Войната в Украйна 1

• 1 798 847
  • 44 850
  •   1
Отговори
# 3 240
Руснаците ще намерят всички виновни за изгорените живи 40 души в Одеса.
Чеченците настъпват към Киев.

https://m.dir.bg/dnes/svyat/kievchani-se-skriha-v-metroto-v-odes … e-si-blizki-video

Сухопътните им сили влезли през Крим, колко удобно, а от Украйна са в Полша, ама то е заради изстрадалите руснаци по териториите,  не за друго.

# 3 241
Аз пък от зор да разбера какво си говори Зеленски в изявленията, взех да разбирам украински. Преди дума не вдявах.
Между другото в едно интервю каза, че е учител по история, но работел като актьор заради мизерната заплата. Поне така разбрах аз.

# 3 242
Няма да казвам на какво лъха от твоите.
 Има избран път, има реална опасност, имаме държава и тя е важното за нас. И не може в краткосрочен план да мислим, да се пазим. Писах преди да стане факт войната, писах с надеждата да не се случи ,да попречим. Вече е късно да избираме страна.  Тя ни избра.
 Какво точно искате , дето ви лъха на страст и нямате ли страсти и вие? Дето ни лъхат и на нас.

Когато цял свят е  на едно мнение, да направиш грешка е невъзможно.
Паметниците на руската окупация ще изчезнат именно защото вече се свързват  ясно  с руската агресия.
Украйна се бие за Европа
И всъщност украинци са основните сили при освобождението ни  и двата пъти.
Хайде спри се вече с тия украинци освободители и руски наши окупатори,ваксъри и антиваксъри! Аз съм за българските интереси, против поругаването на исторически паметници и по-скоро да се прекрати войната!

# 3 243

https://m.dir.bg/dnes/svyat/kievchani-se-skriha-v-metroto-v-odes … e-si-blizki-video
Статията е от 24 февруари.

По радиото съобщиха за блокирани руски туристи в Банско. Полетите им са отменени, нямат достъп до парите в картите си. Търсят начини да се изнесат през Турсия. Вероятно са спрени преводите на пари от Русия. Изненадах се, защото забраната по SWIFT още не е в влязла в сила, нито е за всички банки. Но явно руската държава е спряла "изнасянето" на валута. Не знам какво ще стане с цялото руско население в България. Не знам какво ще стане и с населението в Русия. За нас беше страшно, но ние сме малка държава.

# 3 244
Не, че някои не знаят руски, просто бързо го забравиха.
В темата (а и във форума) има доста хора от поколенията, които никога не са учили руски.

Аз съм от тях, но ето разбирам им. Сериозно ли някой виждащ леко променени български думи има значение учил ли е????
Ти сериозно ли ? Разбираш леко видоизменени български думи.

# 3 245
Таас е хакнат

# 3 246
Няма да казвам на какво лъха от твоите.
 Има избран път, има реална опасност, имаме държава и тя е важното за нас. И не може в краткосрочен план да мислим, да се пазим. Писах преди да стане факт войната, писах с надеждата да не се случи ,да попречим. Вече е късно да избираме страна.  Тя ни избра.
 Какво точно искате , дето ви лъха на страст и нямате ли страсти и вие? Дето ни лъхат и на нас.

Когато цял свят е  на едно мнение, да направиш грешка е невъзможно.
Паметниците на руската окупация ще изчезнат именно защото вече се свързват  ясно  с руската агресия.
Украйна се бие за Европа
И всъщност украинци са основните сили при освобождението ни  и двата пъти.
Хайде спри се вече с тия украинци освободители и руски наши окупатори,ваксъри и антиваксъри! Аз съм за българските интереси, против поругаването на исторически паметници и по-скоро да се прекрати войната!(във връзка с въпроса: какво точно искате)

# 3 247
  • София
Какъв идиот трябва да си да караш жени и деца да правят коктейли Молотов?
Тия властимащи в Украйна знаят ли въобще как се хвърля коктейл Молотов? Или просто се правят на загрижени за народа си, а всъщност разиграват театър пред света с цел изнудване? Американците гласували 1 трилион данъкоплатски долара помощ за Украйна. Интересно в чии джобове ще влязат тези пари?

Ти как предлагаш да се защитават, когато ги нападат?

Не и с коктейл Молотов. Като не можеш да се защитаваш, вдигаш бяло знаме.
Не караш жени и деца да се самовзривяват, освен ако не си ш...на терорист, нали така?
Толкова пари се наляха в Украйна през годините и от ЕС и от САЩ, че и от Русия дори. Къде са? Защо хората им не живеят по-добре?

Уау, айде посмалете малко.Кой е карал жени и деца да се самовзривяват в Украйна?

# 3 248
Така е! Никакви алтернативни мнения не бива да бъдат допускани, че да не вземе някой да се обърка! Пълна цензура и тотален контрол на медиите, за да не се допускат "путинистите" да изразят и своята гледна точка за ситуацията!
"Демократичните ценности" в целия си блясък...
Няма никаква демокрация по време на война - или си патриот или си на страната на агресора. Враговете са и вътрешни, в Украйна са се появили мародери, издадена е заповед да се застрелват на място, има и хора засечени да маркират с опознавателни знаци стратегически обекти  ... не може да има демокрация в подобна тежка ситуация, действа се твърдо и решително.

# 3 249
Руснаците оставили коридор за евакуация от Киев.
Ние търсим от Киев коридор, но не намираме контакти. Може ли да ни пратите информацията? За майка с две деца става дума.

# 3 250
Уау, айде посмалете малко.Кой е карал жени и деца да се самовзривяват в Украйна?

Фашистите, как кой!

# 3 251
Артемис, ЕС е съюз на различни равноправни държави (нации). Сателитите, без мнения бяха в друг строй.

Не ти схващам нещо обяснението.
Имаме право на личен вот. Не да изпълняваме преки заповеди.
И ние имаме личен вот. И той е против агресията на Русия. Такъв, какъвто би трябвало до бъде. Дори Унгария, с Орбан, най-големият приятел.на Путiн, гласува против него. А у нас явно има по-големи.негови приятели, на Кремълския.
Нали над сто пъти осъдихме "остро" агресията против Украйна,какво повече трябва да направим?
Имах предвид Янев с неговите кремълски опарки. Може да го махнат, но злото е сторено, а и за мен той е само тест, бушон, да се тества реакцията вътре, а и навън. Той е само изпълнител на чужди заповеди. За мен е пределно ясно чии, на кого той е най-близък и кой го сложи.
Това е тактика, мюре е той, да бъде отстрелян и да се успокои противника и да се покаже, спокоен, че няма вече.враг, докато истинският снайперист чака точно това.  Дано в НАТО са достатъчно умни да го знаят.

# 3 252
  • София

Мирела, нали ти е ясно, че виновните (за които и дума не чух да казвате в последните 8 години) са се изнесли отдавна от Одеса. Няма да спекулирам къде са. В момента в Одеса са мирните й жители, които минират плажове и сменят табели.

# 3 253
Не се заблуждавайте за жените. Това, че на вас-нас ви е болно за децата, не значи, че по правило е така за жените като цяло.

# 3 254
Интересно zvanche и Poppea и двете пишете Путiн , това някакъв смисъл ли има или ползвате едно устройство?

да не е само един и същи човек да е .... че да пишеш на български език, пък точно думата "путин" на украински, пък и да е съвпадение .....
Можете да проверите давността на профилите.

То па и твоят профил е един достоверен, с 93мнения и то само в тази тема, и никъде другаде, няма как да приемаме на сериозно такъв "член".

Общи условия

Активация на акаунт