преценява дали има нужда бременната от медицинска помощ.
В предвид, че бе в Ковид пандемия не пускаха придружител в болницата. Съответно аз кървяща ОБИЛНО трябваше да вися на гише, след това да снова от въпросното гише до кабинета за прегледи, защото госпожа Възпълна не искаше да си помръдне трибуквието. Трябваше да попълвам бланки на колянце превита.... Подчертавам с обилно кървене!

Лекарят бе следващата карикатура. Каза, че "Не разбира от ин витро" . Децата имат сърдечен ритъм и не вижда проблем в бременността и утре да си потърся лекар който разбирал от ин витро!!!!!.... при което аз му натъртих, че не  съм ПО-малко БРЕМЕННА от жена която е забременяла по естествен път...

Та... следях се в друга болница, но в 33 г.с ми изтекоха водите. Наложи се "спешно" секцио извършено след 12 часа понеже имаше планирани други операции.
Исках да платя за избор на екип, защото услужливо медицинска сестра ме наплаши, че на смяна ще са "Две млади докторки" ,но не ми разрешиха. В крайна сметка ме оперира лекарят  на който исках да платя... извадих някакъв луд късмет.

Последна редакция: чт, 23 фев 2023, 08:54 от Joy Joy

# 133
Всичко звучи повече от ужасно… надявам се бебчо да е добре и ти да се възтановиш физически и най-вече психически някак. Може ли да споделиш кой беше и анестезиолога?
Здравейте Момичета
По медицински  причини трябваше да родя секцио не съм от Варна и нямах никакво мнение за никой лекар и реших който ми се падне
Не получих никакво обяснение какво  точно е станало една вечер дойде доктор Митев беше на смяна и ми наговори много гадни неща че ще умра да не си И помисля вече за деца и много други
Забременях инвитро много години чаках и мечтаех за този момент (11) И на края не можах да се зарадвам и да изживея щастието много съжалявам че отидох там това  е най голямата грешка в живота ми

Мисля че беше Ламада
Но той не ми постави упойката
Беше някаква младо момиче 30 мин се опитва даже  казах да спре и да съм с пълна упойка и тогава истинския анестезиолог Ламада отиде да И помогне
И ми каза че не може с пълна упойка
Имах поставен дрен и трябваше да ми го махнат на следващия ден но така и не се случи Др Николов мина визитация и дори не влезе в стаята да ме погледне седеше до вратата и гледаше през прозорчето а сестрата ми погледна операцията и тръгна
Питах исках да знам какво се е случило с мен но никой не ми отговори имах висока температура и получих обрив никой не ми обърна внимание кърмата ми слезе изведнъж гърдите ми се подуха не можех да ги докосна много ме болеше носих си помпа но не ми се получаваше не знаех как да си отпуша каналите и не се срамувам от това молех за помощ някой да ми помогне или поне да ми обясни какво да правя но никой не помогна
Изписахани и се прибрах ме с бебчо живи
Защото мислех че ще ми се случи нещо там дори сега като пиша и плача не мога да забравя не съм спирала да плача всеки ден мисля да отида на психолог
След два дни операцията започна да тече
Аз и семейството ми се преместихме  изключително много защото  ми беше казано че ако си направя пак някаква операция ще умра а в епикризата пишеше че всичко е минало без усложнения там се върнах за болничен и каза че ще си потърся правата и попитах пак какво се е случило с мен и ми дадоха нова епикриза в която беше допълнено какво уж е станало
Аз се възстанових бебчо е добре но психически не мога да го преодолея

Последна редакция: чт, 23 фев 2023, 10:12 от Katq9006

# 134
Katq9006, при определени случаи когато се налага се използва пълна, но риска трябва да е оправдан.
Бебето дори и с такава в гръбнака пак се вадят в рамките на 2 мин. Моите бебета са през две минути по документи.
Иначе и мен ме пусна упойката, но докато ме шиха и  ми пуснаха газ да заспя.
Слава Богу бяха ги извадили вече.

И аз се редактирам.
Мислите ли да подадете жалба?

Последна редакция: чт, 23 фев 2023, 10:37 от Joy Joy

Общи условия

Активация на акаунт