Ревматоиден артрит - тема 6

• 57 473
  • 561
  •   2
Отговори
# 420
  • Пловдив
Може ли препоръка за лекар ревматолог от Иван Рилски, София?

д-р Жени Нейкова Simple Smile Аз съм изключително доволна от нея!
а за болест на Бехтерев дали би била полезна?

# 421
Може ли препоръка за лекар ревматолог от Иван Рилски, София?

д-р Жени Нейкова Simple Smile Аз съм изключително доволна от нея!
а за болест на Бехтерев дали би била полезна?

Да Simple Smile

# 422
  • София
За МориВид съм срещала коментари, че дава странични ефекти и масово хората си купуват оригиналното лекарство - Плакенил - от Турция. Също така със сигурност отнема време, за да се появи действие...

# 423
За МориВид съм срещала коментари, че дава странични ефекти и масово хората си купуват оригиналното лекарство - Плакенил - от Турция. Също така със сигурност отнема време, за да се появи действие...
Да ,обясниха ми ,че минават 2 месеца за да подейства. Определено няма да го пия ,както и Бруфен Ретард ,защото изобщо не се чувствам добре с тях.
Купих си добавка с куркума и колаген за стави ,ще пия тях пък каквото стане.
Купих си и няколко вида мазила за облекчение.
Ако някой е пил добавки куркума и колаген ,може ли да сподели правят ли се почивки?

# 424
Ако имате активен възпалителен процес в ставите, съмнявам се куркумата и колагена да го спрат. За съжаление всички артритни лекарства са свързани със странични ефекти, но това е положението. По някога те са за предпочитане пред варианта за прогресиране на ставното увреждане и инвалидизация.

# 425
Ако имате активен възпалителен процес в ставите, съмнявам се куркумата и колагена да го спрат. За съжаление всички артритни лекарства са свързани със странични ефекти, но това е положението. По някога те са за предпочитане пред варианта за прогресиране на ставното увреждане и инвалидизация.
И съм съгласна и не съм.
Ако трябва да живея всеки ден да ми става зле ,да ми пада кръвната захар и да се чудя как да оцелея след това ,не благодаря. И това от два приема само.
Другите пък ми причиняваха стомашно разстройство. Трябва да живея само на определени храни. Не ,категорично не бих си го причинила. Не знам колко време съм живяла с тази диагноза преди да ми я открият официално. Симптоми реално се появиха преди няколко месеца.
Положението обаче не е било само от преди месеци а години.
Така ,че предпочитам да не пия лекарства ,които влошават качеството ми на живот ,пред това да гадая кога ,ще станат нещата по-зле.
Това ,което преживях едната сутрин с Хипогликемията ,не го пожелавам на никой. Защото има вариант и да не се събудя нали?

# 426
  • София
Тук можете да разчитате на информация и подкрепа, но не мисля, че някой би толелирал подобно поведение. И, да, всеки, дори здравият, може да не се събуди някоя сутрин.
Никой не може да дава подобни съвети (не си пийте лекарствата), камо ли в интернет.
Следва да обсъдите терапията с лекаря си - нито сте първата, нито сте последната.
Съществуват множество варианти за лечение, вкл биологични, и работата на лекаря е да помогне с намирането на това, което ще е удачно при Вас.
Аз имам ревматоиден артрит, това е автоимунно заболяване, т.е. не се лекува. Да, може да си в ремисия за някакво време, но болестта дебне. В този смисъл не би ми и хрумнало да разчитам само на добавки. Помагам си с АИП https://www.thepaleomom.com/start-here/the-autoimmune-protocol/ , но редовно правя иследвания и прегледи и си пия хапчетата и добавките.

# 427
И аз бях със страничните ефекти с Плакенил, обсъдих с лекаря, сменихме терапията... Следя кръвна картина първите 3 месеца.
Мога да се обърна нощем в леглото и да спя без поне 10 събуждания от болка. Не знам от колко години "работи" при мен, но определено Ковид събуди или ускори процеса. Надявам да поне да спра прогресията на заболяването или поне да я забавя. Толкова. Чудеса не очаквам.

# 428
Моята терапия е планкенил по 1 табл. дневно, отделно приемам колаген и масла на дотера, които са противовъзпалителни. Към терапията и добавките в продължение на няколко години ходя и на боуен терапия. Моя боуен терапевт ми прилага 25 процедури, които са за хора с автоимунни заболявания и се чувствам чудесно. Акцентирам върху това, че боуен терапията е съпътстваща лечението заедно с планкенила.

# 429
  • Другата България
Момичета, някоя от вас лежала ли е в ревматологията на София мед в Люлин, и какви са отзивите за д-р Петева?

# 430
Аз съм лежала там. Отлични отзиви давам за д-р Петева! 🥰

# 431
  • Другата България
Аз съм лежала там. Отлични отзиви давам за д-р Петева! 🥰
Благодаря ти.
А условията как са?

# 432
Когато аз лежах там (преди няколко години), ревматологията беше настанена в детското отделение и условията бяха много добри. Бях в стая с три легла, със собствен санитарен възел. Беше много чисто.
Сега не знам как е.

# 433
Добри са условията в Софиямед. Детското отделение е на 2-ри етаж, ревматологията на 3-ти.
Доктор Петева е и моя доктор. Понякога ми се струва малко груба, но го отдавам на многото пациенти, които има и натоварването. Разпитва подробно за всички оплаквания, назначава изследвания, дава контакти на други специалисти, ако се налагат още прегледи. Млада и амбициозна дама.

# 434
  • Русе
Здравейте!
Интересува ме има ли вариант за изхранване (например кетъринг) в отделението по ревматология на УМБАЛ Св. Иван Рилски - София или всеки се спасява както намери?
Видях, че в сградата на ул. Урвич 13 е правен ремонт спрямо впечатленията ми от 2014 г., но само на кабинетите или и на стаите/стационара? Пак там, по спомен, имаше общ санитарен възел за целия етаж или греша?
Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт