Проблем с килограмите

• 4 977
  • 48
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Провери се за диастаза. Това е разтягане на тъканта между коремните мускули, виж в гугъл. Най-верояъната причина да не може да се прибере коремчето след раждане. Ако имаш диастаза, планкът и коремните преси са противопоказни.
Два месеца са малко, спокойно, ще си върнеш старата форма, бавно, полека. Добри съвети ти дават мамите.

# 16
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Килограми се свалят с потене.
И калориен дефицит.
Такива разходчици са важни, но не очаквай много от тях

Всички жени се сблъскваме с това.
Аз свалих 40 след първото и почти толкова след второто. Не съм най- упорития човек на Света. И ти ще успееш, но не става за 6 месеца, когато си с бебе.
Иначе става, но ако не правиш друго, а само това

Последна редакция: нд, 20 фев 2022, 17:56 от Роузи

# 17
Той изглежда чудесно, изобщо не му се отразява каквото и да яде, а аз ходя и се търкалям.. Абсолютна несправедливост😄

Елора, то и аз май съм си доста повърхностна, това че не изглеждам добре ме разяжда, поглеждам се в огледалото и обвинявам килцата за всичките си неволи. Да съм знаела, че ще стане така.. ама уви не съм. Преди изглеждах доста добре и никога не съм се замисляла, че ще попадна в такава ситуация, съответно не съм и предполагала, че ако външността ми се промени и отношенията ни ще се променят, амаа … така де, не ми е основен проблем, че на него не му харесвам - негова си работа 😄 Най- големия ми проблем е, че аз не се харесвам, а не знам направо от къде да започна преобразуването си 😳
Според мене много строго се съдиш. Промяната, каквато и да е, започва с промяна в начина на мислене. Негодуваш за сегашното състояние на тялото си. То се е изменило следствие на бременността обаче. Дай си сметка за това, че е именно заради това, най-великото и прекрасно нещо. За да се внесе еднин мир и спокойствие първо. Не те притиска време и обстоятелства, така че не си образувай стрес излишен защито той също е ключов фактор в промените на тялото. За начало си купи гирички по 1кг,в интернет е пълно с упражнения. Трябва да стегнеш каквото имаш като мускулна маса, да я надграждаш, да ядеш малко по-малко от колкото харчиш дневно. Това е дълъг процес, но всекидневно по час можеш да си позволиш гирички. Ще ти позаякнат ръцете, ще можеш да си правиш подходящи упражнения и за корем. Но промяна в начина на живот трябва.

