Кюретаж и забременяване след това - тема 87

• 36 076
  • 735
  •   1
Отговори
# 390
loter, може да не е бил с добра апаратура и да не е успял да види второто добре или пък да е мислел че няма да се развие и второто и да е казал че е 1 първоначално. Ако се притесняваш, пусни витамини, защото ковид буквално изпива организма, както и виж генетичните точно какви резултати са ти дали. Често излизат "леки" мутации и лекарите казват че не е нищо.
Ами АГ е може би най-добрата във Варна и с най-новата апаратура.
Генетични имам само от първата бременност и в тях пише единствено какъв е процентът бебето да има съответния синдром.
Сега след кюртажа, в болницата са правили някакви изследвания на плода, но в епикризата не пише абсолютно нищо.

При кой АГ ходите?

# 391
  • Варна
Разбирам, loter. При мен единият доктор направи така с втората бременност. Първият път каза че е 1 и чак на втория преглед видя 2 и каза че преди е виждал някаква сянка,  но не е искал да ми вдига очакванията без да е сигурен.

Иначе тези генетични които имаш звучат  като БХС.
Не е БХС, изследваха за Даун, Едуардс и Патау. Всъщност се води пренателен тест и е май само за плода. Аз генетичен му казвам. Доста скъп беше.
Иначе АГ ми е Красимира Желязкова.

# 392
Ок, ясно. Аз под генетични мислех че става въпрос за тези за тромбофилия, които са за твоите мутации,  а не за бебето.

Последна редакция: чт, 28 юли 2022, 18:00 от Jessito 🍀🍀

# 393
Знаете ли, какво се чудех, момичета?
Четох, че ако имаш един спонтанен, това може да е случайност и вероятността за следващи загуби не е голяма. Но ако имаш два аборта, вероятността вече много скача. Та си мислех: при един мисед и една биохимична + всички направени изследвания, назначена терапия и мерки, голяма ли е опасността от следваща загуба?

# 394
Елиза , аз съм с един мисед през 2020 и една биохимична през ноември 2021г . Направени са ми стандартните изследвания [полови хормони,щитовидна жлеза, амх и тромбофилия] излезе проблема при тромбофилията .
От ноември до месец април имах само 3 цикъла .
На 19.05 имах час в клиника за ин витро [като инвитро е последния шанс ] изписаха ми дуфастон за 5дни и точно на 5я ден от приема на шега си направих тест и беше + . Сега съм 14г.с и с правилна терапия съм добре . Та шанс винаги има за успешна бременност.  За протокола съм на 24г

# 395
  • На изток от Ада
Шанс има ,чела съм за една жена тук в др тема ,4 или 5 спонтанни  с терапия .Забременява и решила без терапия в 5 м отишла на 1 преглед , ами скарал й се Аг , но казал  ,че я разбира. Родила на 39 г ...
Майка ми е др пример, има 1 по желание и 4 спонтанни аборта  в 6 м все имала е и серктаж ...Аз съм й 6 бременност без серктаж , родена съм в 8 м понеже е решила да чисти сняг. Тя е имала Вяра в Бог!

Аз последната бременност бях на терапия  с клексан и интралипид .Пиех утрогестан , Ап ... Ами не счукан околоплодове мехур и изтекли води  и пореден кюретаж.

Последна редакция: пт, 29 юли 2022, 18:17 от nasito8988

# 396
За нищо никакви гаранции няма. Имам едно дете със страхотна бременност и терапия само месец. Втора бременност с терапия от ден първи завърши с мисед. Тъй че..

# 397
  • Варна
Да, гаранция за нищо няма. И аз имах една бременност по учебник и после задържан аборт, за който разбрахме в 11г с.

Аз имам и едно питане, момичета - на някоя случвало ли й се е след кюретаж да й се образува миома? При мен се е появила някаква (за сега) миниатюрна. Открихме го на първия контролен след кюретажа. Притеснявам се какви проблеми би причинило при една бъдеща (дай Боже) бременност.

# 398
  • На изток от Ада
И аз имам малка миома сякаш след  кюретаж ,но кога се е появила не знам при следваща бременност я откриха 2 5 см .Ами уж не е проблем тя ,но с нея имам още 2 бременностти , без успех .... Но има жени изнаосили с миома.

# 399
  • София
Много зависи къде е миомата, от какви хормони нараства и колко бърдо. Трябва да се проследи, и задължително преглед при поне още един специалист.

Моята миома беше интрамурална (в коремната кухина, а не в матката), растеше от противозачатъчни. Проследявах я 6-7г преди да порасне толкова, че да пречи и да се наложи да я махна. Но ако миомата е в матката и под лигавицата, може да се наложи да се махне по-скоро, за да не пречи на закрепването на плацентата.

# 400
  • Варна
Много зависи къде е миомата, от какви хормони нараства и колко бърдо. Трябва да се проследи, и задължително преглед при поне още един специалист.

Моята миома беше интрамурална (в коремната кухина, а не в матката), растеше от противозачатъчни. Проследявах я 6-7г преди да порасне толкова, че да пречи и да се наложи да я махна. Но ако миомата е в матката и под лигавицата, може да се наложи да се махне по-скоро, за да не пречи на закрепването на плацентата.
В матката е и засега е толкова малка, че не пречи (уж). Появи се веднага след кюретажа. Вероятно ще расте от високите нива на естроген и прогестерон. Ще видим. Досега никога не съм имала такова нещо. Казаха ми, че при бременност ще я следят много внимателно. Аз обаче си мисля, какво правим, ако нарастне много по време на самата бременност? Едва ли може да се махне тогава. Въобще, попрочетох малко в интернет и вече съм притеснена Sad
Как се маха миома? Колко време след това няма да можем да опитваме да бебе? Питам, защото вече го бързам и не искам много да отлагам. Колко често трябва да ходя да я следя дали нараства?

# 401
  • София
Аз бих я проверила след 3м, в подобен ден от цикъла. Ако е далеч от лигавицата не би трябвало да е проблем.

# 402
  • На изток от Ада
Аз се чудя за Фемифлор или Фимифлор + в Геника ? Някой пуснал ли е ? Как протича , Аг ли взема секрет.

# 403
Аз се чудя за Фемифлор или Фимифлор + в Геника ? Някой пуснал ли е ? Как протича , Аг ли взема секрет.

Аз пусках, доста е обстойно изследването, препоръча ми го АГ. Аг взема влагалищен и цервикален секрет.

# 404
Момичета колко време след аборт забременяхте, при мен всичко наред уж, но така и не се получава вече 4 месец... 😥

Общи условия

Активация на акаунт