Войната в Украйна 1

• 1 798 558
  • 44 850
  •   1
Отговори
# 4 800
  • София
Гледах филма на французите са събитията от 2014. Аз виждам две радикализирани групи, които се трепят. Едните излезли на палатков лагер със снимката на човекоубиеца Сталин, други идват да ги палят. Заради радикализирано малцинство сега страда обикновения украински гражданин. Много съм далеч от мисълта, че украинците са нацисти, даже съм убедена, че много от тях са аполитични. В крайна сметка от мухата е станало слон.

Всяка нация си има 10% празноглави супер патриоти (шовинисти всъщност) . И Украйна има, и Русия има, и ние си имаме - към момента Копейкин. Но у нас нещата са такива, че само с викането остават.

Засега. И дано така остане.

# 4 801
Това комунист да се вкопчи във властта
Жан Виденов, Милошевич...

Фьодор Крашенинников (руски публицист и политолог): санкциите няма да се почувстват сериозно поне още няколко седмици. И не трябва да се допусне през това време Путин да напредне в Украйна, защото тогава той въпреки всичко ще спечели.

Точно затова е важно да се окаже максималната възможна военна помощ на единствените хора, които могат да се бият там на терен. А ние...ний сме идиоти....

# 4 802
Понеже ме изтриха, за Хексе - евреин-нацист е оксиморон, все едно да кажеш " бял чернокож".

Жалко за Путлер, излага се с тези опорки, Сталин е бил доста по-добър в тази работа. Иначе.в масовите убийства добре го гони, както е тръгнал, ще го стигне и задмине.

# 4 803
  • Варна
Ако беше комуниста Борисов на власт, политическите гафове щяха да са трагични.
Poppea, била ли си член на БКП или се изяви само в комсомола?
Цялата ти войнствена реторика е като на " бивша" комунистка. Такива няма.

Последна редакция: ср, 02 мар 2022, 13:11 от Viviana91

# 4 804
Мексико няма да подкрепи санкциите срещу Русия.

Британски депутат питал защо Абрамович има време да си разпродава имуществото, след като Джонсън казал че са взели мерки срещу това. Джонсън казал че се е объркал и не е имало нищо лично срещу Абрамович, освен че е в списъка. Това според Гардиан.

# 4 805
Скрит текст:
границата с другите страни, съседни на Украйна, е  два пъти по-дълга от тази с Полша.
Може би наистина е заради влаковете. Ето от вчера

Скрит текст:

Освен че поляците са най-активни по бежанските групи. Добавям, че в началото Молдавия я казваха като непрепоръчана за бежанци.

Възможно е, да.

Нищо друго освен подкрепа. Активно се противопоставят и на fake news.

"Неправилната информация за увеличаването на престъпността в ##Przymyśl и в граничните райони може да предизвика ненужни страхове и негативни реакции към чужденци, които идват от Украйна. Полицейските служители осигуряват безопасността на жителите и бежанците"
https://twitter.com/Rz_Policja/status/1498923639638478849?s=20&a … E7jy31H_xu5rnOSsA

# 4 806
  • София
Точно това се чудих и аз - защо не емигрираха за толкова време към спасителката Русия. Ама ако го бяха направили, сега нямаше да гледаме цирк (аз съм от тези хора, които мислят, че всичко в момента е предварително планирано от онез, ай да не споменавам).

Защото Путин няма нужда от емигранти на руска територия. Иска чужди територии и размахва някакви мухлясали карти.

# 4 807
  • София
Humanbeing, не си изпълняваш добре задачата, за която си се регистрирал(а).  Като ще промиваш мозъци с пропаганда, малко по-умерено го давай. Все пак канонизирането на Зеленски не е още на дневен ред.  Smirk

Доста повече се старае от олгинци.

# 4 808
Де да знаеш. Защо не пробва ами се показва с двама бабаити .
Сериозно ли...

В момента в Мелитопул, който е завзет от руснаците, има протест на местни поне 1000 човека с национални знамена пред танковете, крещят "Окупатори" и "Махайте се".

вЕрваме ти. нали го гледам по немските медии.

# 4 809
Престрашавам се да питам, какво е Олгино? Няколко пъти гугълнах и ми дава квартал на С.Петербург?!?

# 4 810
  • София
Ама защо не си прибере в Русия недоволните ми територии ще завзема. Все едно Турция да вземе Мадан и Кърджали понеже там българи почти няма. Изобщо не ми се струват редни подобни отцепвания.

И аз това се питам. Едва ли Украйна им е пречила да емигрират. Имали са 30 години след разпада на СССР да отидат където им душа иска. Ама не! Викали са "Путин, ела!". На им сега Путин...

Погледнахте ли колко милиони хора пращате да емигрират?

А погледнахте ли колко милиона са бежанци в момента?

# 4 811
  • Варна
Престрашавам се да питам, какво е Олгино? Няколко пъти гугълнах и ми дава квартал на С.Петербург?!?
Приказна земя на която живеят руските тролове-рубладжии с ватенките.

# 4 812
Експерт по сигурността от Център за сигурността, стратегически и интеграционни изследвания към университета в Бон смята, че Путин няма план Б.
Йоахим Вебер казва, че Путин е заложил всичко на една карта. "Той избра най-високото ниво на конвенционална ескалация и ще засили военния натиск още повече." Според Вебер това е огромен проблем за него самия, но и за Запада.  „Путин е сложил всичко на една карта, той донесе неизмерими страдания на Украйна, но и на собствената си страна и има нужда от оправдание за това“.  Следователно е невъзможно президентът да дойде и да каже: „Мислих, че можем да го направим така и така, за съжаление не се получи и сега си тръгваме“.
За Вебер това също означава, че Путин очевидно няма изходна стратегия за своята агресивна война.  Той е "напълно изгубен",
което прави още по-трудно да му се построи мост изобщо.  

Както стана известно сутринта от Кремъл, Русия все още е готова да говори за решения по дипломатически канали.  Може да има разговори по-късно вечерта.  Съветникът на украинския президент Михаил Подоляк каза пред агенция Ройтерс, че първо е необходима "съществена програма".  Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков вече даде да се разбере, че Русия настоява за максимално за искания, формулирани от президента Владимир Путин.  

https://www.n-tv.de/politik/Sicherheitsexperte-zum-Ukraine-Krieg … icle23167053.html

# 4 813
  • София

https://www.actualno.com/asia/koj-e-gotvachyt-na-putin-izdirvan- … news_1565403.html

# 4 814
Ако няма Олгино, проблемът е още по-тежък, защото е в менталната сфера. Всички диктатори си имат клакьори, искрени привърженици или хора, които ги толерират.

От нощес в Харков горят Техническият университет, Полицията, жилищни сгради. Центърът е целият в парчета, дим и прахоляк.

Телевизионната кула в Киев е уцелена с управляема крилата ракета "Калибр", но все още функционира и я ремонтират.
Наблизо е загинало цяло семейство от осколки.

Общи условия

Активация на акаунт