# 18
Мъжа ми е от “прекрасните слънчица”, които искат до себе си супер модел, но това да не им струва и една стотинка .. и да е без всякакви “глупости” като режими, диети, процедури… абе да става с вълшебна пръчка. 🤪 През цялата бременност се мазах с какво ли не, уж всичко беше наред, в 9 месец се събудих една сутрин и корема ми не се виждаше от стрии 😭😃😃 Правя удома клекове, планк и вдигам дъмбели.  Опитите ми за коремни преси все още са неуспешни. Пия много вода. Избягвам тестените храни, водя битка да скъсам и с шоколадчетата и снаксовете. Както споменах мъжа ми не ме подкрепя особено. Представата за почивка удома е пред телевизора с чипсове и сладки. Единственото, което успях да направя е тактично да ги заменя с оризови снаксчета и мюсли бисквитки, на мъжа ми не му прави впечатление какво е, докато има нещо за хрупане. Така уж съм малко по- спокойна, че не ми се мятат чипсове и вафли в лицето. Те и тези алтернативи са си боклуци, но се надявам да са по- малкото зло за моментите, в които прегреша и изям нещо ( почти не ям от тях )Опитвам се да прокрадвам и по- здравословни храни, когато готвя, поне частично, но определено не се справям достатъчно 😒 Накрая това, което правя не се оказва изобщо ефективно. И как и да е, това са доста малки и нищожни крачки. Та аз една ябълка да изям и кантара е тръгнал нагоре 🥺
Хубава работа... това дете по пощата ли са ви го доставили случайно или може би с щъркел? Нали ти си го износила и родила, нали не очаква нищо да не се промени в теб? Че и глупости били, аман. Като това иска, да си окачи един плакат на някой фотомодел и да си живее с него, гарантирам че ще изглежда по същия начин и след няколко години... Детски акъл, а пък деца тръгнал да прави...
Да иска модел вкъщи, а да размята вафли и чипсове и да казва че да се погрижиш за себе си било глупости, айде няма нужда. А сеща ли се че на него като баща главната му роля толкова скоро след раждането е да ти помага и да те подкрепя докато се възстановяваш?  Ако сега не настояваш да можеш да полагаш грижи за себе си, не се сещам кога по-нататък. Като започне да лази и после и проходи детето ли? Тогава пък да не смееш гръб да му обърнеш през доста от времето, сега поне където го оставиш, там си го и намираш. Не е нужно да му баеш постоянно и са прави че сега имаш повече свободно време отколкото ще имаш по-нататък.
2 месеца след раждане много малък процент от жените са се доближили до фигурата си преди това, по-скоро са изключения. И то от тях повечето са или професионални спортистки, или такива на които професията им го изисква и основното им занимание е да се посветят на това как изглеждат. Ще се получат нещата и при теб, дай си достатъчно време. А ако си подобриш навиците на хранене и спорт, това си е бонус дето ще си е с теб винаги.
За хранителен режим ти ще си решиш как да се храниш, но налитане на шоколадчета и подобни ме навежда на мисълта че се храниш може би прекалено малко и тялото ти си търси бърза енергия като не му достига. По-добре е да се нахраниш добре с истинска храна, отколкото да не ядеш и после да се хвърляш на такива.

# 19
Има толкова теми в бг мама, че не виждам защо е нужна нова.  За здравословното ядене, спорт и движение,  ИР. Винаги съм контролирала какво ям и колко се движа. Просто някои са късметлии, а други трябва да полагаме усилия.

# 20
  • Denmark
Аз мъжа на авторката няма да го коментирам Grinning , но понеже бях с почти същите параметри след моето раждане, ще споделя как аз си върнах старата форма, че даже бях и с по-ниско тегло на първия рожден ден на детето.
Първо, искам да кажа, че тези съвети как тялото ще се върне само в предишната си форма, не са верни. Най-малкото ако хранителните навици не са същите и в комбинация с хормонални промени и недоспиване не виждам как ще стане.
И аз някъде втория месец започнах да се оглеждам и да търся начин да сваля 6-7 кг, които ми останаха. Пробвах диети, разбира се, и малко по малко стигнах 60 кг (тръгнах от 66, при 171 см), но като цяло не ми се получаваха много и ги сменях бързо. Отчитам като грешка този период.
След това започнах да броя калории и да се стремя да съм в калориен дефицит и да правя всекидневни разходки. В началото си хапвах и сладолед, който влизаше в калориите за деня, други неща също, но сама разбрах, че така си стоя гладна и от самосебе си започнах да наблягам на протеина, защото той ме държи сита. И така една година след раждането бях 56-7 кг, което за моето тяло, според мен, изглежда добре и се чувствам добре.
Ако можех да върна времето, щях да започна с хубава храна и следене на калории, плюс всякакви активности с детето още от началото. Simple Smile

# 21
Хей, само 2 месеца са минали от раждането.И то зимни месеци,  когато най-трудно се свалят килограми.
Още бушуват хормони-не се съди така строго.
Проблемът идва от там, че процент жени, особено известни на които външният вид им е по-важен от бебето, излизат от болницата с плоски кореми.И ние обикновените се депресираме.
Аз до 3тият месец на бебето все още изглеждах бременна Joy
Така-няма да е лесно, особено с възрастта е все по-трудно , но съм чувала 9 месеца вътре-9 месеца вън.
Тоест-на тялото ти му отнемат 9 месеца да създаде бебче и ще му отнемат 9 месеца след това да се възстанови.
Кото се постопли ще сте почти цял ден навън,  като проходи ще търчиш само след него и неусетно ще си влезеш пак в старите дънки.
Не разбрах на колко си години.
Но едно е да родиш на 20 , съвсем друго след 30-35 така че и това има значение и отнема повече време.
А мъжете, които правят коментари за тялото на прясно родила жена са големи гадове!

# 22
Килограми се свалят по-всяко време, зависи от движение и най-вече начин на хранене.

Иначе се сетих нещо авторке. Купи си бадемово масло с розмарин на Икаров. Не е скъпо.
Мажи корема с него.
Аз наскоро взех, не съм много редовна, ама от утре почвам. Но забелезях за 2-3 мазания избледняване на стриите.
Ще стана редовна и като свърши опаковката ще видим и за отпусната кожа как ще повлияе.

# 23
Came lita Абсолютно сте права, моят лекар ни каза същото в родилното, уж на майтап, че 40 седмици сме се разпъвали, след това 40 седмици ще се свиваме.
Именно примерите с перфектните жени май доведоха до положението ми, доста мои близки ( предимно жени 😒) ги изтъкнаха за пример, с последващ въпрос “ щом тя може, защо аз не ?” И аз попринцип си страдам от комплексчета и съм си доста несигурна, та тотално се повредих.
На 23 ( скоро 24 ) години съм, между другото.

Елора аз използвах това на Икаров за стриите, със сафлор и лавандула, май наистина се забеляза лек ефект. Ще изпробвам и бадемовото масло. Благодаря много!

А да попитам какви са мненията Ви за стягащите колани за след раждане ? Използвали ли сте, имат ли ефект ?

# 24
  • София
Колани не съм ползвала, но за стриите открих още след 3-тото дете крема с щраусова мас. Може да се поръча от всяка щраусова ферма у нас и не е изобщо скъп. Ефектът е поразяващ. В момента съм се запасила с няколко шишенца в хладилника и мажа ежедневно.

# 25
Колани не знам, но с 2 ръце препоръчвам корсет.
Прибира на мига,  вталява при продължително носене и притъпява чувството за глад.
Също така звучи нелепо, но хапвам доста по-малко-бързо се засищам като ми е стиснат стомаха.

# 26
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Също ти препоръчвам да пиеш лимонов сок всеки ден.
Лимонената киселина участва в цикъла на Кребс и е много важна за организма

# 27
Провери се за диастаза. Това е разтягане на тъканта между коремните мускули, виж в гугъл. Най-верояъната причина да не може да се прибере коремчето след раждане. Ако имаш диастаза, планкът и коремните преси са противопоказни.
Два месеца са малко, спокойно, ще си върнеш старата форма, бавно, полека. Добри съвети ти дават мамите.

Това за планка и диастазата не го знаех.
Обаче от скоро време съм почнала вакумки за корема.  В няколко статии пише, че били точно за диастаза, че и за отслабване в корема.
И сега какво значи щом жените са бременни за 9 месеца, се възстановяват за толкова.
Значи аз като съм била плондер 20 години, ще чакам още толкова. Значи остават 17 някъде Joy

Колани не съм ползвала, но за стриите открих още след 3-тото дете крема с щраусова мас. Може да се поръча от всяка щраусова ферма у нас и не е изобщо скъп. Ефектът е поразяващ. В момента съм се запасила с няколко шишенца в хладилника и мажа ежедневно.
Стриите никога не са ме притеснявали, че ги имам, виж леко сбръчканата кожа ме дразни.
Дали тази мас би помогнала?

# 28
  • София
Елита, мисля, че би помогнала. Ние от години ползваме - за гладка кожа, за стимулиране растежа на косата, за заздравяване на рани. Чудодейна е по мое мнение. А съпругът ми има атопичен дерматит и дори за него помага.

# 29
Интересно. А за лице може ли да се ползва? Сигурно.
А за косопад?
Оф, ще търся аз, ще търся, много ти благодаря за инфото.
Иначе съм чела за разни процедури по салони без оперативна намеса, но като видя цените и си викам - абе аз и така съм си хубава Joy

Общи условия

Активация на акаунт